Zpiderland

Friday, August 24, 2007

No Sense

Ειλικρινά αυτούς που πηγαίνουν στο γήπεδο και σπάζουν τα κεφάλια τους μπορώ να τους κατανοήσω. Μέχρι ενός σημείου μπορώ να αντιληφθώ τους λόγους που ωθούν έναν ανεγκέφαλο πιτσιρικά να σπάσει αυτοκίνητα στο δρόμο, να κάψει καθίσματα στην κερκίδα ή να πλακωθεί με έναν άγνωστο επειδή τυχαίνει να φορούν κασκόλ διαφορετικού χρώματος. Εξάλλου όλοι ξέρουμε ποιοι είναι. Ο Μπάμπης ο σουγιάς, ο Αντώνης ο κατσαβιδάκιας, ο Γιάγκος ο πεταλούδας κτλ.
Αυτό που δε μπορώ να κατανοήσω είναι ότι υπάρχουν ακόμα στις μέρες μας άνθρωποι που γεμίζουν τις πλατείες σε κάθε ομιλία του αγαπημένου τους πολιτικού αρχηγού. Να βγάζει λόγο ο κάθε Γιωργάκης - Κωστάκης και τα πλήθη να ζητωκραυγάζουν και να φωνάζουν εν χορώ όποιο γελοίο σύνθημα τους σφυρίξουν. Ποιοι είναι αυτοί που γεμίζουν τις πλατείες; Ποια είναι τα όνειρά τους; Τι περιμένουν από τη ζωή; Σε τι ελπίζουν; Ακατανόητο...

3 Comments:

  • Ειναι αυτο που λεει ο Τζιμακος σε ενα τραγοδι του..."Ολο το Εθνος προσκυνα σοβρακα και φανελες"....

    By Blogger ΠΡΕΖΑ TV, At August 24, 2007 12:55 PM  

  • Ξέρω λογικά ότι ο άνθρωπος έχει ανάγκη ενίοτε να ξεδιπλώνει τα αγελαία ένστικτά του, αλλά δε μπορώ να κατανοήσω πραγματικά ούτε τους μεν ούτε τους δε (άλλο το να πανηγυρίζεις που και που για την κατάκτηση ενός κυπέλλου, κι άλλο να αποτελείς μονίμως και περήφανα μέρος του χρωματισμένου όχλου).
    Όσο για την εκτόνωση της λανθάνουσας επιθετικότητας, γι' αυτό υπάρχουν τα αθλήματα (να τα εξασκείς, όχι να τα παρακολουθείς), το sex, τα first person shooters, οι ταινίες δράσης...

    By Blogger Oneiros, At August 24, 2007 2:50 PM  

  • Εντάξει το θέμα δεν είναι ο χουλιγκανισμός και καταλαβαίνω ότι την Κυριακή των εκλογών ο καθένας μας θα ψηφίσει κάποιο κόμμα για τον α ή β λόγο, αλλά για ποιο διάλα λόγο να παθιάζεται κανείς και να συμπεριφέρεται ως οπαδός σε ομιλία πολιτικού αρχηγού δεν το καταλαβαίνω.

    Anyway εκλογές είναι θα περάσουν, καλά κουράγια...

    By Blogger Zpi, At August 24, 2007 7:50 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]



<< Home