Zpiderland

Thursday, October 29, 2009

Extras

Το αγγλικό The Office [2001-2003] είναι ότι καλύτερο έχω δει σε κωμική σειρά {και όχι μόνο}. Ricky Gervais και Stephen Merchant δημιουργούν ένα mocumentary (ψευδοντοκυμαντέρ) γύρω από την καθημερινότητα του γλιώδους αφεντικού (Ricky Gervais) στο χώρο εργασίας. Απίστευτοι χαρακτήρες, εμπνευσμένες ατάκες και ο πιο (ευχαριστα) ελεεινός πρωταγωνιστής που γράφτηκε ποτέ..
Η επιτυχία της σειράς είχε ως αποτέλεσμα τη μεταφορά σε αμερικάνικο Office στο οποίο εξακολουθεί να συνεργάζεται το ίδιο δίδυμο. Δεν έχω δει κάποιο επεισόδιο αν και έχω την εντύπωση ότι η αμερικάνικη version δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο.
Με μόλις 14 επεισόδια απο την αγγλική version ήταν φυσιολογικό να ακολουθήσει το αναμενόμενο σύνδρομο στέρησης. Ευτυχώς ακολούθησε το Extras [2005-2007] με τους Gervais & Merchant να γράφουν και να σκηnoθετούν για άλλη μια φορά. Προσθέστε την παραγωγή και το γεγονός ότι έχουν αναλάβει 2 από τις λίγους βασικούς ρόλους της σειράς, οπότε μιλάμε για μια σειρά που στηρίζεται σχεδόν εξ ολοκλήρου σε δύο ανθρώπους.
Ως Extras αποκαλούνται οι ρόλοι κομπάρσου {που αναλαμβάνουν οι επίδοξοι ηθοποιοί - ελπίζοντας σε κάποια ατάκα}. Σε κάθε επεισόδιο υπάρχει και ένας ρόλος για κάποιον διάσημο καλεσμένο.
Το Extras δε φτάνει τα υψηλά στάνταρ του Office, παρ'όλα αυτά οι χειρότερες στιγμές του είναι καλύτερες από οτιδήποτε άλλο κωμικό έχει γραφτεί μετά το 2000 {πόσο υπερβολικός μπορώ να καταντήσω άραγε..}. Οι δε αυτοσαρκαστικές ατάκες των guest σε αποζημιώνουν 100% guarantee... Στους 2 κύκλους {12+1 special επεισόδιο} απόλαυσα περισσότερο τα περάσματα των Kate Winslet, Daniel Radcliffe & sir Ian Mckellen. Πιο αδιάφοροι μου φάνηκαν οι Orlando Bloom και Chris Martin (μάλλον ο χειρότερος) ενώ ένα ανεπίσημο πέρασμα (όχι ως καταγεγραμένος guest επεισοδίου) πραγματοποιεί ο Robert De Niro, ο οποίος με τα χίλια ζόρια σκάει ένα χαμόγελο...
Αυτοσαρκασμός σε όλο του το μεγαλείο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Andy Milman που υποδείεται ο Ricky Gervais είχε πρωτοαναφερθεί σε ως χαρακτήρας σε παλιότερη εκπομπή του Gervais ['Meet Ricky Gervais']. Πρόκειται για μια εκπομπή για την οποία ο Gervais έχει μετανιώσει. Ο χαρακτήρας Andy Millman έιναι ένας κομπαρσος που καταφέρνει να γυρίσει δική του σειρά. Υποκύπτει όμως στους κανόνες του καναλιού με αποτέλεσμα να δημιουργήσει μια χαζοχαρούμενη σειρά που παρά την εμπορική της επιτυχία τον κάνει να ντρέπεται. Πρόκειται για άλλη μια περίπτωση αυτοαναφοράς που συνηθίζει να χρησιμοποιεί ο Gervais στα σενάρια του. Ενας από τους λόγους που κάνουν το αποτέλεσμα τόσο ιδιαίτερο..
Παρακάτω η σκηνή με την εξίσου απολαυστική συμμετοχή του David Bowie.


Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]



<< Home