Zpiderland

Thursday, October 29, 2009

Extras

Το αγγλικό The Office [2001-2003] είναι ότι καλύτερο έχω δει σε κωμική σειρά {και όχι μόνο}. Ricky Gervais και Stephen Merchant δημιουργούν ένα mocumentary (ψευδοντοκυμαντέρ) γύρω από την καθημερινότητα του γλιώδους αφεντικού (Ricky Gervais) στο χώρο εργασίας. Απίστευτοι χαρακτήρες, εμπνευσμένες ατάκες και ο πιο (ευχαριστα) ελεεινός πρωταγωνιστής που γράφτηκε ποτέ..
Η επιτυχία της σειράς είχε ως αποτέλεσμα τη μεταφορά σε αμερικάνικο Office στο οποίο εξακολουθεί να συνεργάζεται το ίδιο δίδυμο. Δεν έχω δει κάποιο επεισόδιο αν και έχω την εντύπωση ότι η αμερικάνικη version δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο.
Με μόλις 14 επεισόδια απο την αγγλική version ήταν φυσιολογικό να ακολουθήσει το αναμενόμενο σύνδρομο στέρησης. Ευτυχώς ακολούθησε το Extras [2005-2007] με τους Gervais & Merchant να γράφουν και να σκηnoθετούν για άλλη μια φορά. Προσθέστε την παραγωγή και το γεγονός ότι έχουν αναλάβει 2 από τις λίγους βασικούς ρόλους της σειράς, οπότε μιλάμε για μια σειρά που στηρίζεται σχεδόν εξ ολοκλήρου σε δύο ανθρώπους.
Ως Extras αποκαλούνται οι ρόλοι κομπάρσου {που αναλαμβάνουν οι επίδοξοι ηθοποιοί - ελπίζοντας σε κάποια ατάκα}. Σε κάθε επεισόδιο υπάρχει και ένας ρόλος για κάποιον διάσημο καλεσμένο.
Το Extras δε φτάνει τα υψηλά στάνταρ του Office, παρ'όλα αυτά οι χειρότερες στιγμές του είναι καλύτερες από οτιδήποτε άλλο κωμικό έχει γραφτεί μετά το 2000 {πόσο υπερβολικός μπορώ να καταντήσω άραγε..}. Οι δε αυτοσαρκαστικές ατάκες των guest σε αποζημιώνουν 100% guarantee... Στους 2 κύκλους {12+1 special επεισόδιο} απόλαυσα περισσότερο τα περάσματα των Kate Winslet, Daniel Radcliffe & sir Ian Mckellen. Πιο αδιάφοροι μου φάνηκαν οι Orlando Bloom και Chris Martin (μάλλον ο χειρότερος) ενώ ένα ανεπίσημο πέρασμα (όχι ως καταγεγραμένος guest επεισοδίου) πραγματοποιεί ο Robert De Niro, ο οποίος με τα χίλια ζόρια σκάει ένα χαμόγελο...
Αυτοσαρκασμός σε όλο του το μεγαλείο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Andy Milman που υποδείεται ο Ricky Gervais είχε πρωτοαναφερθεί σε ως χαρακτήρας σε παλιότερη εκπομπή του Gervais ['Meet Ricky Gervais']. Πρόκειται για μια εκπομπή για την οποία ο Gervais έχει μετανιώσει. Ο χαρακτήρας Andy Millman έιναι ένας κομπαρσος που καταφέρνει να γυρίσει δική του σειρά. Υποκύπτει όμως στους κανόνες του καναλιού με αποτέλεσμα να δημιουργήσει μια χαζοχαρούμενη σειρά που παρά την εμπορική της επιτυχία τον κάνει να ντρέπεται. Πρόκειται για άλλη μια περίπτωση αυτοαναφοράς που συνηθίζει να χρησιμοποιεί ο Gervais στα σενάρια του. Ενας από τους λόγους που κάνουν το αποτέλεσμα τόσο ιδιαίτερο..
Παρακάτω η σκηνή με την εξίσου απολαυστική συμμετοχή του David Bowie.


Labels: ,

Wednesday, October 28, 2009

Πασαρέλαση

ΡΕ κάτι ακραίες απόψεις. Ακου εκεί κατάργηση των μαθητικών παρελάσεων. Και πότε θα κυκλοφορήσουν τα κορτσόπουλα με τη γόβα στιλέτο μαντάμ;


ΌΧΙ» δασκάλων στις μαθητικές παρελάσεις
Κατάργηση των μαθητικών παρελάσεων προτείνουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Monday, October 26, 2009

Heart

Κι εκεί που πας να αγοράσεις την κρέπα σου, ακους μια γνώριμη μελωδία και τα θυμάσαι όλα..
Το Heart των Pet Shop Boys ήταν από τα πλέον αγαπημένα μου τραγούδια στην τρυφερή ηλικία των 10 ετών. Το δε βιντεοκλιπ δε χόρταινα να το βλέπω. Βασισμένο στο Nosferatu {ταινία σταθμός για τον εξπρεσσιονισμό} του Μουρνάου [1922] με το νιόπαντρο ζευγάρι να φτάνει στο κάστρο του Δράκουλα, η υποδοχή του προσωπικού, ο Δράκουλας να ανεβαίνει τα σκαλιά χορεύοντας, φυσικά ο χορός του με την κοπέλα και το αποκορύφωμα η δαγκωνιά πάνω στην παύση του τραγουδιού με τον οδηγό να χτυπάει το μαστίγιο για να ξεκινήσει η άμαξα.. και και και παραλλήρημα, πρέπει να είναι το καλύτερο βίντεοκλιπ έβερ!
20 χρόνια μετά το ξαναβλέπω και ακόμα ενθουσιάζομαι όπως τότε. Θυμάμαι ήταν το πρώτο τραγούδι που είχα ζητήσει στο ραδιόφωνο αλλά ο παραγωγός δε μπόρεσε να καταλάβει γιατί τα αγγλικά μου έμοιζαν με ακατάληπτα [το "μισ ου νο βιτς" θα ήθελα...].
Ψάχνοντας σήμερα πληροφορίες μαθαίνω ότι αρχική ιδέα ήταν να δοθεί το κομμάτι στη Μαντόνα, τελικά όμως οι PSBoys άλλαξαν γνώμη. Επίσης προοριζόταν για ταινία του Spielberg αλλά τελικά ούτε και σε αυτόν δόθηκε καθώς δεν ταίριαξε το τέμπο..
Τον Δράκουλα υποδείεται ο sir Ian Mckellen(!), η όμορφη νύφη λέγεται Danijela Colic, οι PSBoys έχουν αναλάβει ρόλους γαμπρού και οδηγού, ενώ ο σκηνοθέτης Jack Bond κάνει ένα πέρασμα για λίγο ως χωρικός.
Το κλιπ γυρίστηκε στη Σλοβενία
Τέλος το τραγούδι αρχικά είχε αποφασιστεί να ονομάζεται Heartbeat αλλά η ανακοίνωση δημιουργίας συγκροτήματος Heartbeat άλλαξε τα πλάνα του συγκροτήματος.



Συμπληρωματικά: [Εντεκα αγαπημένα βινετο-κλιπ των Pet Shop Boys]

Labels:

Friday, October 23, 2009

Muzine [2 years]

copy-paste από Kool thinks:



To μουσικό περιοδικό Muzine γιορτάζει δυο χρόνια κυκλοφορίας στον ελληνικό μουσικό Τύπο!

Στα πλαίσια των δυο χρόνων του Muzine έχει τρεις εκλεκτούς καλεσμένους το Σαββατοκύριακο 24-25 Οκτωβρίου.

Το Σάββατο 24 Οκτωβρίου, οι μελωδικοί Ισπανοί ELLE BELGA αναλαμβάνουν να μας δώσουν ζωντανά μια γεύση της ισπανόφωνης σύγχρονης μουσικής και ο Num9 ως DJ να μας παρουσιάσει τις καλύτερες στιγμές της ιστορικής δισκογραφικής εταιρίας Acuarela. Μια εκδήλωση σε συνεργασία με την Hitch Hyke που είναι και ο επίσημος διανομέας της Acuarela στην Ελλάδα. Θα μπορείτε να προμηθευτείτε CD της εταιρίας στο ισόγειο του γνωστού SOUL Bar, Ευριπίδου 65, Ψυρρή.

Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου, ο Toph Taylor, που κρύβεται πίσω από το μυστηριώδες όνομα Trouble Over Tokyo, θα παίξει ζωντανά στο SWING Bar (Ιάκχου 8 & Ευµολπιδών στο Γκάζι) ενώ θα ακολουθήσει DJ Set από τους συντάκτες του Muzine, Χρήστο Καρρά και Μάκη Παπασημακόπουλο.

Και στα δυο live θα υπάρχουν διαθέσιμα τεύχη του Muzine, ενώ θα μπορείτε να εγγραφείτε συνδρομητές.

Και τις δυο βραδιές η είσοδος είναι ελεύθερη!

Χορηγός επικοινωνίας: Poplie.eu Radio

Thursday, October 15, 2009

Block 33




Tuesday, October 13, 2009

5%

Είναι εντυπωσιακός μερικές φορές ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί το κράτος-πρόνοια... Από τη μία υπάρχει άρθρο (35), το οποίο ρυθμίζει θέματα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για άτομα που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις {από φέτος 5% αντί για 3%}. Από την άλλη μάλλον τους φαίνεται αδιανόητο να προσπεράσουν τη γραφειοκρατεία με αποτέλεσμα τα άτομα που θα εισαχθούν με 5% στην να ξεκινούν στη σχολή τους τέλη Νοέμβρη-αρχές Δεκέμβρη έχοντας χάσει ουσιαστικά το 1ο εξάμηνο {παρουσίες-εργαστήρια κτλ}.
Δεν ξέρω αν μου ξεφεύγει κάτι αλλά δε βλέπω γιατί δε θα μπορούσαν εγγραφές-κατατάξεις κτλ να γίνονται 1-2 μήνες νωρίτερα ώστε να λυθεί το συγκεκριμένο πρόβλημα. Και φυσικά πρόκειται απλώς για ένα ακόμα παράδειγμα γραφειοκρατίας που κάνει τη ζωή των ΑΜΕΑ δυσκολότερη...

Sunday, October 11, 2009

B&W [>1970]

Ασπρόμαυρες και αγαπημένες περίπου με σειρά προτεραιότητας...
{Αυτό το φόρουμ με βοήθησε να θυμηθώ μερικές ακόμα..}
{είπα να το κάνω τοπ τεν αλλά μου ξέφυγε..;}

1. The elephant man
2. Raging Bull
3. Lenny
4. Clerks [Κυριακή 00:00 ΕΤ1 - old post]
5. Ed Wood [Δευτέρα 23:00 ΝΕΤ - old post]
6. La Haine
7. Pi
8. Coffee & cigarettes
9. In search for a midnight kiss
10. Down by Law
11. Schindler's List
12. Dead man
13. Young Frankenstein

Tuesday, October 06, 2009

hit pop song | Infidelity




Αμα δεν έχεις βύσμα τον φωτάνθρωπο.. σε τρώνε τα σκοτάδΓια ;)
*κοίτα που δε χωράει κιολας - δε βαριέσαι..

Sunday, October 04, 2009

βαμμένοι για πάντα..

"Να ζητήσουμε συγνώμη από όλους του Νεοδημοκράτες" ήταν η συνήθης δήλωση των παιχτών της ομάδας και ήταν σίγουρα ορθή. Θα περίμενε κανείς ο κάθε ψηφοφόρος σε μια εκλογική διαδικασία να ψηφίζει κάθε φορά για την καλύτερη παράταξη, αλλά όχι. Σε μπάλα και σε πολιτική ή υποστηρίζεις την ομάδα σου ή δεν ενδιαφέρεσαι καθόλου. Οπαδός. Στην πολιτική μάλιστα ακόμα χειρότερα γιατί στο ποδόσφαιρο ίσως και να διαλέξεις μόνος σου ομάδα. Στην πολιτική όμως η ομάδα αποτελεί κληρονομιά σου την παραδίδουν οι γονείς χέρι με χέρι. Σίγουρα πρέπει να είσαι αχάριστος για να πετάξεις στα σκουπίδια τέτΧοια κληρονομιά ψηφίζοντας κάτι άλλο...