Zpiderland

Tuesday, March 06, 2007

Waking life

Μια ξεχωριστή ταινία δια χειρός Richard Linklater. Το 2001 λίγα χρόνια πριν το Fast Food Nation και ανάμεσα στα 2 sunrise(s) ο Linklatter μας προκαλεί σε μια φιοσοφική αναζήτηση μέσω μιας πολύ ιδιαίτερης αισθητικής, καθώς με τη μέθοδο του Rotoshop {Rotoscope~Photoshop} κάθε καρέ αποκτάει καρτουνίστικη υφή {θυμίζει animation αλλά δεν είναι}.

Εντυπωσιάστηκα όταν έμαθα ψάχνοντας στο ιντερνετ ότι η τεχνική του Rotoshop πρωτοχρησιμοποιήθηκε για πρώτη πριν από 100 περίπου χρόνια. Υπάρχει σε πολλές γνωστές (ή μη) ταινίες και clips όπως στο Kill Bill I, το video clip των A-HA 'Take on Me' κ.α. Το αποτέλεσμα όμως διαφέρει από τη μια περίπτωση στην άλλη, ενώ φαντάζομαι ότι και η συγκεκριμένη τεχνική θα έχει βελτιωθεί σημαντικά με την πάροδο του χρόνου. Παλαιότερα χρησιμοποιούταν μόνο για φωτογραφίες ενώ σήμερα (και με τη βοήθεια του επιτελείου που συμμετέχει σε κάθε παραγωγή) βλέπουμε πως υπάρχει η δυνατότητα να γυρίζονται ολόκληρες ταινίες.

#Την ταινία την πρωτοείδα πριν από μισό χρόνο σε προβολής της κινηματογραφικής ομάδας του ΠΑΜΑΚ N.Y.X.T.A. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε σχετικό ποστ με περιγραφή της ταινίας και u-tubικό video. Την Παρασκευή η N.Y.X.T.A. έχει κανονίσει προβολή του 'The Fountain' στις 20:03:57'.
#Με την τεχνική του Rotoshop είναι γυρισμένη και η καινούργια ταινία του Linklatter 'Scanner Darkly'.
#Το Waking Life προβάλλεται την Πέμπτη στις 02:15 από τον Antenna

8 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]



<< Home