Zpiderland

Thursday, January 28, 2010

Δίνη

Κοίταζε τον εαυτό του μέσα από τα μάτια των άλλων. Αγνοούσε όσους τον εκτιμούσαν και ένιωθε μικρός δίπλα σε όσους τον έφτυναν. Στις συζητήσεις πάντοτε έδινε την απάντηση που ήθελε να ακούσει ο συνομιλητής του. Ηθική προσαρμοσμένη πάντοτε ανάλογα με την περίσταση. «Όλα καλά» απαντούσε χαιρετώντας γνωστούς στο δρόμο. Όχι οι εκπλήξεις δε μπορεί να είναι για καλό. Χάμπουργκερ, πατάτες, αναψυκτικό.

- - -

Χάμπουργκερ, πατάτες, αναψυκτικό. Ήταν άραγε αληθινό το χαμόγελο της σερβιτόρας; Το γνέψιμο του γείτονα; Η καλημέρα της κυρίας στα διόδια; Η δική του καλημέρα; Όλοι αυτοί που πέρασαν από μπροστά του στη δουλειά; Νοιάζονταν έστω και λίγο; Υπάρχουν; Ξύπνησε σήμερα; Ξεκίνησε η μέρα του ή βρίσκεται κολλημένος σε χρονοδίνη; Χθες δεν ήταν που έκανε τις ίδιες ακριβώς σκέψεις με την ίδια ακριβώς σειρά; Αν πρόκειται για χαλασμένο αλγόριθμο; Αν είναι όλα μηδενικά και άσσοι; Αν ξέφυγε ένας άσσος παραπάνω; Και αν δεν κινείται τελικά ο κόσμος γύρω του;

- - -

Και αν δεν κινείται τελικά ο κόσμος γύρω μου; Αν απλώς συμπληρώνω την καθημερινότητα της σερβιτόρας, του γείτονα, της κυρίας στα διόδια; Αν όλη η ζωή μου βρίσκεται σε τροχιά μόνο και μόνο για να απαντάω στην καλημέρα της κυρίας την ώρα που μου ακουμπάει τα ρέστα στην παλάμη; Αν πρέπει να αφήσω στην άκρη το εγώ μου και να κοιτάξω τον εαυτό μου από μακριά, σα να ‘μια κάποιος τρίτος; Έχει ενδιαφέρον ο χαρακτήρας μου; Τι γνώμη έχουν άραγε οι άλλοι; Μπορώ να κρατήσω απόσταση; Κοίταξε τον εαυτό του μέσα από τα μάτια των άλλων.


Labels:

Tuesday, January 26, 2010

XreokopoPhobia

Θανκ Γκοντ. Με την οικονομική κρίση, το χρέος και τα ελλείματα όλοι το είχαν στο μυαλό τους αλλά κανείς δεν το λεγε. Μεχρι που έπεσε η πρώτη λεζάντα και με το εμφανίστηκε η λέξη στην οθόνη μπήκε και στο μυαλό μας και έχει φωλιάσει κάπου εκεί στο βάθος. Συγκεκριμένα η λεζάντα έγραφε: "Δεν υπάρχει κίνδυνος για χρεωκοπία" και αυτό αρκούσε για να απολαύσουμε τη νέα μας φοβία.
Αν και είναι σοβαρά τα πράγματα μην απογοητεύεστε. Η νέα μας φοβία έχει πολλά προτερήματα.
Καταρχάς με το που την αποκτήσαμε ξεπεράσαμε κάθε ανησυχία για την πανδημία. Βοήθησαν τα εμβόλια (3% του πληθυσμού πφφ), αλλά το τέλος ήρθε μονάχα όταν ήρθε στην καθημερινότητα η νέα μας φοβία.
Στην Αϊτη έγιναν καταστροφές. Δράμα που συγκινεί τον πιο αναίσθητο καρΓιόλη, αλλά όχι εμάς. Pls έχουμε τη δική μας φοβία μην μας απασχολείτε με άλλα. Η νέα μας φοβία μας κρατάει κάθε ξένη δυστυχία μακριά μας.
Μήπως θα έπρεπε να συνεισφέρουμε οικονομικά; μμ μπα έλα τώρα για τέτοια είμαστε. Κράτα καβάτζα. Η νέα μας φοβία φροντίζει και τα οικονομικά μας!
Ι λοve γιου νέα φοβία!

Monday, January 25, 2010

Δευτέρα βράδυ..

Απόψε:
-21:00 τα παιδιά της PlayOurMusic παρουσιάζουν στην τακτική εβδομαδιαία εκπομπή τους στο Mindradio.gr τη λίστα με τα 35 καλύτερα ελληνικά τραγούδια της δεκατίας όπως την παρέδωσε ο Αγγελος Κ [Tranzistor.gr]
-22:00 Ο Κομνηνός παρουσιάζει στον Offradio.gr τα καλύτερα ντουέτα,
-ενώ στο Residents θα υπάρχει κάποιο event με συμμετοχή Αγγελάκα

δΓιαλέχτε..

Monday, January 18, 2010

snooker O'Sullivan

Το snooker είναι υπέροχο παιχίδι για να παίζεις ή να παρακολουθεί, όχι τόσο για τα εντυπωσιακά σερί, αλλά κυρίως για τις αμυντικές στεκιές όταν δεν υπάρχει εύκολη βολή. Εκεί που σπας τον τσαμπουκά του αντιπάλου. Οταν δε μιλάμε για τελικό αγώνα με επαγγελματίες [κρίνεται στα 10 νικηφόρα σετ] ο παίχτης δεν αρκεί να είναι ταλαντούχος, αλλά πρέπει να αντιμετωπίσει τους φόβους του και να βρει το κουράγιο να τελειώσει την παρτίδα.Είναι εκείνη η στιγμή που πρέπει να βάλει τη δύσκολη στεκιά, η τρύπα έχει μικρύνει, η στέκα σου μοιάζει στραβή και το τραπέζι χιλιόμετρα-ατελείωτο.
Ο O'Sullivan είναι ο αγαπημένος μου παίχτης από τότε που άρχισα να βλέπω snooker στο eurosport. Πέρσι νίκησε στον τελικό, χθες όμως με τον ίδιο αντίπαλο δεν τα κατάφερε. Αν εξαιρέσουμε το γεγονός ότι ο αντίπαλός του [Selby] ήταν λίγο πιο ξεψαρωμένος από πέρσι, η πραγματικότητα είναι ότι ο O'Sullivan το έχασε μόνος του. Οσο άνετος έμοιαζε πέρσι όταν παίζανε την τελευταία παρτίδα με σκορ 9-8 [έκανε αστεία στον Selby σε μια περίεργη παρτίδα] τόσο σφιγμένος και χλωμός έμοιαζε να είναι χθες το βράδυ. Το ταλέντο του είναι αναμφισβήτητο και στεκιές σαν αυτή στο 08:59 είναι ο λόγος που αγαπάω το snooker. Ο O'Sullivan όμως δεν είχε κουράγιο να τελειώσει τον τελικό. Ηταν η νύχτα που οι τρύπες έμοιαζαν μικρές...

final 2010


final 2009


Labels: ,

Friday, January 15, 2010

Meeting Point

Ασυναρτησίες. Μια γκόμενα που χαμογελάει στην TV τρώγοντας με αγοράκια σε δείπνο, μια πεσμένη γραμμή του ιντερνετ, εξουθενωμένο σώμα, δάχτυλα βαριά και ασήκωτα, κουρασμένο μυαλό, κανένα νόημα. Και ο δάσκαλος ακόμα ψάχνει να βρει ποιος είναι ο ένοχος για τα εγκλήματα στο χωριό.

Και εδώ έξω; Μια μάνα παίρνει άδεια από τη δουλειά για να πάει στη συνάντηση γονέων και κηδεμόνων. Η καθηγήτρια έχει φύγει 20’ νωρίτερα και η κόρη της κλαίει – ήταν η μόνη μαθήτρια χωρίς μητέρα στη συνάντηση. Ένας γιατρός παζαρεύει με ένα συνταξιούχο την μαύρη αμοιβή του μετά την εγχείρηση. Ένας δικομανής απολαμβάνει την πρωινή δίκη, γι αυτόν είναι η πιο όμορφη στιγμή της ημέρας. Ενας παπάς «εκβιάζει» φιλοδώρημα έχοντας ψάλλει το πάτερ ημών, ενώ ένας ταξιτζής στριμώχνει 4ο πελάτη στην κούρσα.

Την ίδια ώρα οι εαυτοί τους πριν από 30 χρόνια χαμογελούν ανέμελα. Έχουν την τύχη να ζούνε ξέγνοιαστοι όπως μπορεί να ζει ένα παιδί, που δεν έχει χάσει ακόμα κάποιον δικό του, που δεν έχει αναγκαστεί να πάρει απόφαση κόντρα σε όσα του μάθαιναν οι γονείς του, που δε χρειάστηκε να έρθουν αντιμέτωποι με τον πρώτο τους συμβιβασμό. Συναντιούνται με τον 45ρη εαυτό τους στο δρόμο και δεν τον αναγνωρίζουν. Δε μπορούν να φανταστούν τέτοια κατάντια. Οι δε 45ρηδες ρίχνουν μια στιγμιαία ματιά στον 15χρονο εαυτό τους και γυρίζουν το κεφάλι από την άλλη μεριά. Δήθεν σα να μην καταλαβαίνουν. Σα να έχουν ξεχάσει.

Labels:

Thursday, January 14, 2010

ListoLagny [porn edition]

και η πιο ενδιαφέρουσα λίστα για το 2009 είναι πλέον έτοιμη. Η λίστα με τις top pornstars οι σελίδες των οποίων(ε) είχαν τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα μέσα στο 2009. Συγκλονιστική είδηση η Jenna έπεσε από το νούμερο 1 στο οποίο βρίσκεται η Shyla Styles {πφφ πολύ αμερικανίλα..}.
Η Sasha μας το κορίτσι μας -το ελληνόπουλο μας αδέρφιχα μου πατριώτες- ανέβηκε στο νούμερο 26 απο το 45 που ήταν στο 2008 {όταν και πρωτομπήκε στο τοπ 100}

Ολάκερη η λίστα εδώ όχι εδώ εδώ

Monday, January 11, 2010

Επιτέλους..

Τον τελευταίο καιρό επιτέλους:
-είδα το 'Das Weisse Band'. Μεγάλη ταινία, ακόμα δουλεύει μέσα μου. Κρίμα να μη ζει ο Ulrich Muhe [Οι Ζωές των Αλλων], είχε παίξει σε αρκετές ταινίες του Χάνεκε και σίγουρα υπήρχαν 1-2 ρόλοι που θα του πήγαιναν γάντι.
-γνώρισα σε καφετέρια έναν παίχτη talent show. Χτυπούσα τα χέρια στο μπαρ και με ρώτησε αν παίζω κιθάρα γιατί έψαχνε κιθαρίστα για να παίζουν σε μπαράκι. Χατζηγιάννη και τέτοια, όχι Μαλαμες και κουλτούρες. Για την ακρίβεια είχε διαγωνιστεί στον τηλεοπτικό διαγωνισμό της Eurovision, τότε που κέρδισε ο Ψυχράμης για να τραγουδίσει ο Sakis. [Μετράει δε μετράει για talent show?]
-Είδα δυο λεσβίες σε μπαρ. Δεν είχε τύχει τόσο καιρό, είχα αρχίσει να πιστεύω ότι πρόκειται για επινόηση του {ελληνικού} Mtv..Ζουν ανάμεσά μας! απαπαπαπα

από την άλλη:
-ήπια σφηνάκια μπόμπες. Ελεεινό hangover το πρωί, κυριολεκτικά σερνόμουν στο πάτωμα.
-έκανα σχεδόν μια ώρα παραπάνω για Θεσσαλονίκη-Λάρισα. Τουλάχιστον η διαδρομή από παραλία είναι σχετικά ευχάριστη αν την κάνεις μέρα. Επίσης μετά από διαμαρτυρία κατοίκων της περιοχής, τα διόδια στην Πιερία -14 km από τα Μάλγαρα!- έχουν κλείσει {τουλάχιστον προσωρινά}
-συνέχεια έρχονται κέντες και χρώματα όταν τα κυνηγάν οι αντίπαλοι.{κλασσική γκρίνια χαρτπαίχτη..}

δΓιακοπές τέλος.

Wednesday, January 06, 2010

top 5 [I]

Top 5 | Ξένες σειρές πριν την εποχή της πειρατείας:


Degrassi Junior High
Η πρώτη ξένη σειρά που θυμάμαι να παρακολουθώ με ενθουσιασμό [οκ την Τόλμη & Γοητεία τη θεωρώ σαπουνόφουσκα ή κάτι τέτοιο..]. Καθημερινότητα συνομίλικων παιδιών από τον Καναδά. Η ζωή στο σχολείο, πρώτοι έρωτες, παιδικές φιλίες κτλ. Πολλά χρόνια μετά ακολούθησε το Degrassi the Next Generation με πολλούς από τους πιτσιρικάδες να παίζουν πλέον ως 35ρηδες. Εχει πάντως πλάκα να δει κανείς στο imdb τις φάτσες των παιδιών που έπαιζαν τότε 22 χρόνια μετά!



Crime Story Opening Theme [Οι Σκληροί του Σικάγο]
Ανάθεμα αν το είδα πάνω από 2-3 φορές. Στην ηλικία μου δεν ήταν εύκολο να παρακολουθήσεις σειρά που να προβάλλεται στις 01:50. Δε θυμάμαι τίποτε από τους χαρακτήρες, ήταν όμως αυτό το trailer με το Runaway του Del Shannon που μου έπαιρνε τα μυαλά.



The X Files
Ok προσπερνώντας ένα σχετικό κόλλημα με το Beverly Hills - το οποίο θεέ και κύρΓιε μόλις χθες διαπίστωσα ότι συνεχίζεται 20 χρόνια μετά με την Μπρέντα την Κέλλυ και διάφορους πιτσιρικάδες- ήρθε η ώρα του Μόλντερ και της Σκάλλυ. FBI, εξωγήινοι και συναρπαστικές ιστορίες, ότι πρέπει για το κλείσιμο της μέρας κατά τις 00:30 ακριβώς πριν τον ύπνο. Η δε G. Anderson{Σκάλλυ} θυμάμαι είχε ψηφιστεί στην Αγγλία ως η πιο σέξυ γυναίκα της χρονιάς ή κάτι τέτοιο {απίστευτο γούστο πχια αυτοί οι Αγγλοι}. Το μουσικό θέμα άφησε εποχή.



Friends
Τι να πεις. Μια ολόκληρη 10ετία στημμένοι στην τηλεόραση κάθε Σαββατοκύριακο στις 14:00. Οταν έπαιξε το τελευταίο επεισόδιο ένιωσα σα να 'χασα κάποιους φίλους από την παρέα μου. Το Star δοκίμασε να συνεχίσει με μια {copy}σειρά που ονομάστηκε πιτσουνάκια. Σε 2 εβδομάδες ξανάπαιξαν τα φιλαράκια επανάληψη από την αρχή. Οι επαναλήψεις φυσικά συνεχίζονται ακόμα κάθε Σαβ/κο και πιστεύω ότι είναι μια από τις σταθερές του σύμπαντος. Αν σταματήσουν να προβάλλονται τα φιλαράκια κάτι πολύ κακό μπορεί να συμβεί...



The Office [UK]
Είχα παύσει από καιρό να παρακολουθώ σειρές μέχρι που ο φίλτατος Nada μου πρότεινε να νοικιάσω το 2πλο dvd. Σκέφτομαι ότι αμα γύριζα ποτέ σειρά θα έκανα τιε αντιγραφές του Σεφερλή να μοιάζουν προτότυπες ιδέες. Η καθημερινότητα σε ένα γραφείο με έναν ελεεινό προϋστάμενο σε ψευδοντοκυμενταρίστικο ύφος. Η πρώτη μου γνωριμία με τον Ricky Gervais, τον οποίο και παρακολουθώ πλέον όσο πιο στενά μπορώ. Δεν έχω άποψη για την αμερικάνικη version που ακολούθησω και φοβάμαι να την τεστάρω..

Από εκεί και έπειτα μάθαμε το p2p και λες και μάθανε ξαφνικά και οι σεναριογράφοι να γράφουν σενάρια της προκοπής. Το συγκεκριμένο top 5 αφορά κατά κάποιο τρόπο στην εποχή της αθωότητας σε ότι έχει να κάνει με τις τηλεοπτικές σειρές.

Φφφ μόλις θυμήθηκα ότι ξέχασα τον Mcgyver! Συμφορά - top 6...
Bonus: Mcgyver

Labels: ,

Tuesday, January 05, 2010

H1N1 - Wii: 2

Παρακαλούνται οι αρμόδιοι να ανταλλάξουν τις 16Μ παρτίδες εμβολίων με Wii.
1 βδομάδα τώρα δεν έχει μείνει δείγμα στην αγορά, κρίση καταραμένη, με την περιέργεια μείναμε...