Zpiderland

Sunday, March 19, 2006

Delerium

Κυριακή χαράματα και μια μέρα τύπου Human Traffic [without drugs] τελειώνει. Μόλις έχω γυρίσει σπίτι αλλά δεν ξεπλώνω ακόμη. Θέλω να πάρω μια ιδέα τι σόι τραγούδια κρύβονται στα 2 επτάιντσα βινύλια [Limited edition παρακαλώ - για να 'χω να καμαρώνω] που αγόρασα μετά τη συναυλία των Senser [playlist + μινι σχολιασμός εδώ].
-Πωπω ρε αδερφάκι μου τι χάλι μαύρι είναι αυτό που ακούω;
-Γκργμ ξεκόλλα στις 45 στροφές ο καλλιτέχνης θα αποδώσει καλύτερα
[Χαράματα μετά από κατανάλωση ικανοποιητικής ποσότητας αλκοολ είναι η ώρα που ενδείκνυται για εσωτερικούς διαλόγους].

Περισσότερο από τα δύο μου άρεσε το Charming Demons



- - -

Κυριακή πρωί: ο Φώτης Απέργης στο 7 [Η Τέχνη της Ζωής] της Ελευθεροτυπίας λέει μερικές αλήθειες για τα βραβεία Αρίων (διαφωνώ σε μερικά μόνο σημεία). Πώς είναι δυνατό να μη γίνει μπάχαλο με τις κατηγορίες στις οποίες διαγωνίζονται οι καλλιτέχνες από τη στιγμή που οι δισκογραφικές αυτόνομα αποφασίζουν σε ποια κατηγορία θα διαγωνιστεί το κάθε τους απόκτημα.

Μεσημεράκι φαϊ σε σπίτι με παρέα. Το μενού περιλαμβάνει τη σπελιαλιτέ του κολλητού. Μακαρονάδα Καραμπέτικη. Καταγραφή του ντοκουμέντου βήμα προς βήμα με κάμερα αλά Νηστικό Αρκούδι. Δαφωνία σε ότι έχει να κάνει με την ιστορία του Καμπαμαρού. Συμφωνούμε ότι η πρώτη του επαφή με μακαρονάδα ήταν όταν του αγόρασε ο Χαγιάτε ένα βράδυ που το σκασαν από το σπίτι. Εγώ θυμάμαι ότι ο Καμπαμαρού πρόλαβε να φάει κατασυγκινημένος μερικές μπουκιές πριν εμφανιστεί ο παππούς, ο οποίος και του πετάει τη μακαρονάδα. Ο Chef ισχυρίζεται πως ο Καμπαμαρού δεν πρόλαβε να φάει μπουκιά.
Τέλεια η Καραμπέτικη (με εξαίρεση το λουκάνικο που ήταν κάπως βαρύ). Ακολουθεί ένα διωράκι ύπνου διότι όπως έλεγε και ο Δόγκανος με 13 ώρες δε βγαίνει... Ξύπνημα στις 7 παρά από τη Sister.
-Ακου το 1 και το 6 από Placebo.
Ελα ρε sis που την ανακάλυψες αυτή τη μπάντα; Καλά που έχουμε κι εσένα. Βρε καλά λένε όλα στην Αθήνα τα ανακαλύπτεις εδώ Θεσσαλονίκη δεν παίζει τίποτε. Τον Republic τι τον έχουμε; Τζάμπα διαφημίζει ο Κομνηνός τις πρώτες μεταδόσεις που έγιναν στο σταθμό; Μεταξύ μας τέτοιου είδους σποτάκια φαντάζομαι ότι έχουν αντίκρισμα στον κόσμο αλλά δε μου πολυαρέσουν. Το ακροατήριο έχει καλά αντανακλαστικά και αντιλαμβάνεται πως έχουν τα πράγματα. Δεν έχει ανάγκη ούτε από σποτάκια με ανακοίνωση πρώτων μεταδόσεων ούτε από σποτάκια με μετρήσεις που αποδεικνύουν ποιος σταθμός είναι πρώτος σε σφυγμομετρήσεις κτλ [αυτό το τελευταίο δεν είναι σπόντα για τον Republic].

Την Παρασκευή προβλήθηκε στη Νετ 02:00 το Loss of Sexual Innocence του Mike Figgis. Αργό βαρύ και ασήκωτο θα μου πεις αν το 'χεις δει, αλλά είναι δυνατη ταινία. Τιγκα στην αλληγορία. Βαθμολογία κοινού στο Imdb 5.1/10. Γεια σας ρε αμερικανάκια με τη βαριά κουλτούρα. Σε 1' αρχίζει το Vertigo στο ΕΤ1. All time classic από Χίτσκοκ. Ότι πρέπει για ζέσταμα πριν μεταφερθώ στο Art House. Η ταινία της βδομάδας όμως είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη 22:00 στη ΝΕΤ.
Το σώμα ενός ανθρώπου γίνεται ελαφρύτερο κατά 21 γραμμάρια μετά το θάνατο. Είναι η ψυχή που φεύγει...
Αν δεν έχεις δει ακόμα τα '21 γραμμάρια' να η καλύτερη ευκαιρία. Αν το δεις και σου αρέσει δοκίμασε και το 'Amores Perros' ['Χαμένες Αγάπες'] που είναι η προηγούμενη ταινία του Inarritu.


Τέλος αν βρισκόσουν στη συναυλία των Senser με φωτογραφική κάνε τον κόπο και στείλε μου καμιά φωτογραφία για το αρχείο. Ελα μη ντρέπεσαι επικοινωνία είναι δεν κάνει κακό

12 Comments:

  • zpi αδερφέ που είσαι ρε μαν? Το "amores perros" είναι κλάσεις ανώτερο από το 21 γραμμάρια (κατά την ταπεινή μου γνώμη)και συμφωνώ με τη σειρά δηλαδή πρώτα το 21γραμμάρια και μετά το "Amores Perros". Καιμιά μικρή διόρθωση: Amores Perros θα πεί Σκυλίσιες Αγάπες και λανθασμένα (όπως πάντα) οι εταιρείες διανομήςτο ονόμασαν "Χαμένες Αγάπες"...


    Φιλιά να σαι καλά αδέρφι!

    By Blogger Dark Angel, At March 20, 2006 1:11 AM  

  • Δε σκαμπάζω μία από Ισπανο-Μεξικάνινικα αλλά δεν εκπλήσσομαι καθόλου από τη λανθασμένη μετάφραση. Ούτε η πρώτη είναι ούτε η τελευταία φορά...

    Δε θελώ να μπω στη διαδικασία να διαλέξω ποιο από τα δύο έργα μου άρεσε πιο πολύ. Αν έπρεπε πάντως μάλλον θα συμφωνούσα μαζί σου. Το Amores Perros με είχε γοητεύσει πριν γίνει το μπαμ με τα 21 γραμμάρια. Γι αυτό και μόνο έχει μια ιδιαίτερη θέση στη καρντιά μου αμίγκοζ.

    Να 'σαι καλά και μη μασάς αργά ή γρήγορα πάλι παρέα θα τα πίνουμε...

    By Blogger Zpi, At March 20, 2006 3:36 AM  

  • [-Γκργμ ξεκόλλα στις 45 στροφές ο καλλιτέχνης θα αποδώσει καλύτερα]

    Man, έγραψες!

    Tero

    By Blogger Tero, At March 20, 2006 4:34 AM  

  • Thx Tero που είσαι ρε ψυχή. Πως σου φαίνονται τα πράγματα στη βόρεια Μπουγατσερία μετά από μισό χρόνο;

    Morgana με εκπλήσσεις
    Morgana με εκπλήσσεις

    ;-)

    Λάτρης του φιλμ νουάρ ή μου φαίνεται;

    Καλημέρες

    By Blogger Zpi, At March 20, 2006 11:58 AM  

  • Αχ αχ τρελοκόριτσο πάνω που τελείωσα το μεσημεριανό μου...

    By Blogger Zpi, At March 20, 2006 4:51 PM  

  • Θυμάμαι το ‘Amores Perros’ ήταν μια από τις ταινίες που περίμενα να δω περισσότερο την χρονιά που βγήκε.
    Τελικά παίχτηκε μόνο στο ‘Φαργκάνη’ και για μία μόνο εβδομάδα!
    Την περίμενα και το καλοκαίρι σε κανένα θερινό αλλά μάταια. Όποιος δηλαδή πρόλαβε, πρόλαβε...
    Άσε και για την παντελώς άσχετη μετάφραση του τίτλου που λέει και ο dark angel. Πάντως θα πρέπει να θεωρείται πολύ πιασάρικος ο τίτλος ‘Χαμένες αγάπες’ γιατί είχε βγει επίσης μία –γλυκανάλατη- ταινία με τον Κ.Κόστνερ (την ίδια χρονιά μάλιστα), που ο πρωτότυπος τίτλος της ήταν ‘Message in the bottle’ και μεταφράστηκε και αυτή σε ‘Χαμένες αγάπες’.

    Υπέροχος ο Iňarritu, ακόμη πιο υπέροχος όμως ο ουσιαστικός συνδημιουργός των δύο αυτών ταινιών ο σεναριογράφος Guillermo Arriaga.
    ‘Amores Perros’ και ‘21 γραμμαρια’ τις θεωρώ και τις δύο αριστουργήματα (όχι απλώς μικρά) ιδιαιτέρως αγαπημένα αν και η καρδιά μου χτυπάει ενάν χτύπο παραπάνω για τα ‘21 γραμμάρια’.

    Αξίζει να δείτε το, επίσης αριστουργηματικό, ‘Οι 3 τρεις ταφές του Μελκιάδες Εστράδα’ σε σενάριο Guillermo Arriaga και σε σκηνοθεσία (καταπληκτική και αυτή) Tommy Lee Jones, την μία -πάντα κατά την γνώμη μου- από τις 2 καλύτερες ταινίες της χρονιάς.

    Για το ‘Vertigo’ τι να πω; Μία από τις σημαντικότερες ταινίες του παγκόΖμιου κινηματογράφου και σαφώς η καλύτερη του, αρκετά υπερτιμημένου κατά τ' αλλα, Χίτσκοκ.

    (ΥΓ: Α, να χαθείς βρε Zpi, με τόσα αριστουργήματα που αναφέρεις μαζεμένα με έπραξες και εποίησα κατάχρηση του υπερθετικού, τον οποίο μισώ όσο και την κατάχρηση του θαυμαστικού ασούμε και ακόμη παραπάνω.)

    By Anonymous Anonymous, At March 22, 2006 12:36 AM  

  • 3 ταφές; Καλό ακούγεται το σημειώνω αδολφέ.

    Δυστυχώς σήμερα στο ντέρμπυ
    Μενούνος- (Σων) Πεν σημειώσατε 1

    Που να πιάσουν μπάζα τα 21 γραμμάρια του Inarritu μπροστά στα κιλά της Γιουροβίζιον

    By Blogger Zpi, At March 22, 2006 1:18 AM  

  • Η διαφορά όμως είναι ότι τα '21 γραμμάρια' είναι καθαρό κρέας και τα κιλά της Eurovision σκέτο λίπος.

    - Για τις '3 ταφές' το μόνο που φοβάμαι ότι θα χάνει αρκετά σε τηλεοπτική οθόνη.

    By Anonymous Anonymous, At March 22, 2006 1:52 AM  

  • Τι είπες πάλι ρε ποιητή...

    By Blogger Zpi, At March 22, 2006 11:51 AM  

  • Creative build traffic free tactics you are using for your blog.I started fiddling around and stumbled across your reflective comments.The search engines was right on with this query.
    That should prove to anyone that blogs are definitely a powerful tool to get your thoughts acrossed to your target audience.Make's sense for anyone who uses this technique to
    stay more focused on how they optimize their blog for the search engines.I will bookmark you for further reference.If you have a chance and need any advice on build traffic free.
    By all means stop by my web site for product information.
    build traffic free

    By Blogger Robert, At December 08, 2006 5:34 PM  

  • Best regards from NY! » » »

    By Anonymous Anonymous, At February 05, 2007 8:43 AM  

  • Very nice site! » » »

    By Anonymous Anonymous, At February 21, 2007 2:28 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]



<< Home