Zpiderland

Thursday, February 01, 2007

Blue Train@ 88.5

Μετά από απουσία 4 περίπου χρόνων επιστρέφει το Blue Train του Γιάννη Νικολαιδη στις ράγες του 88.5 [πασέ ατάκα θεούλη μου - άκου ράγες]. Δοξάζοντας τον Coltrane λοιπόν μια εκπομπή που είχε λείψει επιστρέφει.
Περάσαν 3 μήνες από τη μέρα που ξεκίνησε το νέο πρόγραμμα του 88.5 και οφείλω να ομολογήσω ότι με έχει κερδίσει από τις πρώτες κι όλας μέρες. Η λογική των 20 διαφορετικών εκπομπών στο χρονικό διάστημα των 5 καθημερινών (μόνο για απογευματινή ζώνη) είναι κάπως αντιεμπορική και δύσκολα θα μπορέσει να προσεγγίσει μεγάλη μάζα ακροατών. 1 το κρατούμενο λοιπόν η δομή του προγράμματος. 2ο λείπει η λογική του playlist με τα χιτς που έχουμε συνηθίσει να ακούμε ανά ώρα και 3ον λείπουν και οι "βραχνιασμένες φωνές"! Ο 88.5 δύσκολα θα ξαναγνωρίσει τις δοξασμένες εποχής ακμής των πρώτων ετών (φυσιολογικό άλλωστε, αν και μακάρι να διαψευστώ), αλλά οι άνθρωποι που τον πλαισιώνουν έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά. Με στήριξη της "εγχώριας σκηνής" -τόσο με μεταδόσεις όσο και με συνεντεύξεις- και με διάθεση για επικοινωνία κερδίζουν τους ακροατές έναν προς ένα.
Αν και έχω ξεχωρίσει κάποιους παραγωγούς δε θέλω να αναφέρω ονόματα διότι είναι πολλοί οι αξιόλογοι συντελεστές του σταθμού και δε θέλω να μειώσω κανέναν.
Είναι αλήθεια ότι το ραδιόφωνο δε μοιάζει με εκείνου του παλιού καλού καιρού, όπως λένε οι "παλιοί" γνώστες, πιστεύω όμως ότι αυτή τη στιγμή στη Θεσσαλονίκη έχουμε το καλύτερο ραδιόφωνο που είχαμε την τελευταία 5ετία (τουλάχιστον). Αν προσθέσουμε μάλιστα και τους διαδικτυακούς σταθμούς Rodon και Vinyl, οι επιλογές ποτέ δεν ήταν τόσο πολλές.

Καλή επιτυχία λοιπόν σε 88.5 και σε όσους προσπαθούν για ένα καλύτερο ραδιόφωνο.


ΥΓ#1: Σήμερα {Πέμπτη} στις 17:00 καλεσμένα μέλη της Influx θα μιλήσουν για τα σχέδιά τους και το επερχόμενο Pixel Dance, ενώ ο Νικολαϊδης με το Blue Train ντεμπουτάρει στις 00:00.
ΥΓ#2: ο mouxlas με πρόλαβε σε ότι αφορά στον 88.5 {λευτεργιά στα comments ο αγώνας συνεχίζεται}

Labels: , ,

4 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]



<< Home