Zpiderland

Saturday, November 22, 2008

Thess Fest [Moonshine Project]

Ο Michael Albright είναι ο δημιουργός του Project Moonshine, μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης στο Ρίνο της Νεβάδα, η οποία έχει ως στόχο να διδάξει σε μαθητές την τέχνη του κινηματογράφου μέσα από την καταγραφή τοπικών πολιτιστικών γεγονότων. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ προβάλλεται το 'Sonic Youth: Sleeping Nights Awake' που γύρισαν μαθητές του λυκείου υπο την επίβλεψη του Albright.

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ ο Allbright σε συνεργασία με τον Απόστολο Καρακάση από το Τμήμα Κινηματογράφου οργάνωσαν ένα ταχύρυθμο εργαστήριο παραγωγής ντοκυμαντέρ με συμμετοχή 20 περίπου φοιτητών του τμήματος.

Οσοι απόλαυσαν τη δουλειά των Good Luck Mr Gorsky & Eventless Plot πάνω στο 'The Phantom Carriage' του Σουηδού Sjostrom, καθώς και το live των 'Orchestra Baobab' θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ντοκυματέρ για το κάθε ένα από τα δύο projects. Τα γυρίσματα ξεκίνησαν μαζί με το φεστιβάλ και το μοντάζ δουλεύεται πυρετωδώς για να είναι οι ταινίες έτοιμες αύριο το μεσημέρι. Η προβολή θα συνδυαστεί με συζήτηση μαζί με τους υπεύθυνους του Project Michaek Albright & Απόστολο Καρακάση.

Είσοδος ελεύθερη

Moonshine Project στη Θεσσαλονίκη

Τζον Κασσαβέτης 23/11/08 - 13:00

5 Comments:

  • τόσο φρέσκα ε?από την παραγωγή στην κατανάλωση..θα έρτωωωωω

    By Blogger Ντη, At November 22, 2008 10:03 PM  

  • Καλέ ακόμα σπαρταράνε που σε λέω...
    :)

    By Blogger Zpi, At November 22, 2008 11:00 PM  

  • kanena apospasmataki tha doume?

    By Anonymous Anonymous, At November 24, 2008 12:47 PM  

  • ..να σου πω μια αλήθεια?ζήλεψα που δεν συμμετειχα και γω στην διαδικασία που συμμετειχες εσύ και οι συμφοιτητες σου!Και τα 2 μου άρεσαν..προσπαθούσα να καταλάβω κάθε φορά,να ερμηνεψω καθε πλάνο,να μπω στην δική σας θέση που είχατε αναλάβει τα εκάστοτε γυρίσματα,να μαντέψω τις προθέσεις σας..υπήρχαν πλάνα εκπληκτικά που φανέρωναν οτι πίσω απο την κάμερα υπήρχε άτομο με φαντασία και καλλιτεχνικότατες τάσεις!
    γέλασα πολύ με την σκηνή στο "ηλέκτρα παλλάς(νομίζω εκεί ήταν) που το πιο χαμογελαστό μέλος των baobab πόζαρε στο πολυτελέστατο μπαράκι του ξενοδοχείου,ντυμένος όσο πιο απλα και χύμα γινόταν με soundtrack το "κύμα" του Κ.Βήτα!Φοβερή αντίθεση!
    Και πάλι συγχαρητήρια!

    By Blogger Ντη, At November 26, 2008 1:18 AM  

  • Captain χάσατε την ευκαιρία σας τώρα θα περάσει καιρός μέχρι να πΧιάσουμε έτοιμο υλικό στα σέρια μας..

    Αγαπητή ντη χαίρομαι που σας άρεσαν οι προβολές. Η δική μου συμμετοχή στους Baobab περιορίστηκε στο κομμάτι του live όντως όμως τα παιδιά που γύριζαν με τις κάμρες καθ'όλη τη διάρκεια έκαναν πολύ καλή δουλειά τόσο με τους Baobab όσο και με τους υπόλοιπους πρωταγωνιστές.
    Τα συγχαρήκια όμως τα αξίζουν και τα παιδιά που δούλεψαν το μοντάζ για να υπάρξει έτοιμη ταινία την Κυριακή το μεσημέρι. Μόνο το υλικό του live βγήκε περίπου 12 ώρες!

    By Blogger Zpi, At November 26, 2008 11:47 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]



<< Home