Zpiderland

Friday, December 09, 2005

Last Christmas I gave you a fuck

Chapter 1

Οσο περνάνε τα χρόνια διαπιστώνω πως ολοένα και περισσότεροι συνάνθρωποι δυσανασχετούν στην ιδέα του ερχομού των Χριστουγέννων. Η ιδέα και μόνο ότι θα έχουν λίγο ελεύθερο χρόνο για να γιορτάσουν -όπως απαιτείται λόγω συνήθειας αυτές τις μέρες- τους τρομοκρατεί. Τι θα γίνει αν ξεμείνουν και πάλι μόνοι χωρίς τα αγαπημένα πρόσωπα που θα θέλανε να έχουν δίπλα την ώρα που όλος ο κόσμος γιορτάζει και γλεντά; Πως θα γιορτάσουν οι ίδοι χωρίς παρέα; Μπορούν βέβαιως να μη βγούν έξω, αλλά ποιος αντέχει να το δηλώσει στις κουτσομπολίστικες κουβέντες που θα ακολουθήσουν την (μεθ)επόμενη μέρα στο χώρο εργασίας;
Δυστυχώς στις μέρες μας δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που τρομάζουν στη σκέψη των ολιγοήμερων Χριστουγεννιάτικων διακοπών. Πολλοί είναι οι συνάνθρωποι που μελαγχολούν τις άγιες αυτές μέρες. Πολλοί θα προτιμούσαν να δουλεύουν αδιάκοπα τις μέρες αυτές προκειμένου να μη μπουν στο τριπάκι να κάνουν απολογισμό που τους θέλει να ζουν μια μίζερη ζωή. Μια ζωή που δε μοιάζει καθόλου στο πλάνο που οραματίζονταν όταν ήταν νέοι.


Chapter 2

Thank God δεν ανήκω σε αυτή τη μερίδα ατόμων, παρόλα αυτά όμως καταλαβαίνω πολύ καλά τους λόγους που τους δημιουργούν αυτή τη μελαγχολία. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω ιδέα πως μου ρθε κι έγραψα τις δύο αυτές παραγραφους. Μάλλον θα φταίει το βιβλίο του Yalom που διαβάζω αυτές τις μέρες. Το μόνο που ήθελα να γράψω είναι ότι απεχθάνομαι τα ξενέρωτα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Δε μας έφτανε το απεχθές (πλέον) τραγούδι των Wham η μόδα προχώρησε και στη χώρα μας. Κατάρα στον Φοίβο που έγραψε το χριστουγεννιάτικο χιτάκι της Βανδή πριν από 3 (αν θυμάμαι καλά) χρόνια. Ανοιξε το κουτί της Πανδώρας για τα καλά. 9 Δεκεμβρίου και τα ραδιουργόφωνα έχουν ήδη αρχίσει τις χριστουγεννιάτικες παπαριές.
Οπως και να'χει τα Χριστούγεννα έχω διακοπές. Ένα ταξιδάκι 2-3 εκλεκτοί (και όχι από εκείνους που δε θέλω να δω μπροστά μου) συγγενείς, παρέες ξενύχτια, ότι και να λες τα Χριστούγεννα μου αρέσουν. Μόνο που μερικές φορές νιώθω ότι είναι πολύ χριστουγεννιάτικα...
Παλιο παπάρες σταματήστε να στολίζετε τα μαγαζιά σας2 μήνες νωρίτερα
Merry

13 Comments:

  • Ένα από τα καλύτερα ποστ πού έχω διαβάσει...

    By Blogger Dark Angel, At December 10, 2005 11:38 AM  

  • Δεν πρέπει να έχεις διαβάσει και πολλά έτσι... :-)
    Θα σου ευχόμουνα καλά Χριστούγεννα, αλλά λέω να περιμένω να έρθουν πρώτα. Καλά καλαμάκια

    By Blogger Zpi, At December 10, 2005 3:53 PM  

  • ...ρε, zpi, με τη λογική τού post σου, θα πρέπει να του ευχηθείς του ανθρώπου (σκέτο): "Καλά". Κάνε τουλάχιστον αυτό.
    ΚαλάθΧια και παλούκια. (Κι ο Άλλος δεν βαρέθηκε κάθε χρόνο να γεννιέται; Αλλά πού να καταλάβεις εσύ -zpi- την τραγική μοίρα ενός Θεανθρώπου... To μόνο που σε νοιάζει, είναι η καλο------, έφαγα το "πέραση", ορίστε μας.)

    ΓΣ

    By Anonymous Anonymous, At December 10, 2005 11:29 PM  

  • Καλά
    Δηλαδή εσύ μπαρμπά Τζον την αντιλαμβάνεσαι καλύτερα την τραγική μοίρα ενός Θεανθρώπου. Τη ζεις από πρώτο χέρι φαντάζομαι.
    Θα του φχηθώ Καλά Χριστούγεννα όταν θα πλησιάζει η ώρα τους, δε μπορώ να ακούω τις ίδιες ευχές ένα μήνα νωρίτερα
    και χρόνια πολλά για τη γιορτή σου, πλησιάζει έμαθα
    Αλήθχεια οι φήμες που σε θέλουν να 35ρίζεις στη Νίκης αληθεύουν;
    Κοίτα μην ξεχάσεις τη Δευτέρα το γαλλόφωνο σετάκι.
    Καλά

    By Blogger Zpi, At December 11, 2005 1:29 AM  

  • Eπεσες ντιανα τσιφτη.Οχι μονο τρομαζω στην ιδεα αυτων των ημερων αλλα ταυτοχρονα κοπανιεμαι στο βουρκο με τα πολυχρωμα σκατα και τη δημιουργηκη μιζερια που με εχουν ριξει.Τι να τον κανω και τον απολογισμο;Αφου ξερω τη βλακας ειμαι.Και καπως ετσι απογυμνονομαι μπροστα σας...αυτες τις Αγιες Μερες της δηθεν θαλπορης,αγαπης,αλτρουισμου και προδερμ.

    By Blogger ΠΡΕΖΑ TV, At December 11, 2005 1:58 AM  

  • Ναι τον λένε drugstv και είναι καλά!

    Οτι έχει να κάνει με απογύμνωση μας αρέσει φίλε.
    Να 'σαι καλα και καλώς σε βρήκαμε

    By Blogger Zpi, At December 11, 2005 10:44 AM  

  • Και πάλι έχεις δίκιο ζπι.
    Και μένα μου αρέσουν τα χριστούγεννα - ελλάδα, διακοπές, κουραμπίεδες, οικογένεια, σόι, φίλοι - αλλά όταν βλέπω όλα αυτά τα λαμπάκια και τα δέντρα στολισμένα 3 μήνες πριν τα βαριέμαι.
    Και για να μη γκρινιάζω στολίζω το δικό μου 2-3 μέρες προ των ημερών.
    Καλά!

    By Blogger didymous skulls, At December 11, 2005 10:47 AM  

  • Καλά και σε σενα
    όλα τα λεφτά όμως είναι στα μελομακάρονα
    :-)

    By Blogger Zpi, At December 11, 2005 11:53 PM  

  • Ρε γαμώτο, όλοι για Βανδή λέτε κι απορώ:
    Μόνο εγώ θυμάμαι την τελευταία αβραμοπουλικιά φιέστα του δήμου Αθηναίων με το Βοσκόπουλο να ανάβει το δέντρο τραγουδώντας playback "Απόψε, Χριστούγεννα στην πόλη, παιδιά κι ονειροπόλοι"...?

    Δεν καταχωρήθηκε εν τέλει το άσμα στα x-mas classic?

    By Blogger Ttallou, At December 14, 2005 12:40 AM  

  • Αδολφέ Zpi συμφωνώ 100 τοις 100 με το ποστ. Κάποιος έπρεπε να βρεθεί να τα γράψει όλα αυτά, επιτέλους...

    Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία 5-6 χρόνια σχεδόν μισώ, για πολλούς και διάφορους λόγους, τα Χριστούγεννα και τις "Γιορτές" γενικά. Ειδικά φέτος, που ελέω Πανελλαδικών, θα τα περάσω διαβάζοντας, θα μετράω τις μέρες ανάποδα...

    Δε θέλω να γίνω απαισιόδοξη, αλλά εικάζω ότι τα χαζοχαρούμενα τραγουδάκια των Wham κλπ θα τ' ακούν και τα παιδιά μου. Ή, στην καλύτερη περίπτωση, θα έχουν αντικατασταθεί από χειρότερα.

    Φαντάσου να μη γιόρταζα κιόλας. Εεεε;

    Χρόνια πολλά σε σένα, το Γιάννη και τον, συνονόματό μου αν θυμάμαι καλά, Δράκο της Κοιλιάς.

    Γκαμπρέν!

    By Anonymous Anonymous, At December 14, 2005 8:57 AM  

  • ρε παιδιά ο σημαντήρας κάνει εκπομπές?

    By Blogger Unknown, At December 14, 2005 6:18 PM  

  • Αυτό με την μοναξιά, μη νομίζεις, όλο και περισσότερο ισχύει... Θα μπορούσα κάλλιστα να βρισκόμουν στην κατηγορία της πρώτης παραγράφου αλλά κοίτα να δεις που κάτι αλλάζει στο τέλος...

    By Blogger Alexandra, At December 14, 2005 9:32 PM  

  • Χμ απ'ότι βλέπω το απαντητήριο σχόλιο που έπραξα σε ttallou και Christina δεν εμφανίστηκε.
    Δε βαργιέσαι...

    ttallou όλα τα λεφτά το σόου Βοσκόπουλου - Αβραμόπουλου. Δε θα ξεχάσω ποτέ τα ξυνισμένα μούτρα του Αβραμ όταν είδε πως του την έσκασε ο Βοσκόπουλος επειδή δήθεν αυτός δεν κάνει τέτοια πράγματα (playback)

    Christina δε θέλω 100% συμφωνία. Θέλω το πολύ 50%. Η δγιαφωνία είναι πχιο πικάντικη. Στο κάτω κάτω Χριστούγεννα είναι μην αφήνουμε την ξενέρα να μας χαλάει τη δγιάθεση

    Batmanidi που ζεις αγκόρι μου. Ο CmanDiras ζει και βασιλεύει. 102 21:00-22:00 καθε μέρα. Για περισσότερα ρίξε μια ματιά στο ΠΑΟΙΔΓΙΑ - υπάρχει λινκ στο sidebar

    Alexz thnk God για την ώρα την παλεύουμε

    By Blogger Zpi, At December 15, 2005 12:46 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]



<< Home