Zpiderland

Monday, April 09, 2007

Easterα

Ανάσταση σε χωριό γιατί σε πόλη δε μετράει και έχουμε και λέμε:

-Εργα στο δρόμο για Χαλκιδική, χωρίς τραγικά μποτιλιαρίσματα όμως (τουλάχιστον για όσους πηγαίναμε κάπου κοντά). Τους έκοψε να βάλουνε τροχονόμο στο κατάλληλο σημείο. Καλύτερα τώρα παρά το καλοκαίρι όπως τα θέλει τα έργα η παράδοση.

-Στο χωριό είναι ντροπή κυκλοφορείς τέτοια μέρα με βρόμικο αμάξι (σαν το δικό μου). Ολα είναι στην τρίχα και περιποιημένα.

-Ο παπάς όπως συνηθίζεται στο συγκεκριμένο χωριό έκραξε εκ των προτέρων τους πιστούς που θα έφευγαν μετά το Χριστός Ανέστη

-Το απόγευμα πετάχτηκα για καφέ στα Μουδανιά. Στο δρόμο πήρα με οτοστοπ δύο ταλαίπωρους εργάτες αλλοδαπούς. Τους λυπήθηκα μέρα που ήταν. Τώρα τι καλή πράξη ήταν αυτή που σε όλη τη διαδρομή (5 λεπτών) σκεφτόμουν ότι έκανα μαλακία που άφησα το δερμάτινό μου δίπλα τους, δεν ξέρω. [Ισως φταίει και μια εμπειρία που είχα στο παρελθόν]. Αντε μίλα μετά για ρατσισμό.

-Φτάνοντας πρόσεξα ότι όπως ήταν φυσιολογικό το κάθισμα ήταν σχετικά βρώμικο αφού οι άνθρωποι φορούσαν τα ρούχα της δουλειάς. Αναρωτήθηκα οι καλοί Χριστιανοί που είχαν πλύνει τα αυτοκίνητά τους -να αστράφτουν- θα τους έβαζαν μέσα;

Χρονια Πολλά

10 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]



<< Home