Zpiderland

Monday, March 26, 2007

Flying Confessions of a Free Woman

Το αυτοβιογραφικό ντοκυμαντέρ της Jennifer Fox "Flying Confessions of a free woman" ήταν από τις πιο ιδιαίτερες προβολές (από όσες παρακολούθησα) του Φεστιβάλ. Το θέμα που πραγματεύεται φυσικά και δεν πρέπει να αφορά μόνο τον γυναικείο πληθυσμό, αλλά αναπόφευκτα η ταινία {8 επεισόδια} θα απασχολήσει περισσότερο τις γυναίκες. Δεν είναι τυχαίο ότι το 90% του κοινού στην αίθουσα αντιστοιχούσε στις γυναίκες. Ακόμα και αν σου φανεί υπερβολικά φεμινιστική η στάση της σκηνοθέτιδας σε κάποια σημεία η στάση της απέναντι στο θέμα που αντιμετωπίζει καθώς και οι τακτικές κινηματογράφικης που ακολουθεί παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αρκούσαν για να παρακολουθήσω το χθεσινό masterclass.
Η κάμερα γυρίζει από χέρι σε χέρι ανάμεσα στους συνεντευξιαζόμενους, η Fox ανοίγεται και διηγείται προσωπικές της εμπειρίες και μας διδάσκει πως είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί ένα τόσο ενδιαφέρον ντοκυμαντέρ από ένα μόλις συντελεστή με μια απλή ψηφιακή κάμερα.

Μπορείτε να παρατηρήσετε στις φωτογραφίες ορισμένους από τους κανόνες που είχε θέσει η ίδια στον εαυτό της προκειμένου να θέσει τις απαραίτητες βάσεις, ενώ στο http://www.flyingconfessions.com υπάρχει δυνατότητα για ενημέρωση, επικοινωνία με την Jennifer Fox αλλά και κατάθεση προσωπικών εμπειριών.





4 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]



<< Home