Zpiderland

Saturday, September 06, 2008

Offradio

2.5 μήνες απουσίας και ξαναποστάρεις έτσι απλά χωρίς να δώσεις εξηγήσεις; Μμμ ναι δε βαριέσαι.

1η εβδομάδα λειτουργίας για το Offradio με 7 παλιούς γνώριμους ραδιοφωνικούς παραγωγούς να κρατάνε (προς το παρόν) ολόκληρο το πρόγραμμα. Το πόσο καλά θα πάει το εγχείρημα θα το δείξει ο χρόνος. Και μόνο που γίνονται τέτοιες προσπάθειες είναι για καλό, αλλά το μεγαλύτερο στοίχημα για μένα βρίσκεται στην παρακάτω παράγραφο που είναι αναρτημένη στη σελίδα του σταθμού:

"...Από την 1η Σεπτεμβρίου, όποιος έχει το μικρόβιο, το βγάζει και το ...ανεβάζει στο site του OFF Radio! ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ: Φτιάξε ένα demo (με ή χωρίς λόγια) και κάντο upload στο uploadjockey.com και στείλε μας το link στο info@offradio.gr "

Το τι μπορεί να κάνει και μέχρι που μπορεί να φτάσει ο καθένας από τους 7 βασικούς συντελεστές του Off λίγο πολύ το ξέρουμε ή έστω μπορούμε να το φανταστούμε. Το μεγάλο στοίχημα είναι η εύρεση νέων ανθρώπων που θα μπουν με καύλα (μπαρδόν) να δώσουν φρεσκαδούρα.

Καλή επιτυχία όπως και να 'χει

*Τον σταθμό μπορείτε να ακούσετε μέσω διαδικτύου από το http://offradio.gr/

3 Comments:

  • Αυτοί που απομείναμε να φυλάμε τις Θερμοπύλες της "ξένης" μουσικής στην Ελλάδα (στο ραδιόφωνο και οχι μόνο) είμαστε λίγοι και ως εκ τούτου δεν έχουμε περιθώριo να αντιμαχόμαστε ο ένας τον άλλο, τουλάχιστον οχι άνευ σοβαρού λόγου και ουσιαστικών επιχειρημάτων.

    Κάθε νέα προσπάθεια όπως αυτή του offradio είναι καλοδεχούμενη, ασχέτως κινήτρων και μεθοδολογίας δράσης.

    Προσωπικά δεν βρήκα -εξετάζοντας αντικειμενικά την προσπάθεια του offradio- κάποια πτυχή που να χρήζει ειδικής μνείας (με εξαίρεση έναν δικαιολογημένο αρχικό ενθουσιασμό)...

    ...ο παλιός Republic, μάλλον λίγο πιο lounge (ένας πιο "ανθρώπινος" και "επικοινωνιακός" Best 92.6 χωρίς κιθάρες και πολλά "παλιά" τραγούδια)

    Οχι ο απολύτως πρώτος όσον αφορά την ιδέα, αλλά σαφώς το πιο ηχηρό όνομα πανελλαδικά.

    Το οτι τα τραγούδια του offradio αποφεύγουν την "πεπατημένη" κάτι ανύπαρκτων και ανυπόστατων Kiss 92.9, DeeJay 95.2, Red 96.3, Nitro 102.4 κοκ απο μόνο του, δε μου λέει κάτι...

    Τρείς εκπομπές του Κομνηνού που άκουσα και 4 άλλες τριών άλλων jockeys του off, με άφησαν με την αίσθηση οτι άκουγα δοκιμαστικό, όχι εκπομπής ενός Radio Jockey, αλλά ολόκληρου σταθμού...

    ...όχι απαραιτήτως κακό αν σκεφτείς οτι το κίνητρο οποιουδήποτε κάνει μια τέτοια κίνηση, είναι σαφώς να παίξει στο UEFA (FM) μέσω intertoto (Internet)...

    ...μιας και απέχουμε τουλάχιστον 3-5 χρόνια απο τις συνθήκες που θα επιτρέψουν άνεση κινήσεων στο διαδικτυακό ραδιόφωνο και εγώ στο πίσω μέρος του μυαλού μου θα είχα να δειγματίσω το "προϊόν" μου με απώτερο στόχο, η "ομάδας μου" να ενταχθεί κάποια στιγμή σε ένα ραδιοφωνικό όχημα / σχήμα των FM.

    Κλείνοντας την πρώτη αυτή άποψή μου -και χωρίς να θέλω να κακοκαρδίσω τα παιδιά του off- τονίζω, όπως έχω δηλώσει και παλιότερα, οτι δεν μπορώ να θεωρήσω επ' ουδενί ραδιοφωνατζή κάποιον, ο οποίος δεν αναφέρει ονομαστικά -κατα τη διάρκεια της εκπομπής του- τουλάχιστον τους μισούς καλλιτέχνες & τραγούδια τα οποία παρουσιάζει...

    ...και αυτό ασυζητητί!

    Παραμένω εν αναμονή μιας πιό δημιουργικής, εποικοδομητικής και απρόσκοπτης συνέχειας.

    Λευτέρης Λάλος

    ΥΓ Καλό φθινόπωρο Zpi

    By Blogger LefterisLalos, At September 07, 2008 10:27 PM  

  • Σε γενικές γραμμές συμφωνούμε φίλτατε Λευτέρη. Ας δώσουμε όμως λίγο χρόνο η προσπάθεια τους μόλις ξεκίνησε και δε μπορεί για πάντα να κρατάνε 7 άνθρωποι ένα σταθμό ζωντανό- είναι φυσιολογικό να μοίαει με δοκιμαστική η όλη κατάσταση...

    Καλό Φθινόπωρο και σε σένα
    Ελπίζω να 'σαι καλα - χάρηκα που σε.. "διάβασα" ;)

    By Blogger Zpi, At September 08, 2008 2:34 PM  

  • Έμαθα απο κοινό μας γνωστό οτι ο Νίκος "στεναχωρήθηκε" απο τα γραφόμενά μου στο παρόν ημερολόγιο...

    ...και αναφερόμενος στο πρόσωπό μου αμφισβήτησε εμμέσως πλήν σαφώς την επάρκειά μου όσον αφορά την ικανότητά μου να σχολιάζω και να κρίνω τα ραδιοφωνικά δρώμενα.

    Αγαπητέ Νίκο

    αν δεν ήμουν επαρκέστερος απο το 95% των εν ενεργεία ραδιοφωνατζήδων σε γνώσεις πάνω στο μουσικό αντικείμενο, σε ραδιοφωνική ικανότητα, σε επικοινωνιακά χαρίσματα, στη χρήση του λόγου εν γένει αλλά και στη χρήση της αγγλικής γλώσσας, δεν θα περνούσε απο το μυαλό μου να σχολιάσω τα ραδιοφωνικά δρώμενα, Αθήνας και Θεσσαλονίκης, καθ'οιονδήποτε τρόπο.

    Πίστευα -ως τώρα- οτι η καλή έξωθεν μαρτυρία του οιουδήποτε, "καταγράφεται" μέσα απο τις πράξεις και τις θέσεις του.

    Εν προκειμένω, όσον αφορά τη δική μου επάρκεια, έχω δώσει επανειλημμένα "εξετάσεις" με επιτυχία... και θα σε παρακαλούσα να μη με κάνεις να περιαυτολογήσω περαιτέρω.

    Όσον αφορά το νεοσύστατο offradio, όπως προείπα, αποφεύγει μεν την πεπατημένη των ραδιοφώνων του συρμού, αλλά δεν αποτελεί μουσικά και τίποτα ιδιαίτερο παραπέρα. Το "σφιχτό", προσεγμένο και ομοιογενές ύφος του, είναι και το μειονέκτημά του.

    Ναι μεν τραγούδια "εναλλακτικά" αλλά και τόσο "ίδια" μεταξύ τους που ενίοτε καταντάει μονότονο και βαρετό.

    Επειδή φθάνω σπίτι μετά τις 4 το απόγευμα, παρακολουθώ τακτικά μόνο 3 απο τις εκπομπές του offradio και έτσι δυστυχώς δεν έχω την ευχέρεια να έχω πλήρη εικόνα όλων των παιδιών.

    Πάντως, θέλω να διευκρινήσω οτι, για οποιονδήποτε ακροατή σέβεται τον εαυτό του, το σημαντικότερο τμήμα της εκπομπής είναι ο παρουσιαστής και ο τρόπος που αυτός προσεγγίζει τη μουσική και τον ακροατή... και εκεί οφείλουν να "ποντάρουν" τα παιδιά του off.

    Για να μην κουράσω περισσότερο, θέλω να καταλήξω στα εξής:

    1) Η εκπομπή της Ντέμυς μου αρέσει αρκετά -αν και δεν με καλύπτει μουσικά, γιατί τη βρίσκω ειλικρινή όσον αφορά τις προθέσεις της και πάντως προτιμότερη απο του Νίκου, η οποία στερείται παντελώς προετοιμασίας, πράγμα ανεπίτρεπτο για το "όνομα" που φέρει ο παρουσιαστής αλλά και σε σχέση με το στόχο της.

    2) Μεγάλο μειονέκτημα σε σχέση με το προγενέστερο σχήμα του team του offradio, η απουσία του Στέλιου Βρεττού. Μεγάλο πλεονέκτημα η απουσία του χειρότερου παρουσιαστή (σε σχέση με τις ικανότητές του) που έχει περάσει κατα τη γνώμη μου απο τα ερτζιανά της Θεσσαλονίκης, του Χρήστου Πορτοκάλογλου... απο τάκτ δεν σχολιάζω άλλη απουσία.

    3) Αν ο σταθμός αντέξει αλώβητος ως τα Χριστούγεννα θα μιλάμε για ηρωικό κατόρθωμα και αν βγάλει όλη τη σαιζόν (μέχρι και τον Ιούνιο) θα μιλάμε σίγουρα για ένα μικρό θαύμα... το οποίο θα πιστωθεί τόσο στους υπόλοιπους όσο κυρίως στο Νίκο.

    Εύχομαι καλές εκπομπές και πολλή δύναμη στα παιδιά του off και να ξέρουν οτι θα βρίσκομαι πάντα δίπλα όχι μόνο σε αυτούς αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη αξιόλογη ραδιοφωνική προσπάθεια...

    Λευτέρης Λάλος
    "Ερασιτέχνης" ραδιοσχολιαστής

    By Blogger LefterisLalos, At September 29, 2008 6:59 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]



<< Home