Zpiderland

Wednesday, May 09, 2007

Νανοι supporting Last Drive

Λίγες μέρες μείναν για το συναυλιακό γεγονός της χρονιάς και τα ονόματα των συγκροτημάτων που θα υποστηρίξουν τους Last Drive έχουν πλέον ανακοινωθεί. The Ducky Boys και 700 Machines εναλλάξ στα δυο από τα 3 (τελικά!) live στην Αθήνα, Dread Astaire και Νάνοι έκλεισαν οριστικά για τη βραδιά στη Θεσσαλονίκη [18/5/07].

Ορίστε και ένα βιογραφικό των Νάνων, η συμμετοχή των οποίων έχει μόλις οριστικοποιηθεί, έτσι για να μάθουν και οι μη γνωρίζοντες για τι παλικάρια μιλάμε...

- - - - - - - - - - -



NANOI

Οι ΝΑΝΟΙ ιδρύθηκαν το 1993 στη Θεσσαλονίκη από τον Πάνο Νάνο (κιθάρα), τον Ανδρέα Νάνο (μπάσο) και τον Αλέξη Νάνο (τύμπανα). Αφού επιδόθηκαν για ένα χρόνο σε αυτοσχεδιαστικές ακολασίες (εμπνευσμένοι από τη μουσική των Sonic Youth, PJ Harvey, Smashing Pumpkins, Pixies, The Velvet Underground, Deus, The Gun Club και Wipers) στο σχήμα προστέθηκαν η Ευανθία Σοφρωνίδου και η Σούζυ Μπέζα στα φωνητικά. Η πρώτη εμφάνιση των ΝΑΝΩΝ έγινε τον Μάη του 1995 στην υπαίθρια συναυλία στο καπάνι της Θεσ/νίκης στη μνήμη του Άρη Σαλτιέλ.

Το 1997 αποχωρεί η Σούζυ, το 1998 εισέρχεται ο Ευκάλυπτος στην κιθάρα και το 1999 οι ΝΑΝΟΙ μπαίνουν στο studio underground με ηχολήπτη τον Σωτήρη Νούκα για να ηχογραφήσουν το πρώτο cd με τίτλο ‘ΛIΝGUAΦΩΝ’ το οποίο κυκλοφόρησε το 2000 από την ΑΝΟ ΚΑΤΟ RECORDS. Το 2001 η Ευανθία εντάχθηκε στο Κ.Θ.Β.Ε. και τα φωνητικά ανέλαβε ο Σίμος Νάνος. Το 2003 ο Ευκάλυπτος αναχωρεί για σπουδές στην Αγγλία και τη θέση του στην κιθάρα παίρνει ο Σίμος Νάνος. Το 2005 οι ΝΑΝΟΙ μπαίνουν στο studio με ηxολήπτες τους Τίτο Καρυωτάκη και Χρήστο Χαρμπίλα για να ηχογραφήσουν το δεύτερο cd στο οποίο συμμετέχει στην κιθάρα ο George Bandoek. Το νέο τους album, με τίτλο NANODRIVE’ κυκλοφορεί στα τέλη του 2006 από την ΑΝΟ ΚΑΤΟ RECORDS. Αρχές του 2007 ο Ανδρέας Νάνος αποχωρεί και τη θέση του στο μπάσο αναλαμβάνει ο Κώστας Χασιώτης.


ΣYNAYΛIEΣ

Aπό το 1995 μέχρι σήμερα οι Nάνοι έχουν δώσει συναυλίες σε συναυλιακούς χώρους και σε φεστιβάλ, μόνοι ή συμπράττοντας με γνωστά ονόματα (Tρύπες, Ξύλινα Σπαθιά, Διάφανα Kρίνα, Mάσκες, Nτίνος Σαδίκης, Mίκρο, Ξάξακες, Γκούλαγκ, Blues Wire, Deus X Machina, Ziggy Was, Make Believe, Citizen Kane, Broken Seals, Boomstate, Leningrad Cowboys, Ariel Kill Him, Deadmoon, Steve Wynn)

H νέα σύνθεση του γκρουπ:

Σίμος Nάνος: κιθάρες, φωνή

Πάνος Nάνος: κιθάρες, φωνητικά

Κώστας Χασιώτης: μπάσο, φωνητικά

Aλέξης Nάνος: τύμπανα

http://www.nanoi.gr

http://www.myspace.com/nanoigreece




Προσωπικά μου λείπει η παρουσία της Ευανθίας στη σκηνή, δε μπορώ όμως παρά να παραδεχτώ ότι οι Νάνοι εξακολουθούν να είναι από τις ξεσηκωτικές μπάντες του χώρου και η επιλογή τους για supportάρισμα στους Drive κρίνεται ως ιδανική.



3 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]



<< Home