Zpiderland

Monday, March 31, 2008

2 Χρονια Μετα

2 χρόνια και μερικές εκατοντάδες χιλιάδες -ελεγμένες από μοριακό έλεγχο- φιάλες αίματος μετά, δεν αποκλείεται σε κανά δίμηνο κάποιοι ανεκδιήγητοι να καμαρώνουν για τα 2 χρόνια λειτουργείας του μοριακού ελέγχου σε ΑΧΕΠΑ και λοιπές μονάδες. Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για μια θλιβερή επέτειο καθώς τέλη Μαρτίου του 2006 έμαθε όλος ο κόσμος την είδηση για τη μετάγγιση μολυσμένου αίματος της 16χρονης κοπέλας. Σήμερα (σύμφωνα με άρθρο της Ημερησίας του Ιανουαρίου) περίπου το 65% των μεταγγίσεων στην Ελλάδα πραγματοποιείται με τις φιάλες αίματος να περνάνε πρώτα από μοριακό έλεγχο. Ο Μοριακός Ελεγχος δε μπορεί να εγγυηθεί την ασφαλή μετάγγιση100% μπορεί όμως να εντοπίσει με μεγαλύτερη επιτυχία την ύπαρξη υιών στο αίμα.
Χάρη στη 16χρονη η ποιότητα ζωής χιλιάδων ανθρώπων έχει γίνει λίγο καλύτερη σε μια κοινωνία πρόνοιας που δυστυχώς δυσκολεύεται να κάνει βήματα προόδο χωρίς τη τροφοδοσία κάποιας τραγωδίας.

Labels:

8 Comments:

  • Aστα να παν zpi,
    εχω εναν γνωστο,που απο
    μεταγγιση εχει πλεον HIV.

    Δεν πεθαινεις πλεον,
    περνεις χαπια και των
    κοιμιζεις.

    By Blogger Sotona Dos, At March 31, 2008 11:46 PM  

  • Καλά η αντιμετώπιση του ιου πρέπει να διαφέρει από ασθενή σε ασθενή, το θέμα είναι πόσο δραστικά είναι τα μέτρα πρόληψης και δυστυχώς μόνο με γνωστοποίηση σκανδάλων γίνονται βήματα προόδου στην προσπάθεια να συμμαζευτούν τα ασυμμάζευτα...

    Καλό κουράγιο στο φίλο σου

    By Blogger Zpi, At April 01, 2008 2:02 PM  

  • Μέχρι την επόμενη τραγωδία ποιο θηρίο κοιμάται;
    Και τι είναι καλύτερο;
    Να ξυπνήσει ή να μην το μάθουμε ποτε;

    By Blogger Moss Doe, At April 01, 2008 3:34 PM  

  • χμ βασικά όλο το παιχνίδι παίζεται στην πρόληψη. και φυσικά χρειάζεται και λιγάκι ενδιαφέρων από τη μεριά του αιμοδότη. είναι αδύνατον να ελεγχετε το αίμα για όοολους τουσ ιούς μόλις το δίνει κάποιος και αυτό να γίνεται κάθε φόρα και με την κάθε σακούλα αίματος. αν δεν προνοήσει και ο αιμοδότης να πάει να κάνει τις βασικότερες εξετάσεις τι το θες; στην τελική για καλό δικό του γίνεται οτι γίνεται και κάποια στιγμή μπορεί να το χρειαστεί κάποιος οικείος του. θέλω να πω πως ναι χρειάζεται περισσότερη προσοχή από αυτούς που ελέγχουν το αίμα και στον τρόπο που το ελέγχουν αλλά πρώτα από όλα για αυτό πρέπει να μεριμνήσεις εσύ και εγώ που το δίνουμε.
    φυσικά τέτοια τραβηγμένα πράγματα όπως το να μολύνεσαι με τον ιο του HIV είναι ανεπίτρεπτα ...

    By Blogger A Girl Called Clementine, At April 01, 2008 4:24 PM  

  • zpi, νομίζω ότι το βασικότερο και τρομακτικότερο όλων είναι ακριβώς αυτό που λες: Ότι για να γίνει μισό βηματάκι προόδου σ' αυτή τη χώρα πρέπει να θρηνήσουμε πρώτα θύματα.Κι αυτό είναι απαράδεκτο! Και, πέρα απ' οτιδήποτε άλλο, για μένα αυτό δείχνει περίτρανα το πόσο αδιάφορη είναι η πολιτεία στην πραγματικότητα ΚΑΙ απέναντι στον τομέα "υγεία". Γιατί εγώ δεν μπορώ να πιστέψω ότι το 2008, με την πρόοδο που έχει συντελεστεί σε όλες τις επιστήμες, δεν μπορεί να υπάρξει πλήρης και ολόσωστος έλεγχος, προκειμένου να προληφθούν και να εξαλειφθούν τέτοιου είδους κίνδυνοι. Απλά, αυτά έχουνε κάποιο κόστος. Αν δώσουν τα απαιτούμενα χρήματα σε υγεία, εκπαίδευση κλπ, πώς θα γεμίσουνε οι ίδιοι τις τσέπες τους; Η ποιότητα ζωής των πολιτών, είτε πρόκειται για ασθενείς είτε για οποιονδήποτε, είναι το τελευταίο που τους ενδιαφέρει. Γι' αυτό και πάντα, μόνο μετά από κάποιο σκάνδαλο θα μας "παραχωρούν" και κάτι.
    Κι όσο για τους ίδιους τους αιμοδότες, διαφωνώ λιγάκι με το προηγούμενο σχόλιο. Εγώ είμαι συστηματικά αιμοδότρια πάρα πολλά χρόνια. Απαντάω πάντα με ειλικρίνεια στο ερωτηματολόγιο και σποραδικά κάνω και αναλύσεις αίματος. Πόσα στοιχεία νομίζεις ότι μπορείς να αποκομίσεις απ' αυτές; Κι αν πεις να κάνεις περαιτέρω αναλύσεις, πίστεψέ με, ή θα πρέπει να τις χρυσοπληρώσεις ή ξέχνα το καλύτερα. Δεν σου τις γράφουνε με τίποτα. Λες και τις πληρώνουν απ' την τσέπη τους. Εδώ για μία φεριττίνη που πρέπει να ελέγχω λίγο παραπάνω και κάθε μα κάθε φορά το συζητάμε μία ώρα με τον εκάστοτε γιατρό το αν χρειάζεται να μου την γράψει ή όχι. Θέλω να πω, είτε υπάρχει κάποια διεστραμμένη σκοπιμότητα από πλευράς αιμοδότη ή αμέλεια είτε όχι, αυτό δεν απαλλάσσει το σύστημα υγείας από την ευθύνη που έχει να κάνει λεπτομερέστατο έλεγχο στο αίμα ή τα όργανα που λαμβάνει. Είναι δικιά του δουλειά. ΚΥΡΙΩΣ δικιά του δουλειά, πολύ ΥΠΕΥΘΥΝΗ και ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ για την ανθρώπινη ζωή και υγεία.

    Ωχ! Zpi, πωρώθηκα και ξέφυγα :-P
    Sorry!
    Πολλά φιλούθκια

    By Blogger Leigh-Cheri, At April 01, 2008 6:48 PM  

  • Kαι για κατι πιο αισιοδοξο,
    ο γιατρος του στην αρχη 3 υπεθετε,
    Καρκινος,ηπατιτιδα,HIV.
    Ευχοταν να βγει το 3ο γιατι θα ζουσε,με καρκινο επερνες 6 μηνες
    (βλεπε Χριστοδουλο)
    Και τελικα ολα καλα.
    εμαθα πως κολας μονο με σπερμα (αμα εχεις μια πληγη στο στομα τεραστια και τελειωνει ο αλλος με τις μανικες οπως λεει,τοτε μπορει να κολλησεις χαχαχα)και αιμα στο πρωκτικο.
    Anyway νοιωθω πολυ ανετα οταν βγαινω
    μαζι του,ο ιδιος ζει μ`αυτο και δεν ειναι παρα ενα θεμα.
    Οκ,ειναι gay αλλα κανεις τελειος.
    Yπαρχουν 2 gay μου `πε στην Θεσ/νικη που εχουν HIV και ειναι εκδικητικοι,παν μονο και μονο για να μεταφερουν των Ιο.
    Τους ψαχνει η βεβαια η αστυνομια.

    By Blogger Sotona Dos, At April 02, 2008 1:25 AM  

  • Leigh σίγουρα το σύστημα υγείας έχει ευθύνη αλλά η αλήθεια είναι ότι και οι υιοί εξελίσσονται και είναι αδύνατο ανα πάσα στιγμή να είσαι 100% βέβαιος για τα αποτελέσματα της μεθόδου πρόληψης που χρησιμοποιείται.

    Οσο για τους αιμοδότες σίγουρα είναι περιορισμένες οι δυνατότητές τους αλλά το λιγότερο που μπορούν να κάνουν είναι να ακολουθούν ρητά τις οδηγίες και να συμπληρώνουν με ειλικρίνεια την αίτηση.
    Προφανώς μιλάμε για μειοψηφία αλλά δυστυχώς υπάρχουν τέτοιες εξαιρέσεις. Δεν είναι μόνο το HIV. Απλό παράδειγμα ένας φαντάρος που θα δώσει αίμα (για να πάρει άδεια) έχοντας πιει αλκοόλ το προηγούμενο βράδυ ή έστω έχοντας φάει γύρους κτλ μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα αλλεργικής φύσης στον μεταγγιζόμενο.
    Οσο για τη συμπλήρωση της αίτησης θα έπρεπε ο αιτών να τη συμπληρώνει μόνος χωρίς την παρουσία συγγενών ή φίλων τριγύρω του ώστε να μη μπει στη λογική να τσεκάρει λάθος επιλογή από ντροπή.

    By Blogger Zpi, At April 02, 2008 11:22 AM  

  • Γνωσιακές-συμπεριφοριστικές μέθοδοι τραιναρίσματος επεξεργασίας αρνητικών σκέψεων, πεποιθήσεων και ενδιάμεσων πεποιθήσεων (προέλευσης Α. Beck)

    1. Εντοπισμός αρνητικής σκέψης (π.χ. μήπως δεν είναι γνωσιακή θεραπεία, αλλά θεραπεία της κυράς μας της μαμμής). Καταγραφή της. Σε περίπτωση μη εντοπισμού συγκεκριμένης αρνητικής σκέψης, γίνεται συζήτηση για αρνητικές σκέψεις των παχύσαρκων, έστω και αν ο θεραπευόμενος είναι πετσί και κόκαλο.

    2. Παρουσίαση στον θεραπευόμενο ενός φύλλου χαρτιού με παιδαριώδη σχηματική απεικόνιση και επεξήγηση αρνητικών σκέψεων, με τίτλους που δεν βγάζουν κανένα νόημα. Συζήτηση αδυναμίας του θεραπευόμενου να καταλάβει τι διάολο σημαίνουν αυτά. Διαβεβαίωση του θεραπευτή ότι 99 στους 100 ασθενείς του (SIC) καταλαβαίνουν με την πρώτη περί τίνος πρόκειται και συνεργάζονται καταγράφοντας σκέψεις τους. Επίκληση του επιχειρήματος ότι και στο Ινστιτούτο χρησιμοποιούν την ίδια σελίδα.

    3. Πρόταση για βιβλιοθεραπεία. Υπόδειξη βιβλίων, που μιλούν όμως για γνωσιακή θεραπεία και όχι εκείνη της κυράς μας της μαμμής. Συνειδητοποίηση από τον θεραπευόμενο ότι έχει μπόλικες αρνητικές σκέψεις. Καταγραφή τους. Παρουσίασή τους στο θεραπευτή. Αμηχανία του θεραπευτή («Μα εγώ μετά βίας βγάζω μία αρνητική σκέψη από τους πελάτες μου και εσείς μου φέρατε τόσες!»–Θα κάνει πως ξέχασε τι έλεγε προηγουμένως για τους 99 στους 100).

    4. Υπόδειξη στο θεραπευόμενο να βάλει σε διαφορετικές στήλες τις αρνητικές σκέψεις και να συμπληρώσει όλες τις στήλες (Assumptions, ενδιάμεσες αρνητικές σκέψεις, πεποιθήσεις, ενισχυτικά γεγονότα για την εμπέδωση των πεποιθήσεων, αμφισβήτηση, εναλλακτική πρόταση, πως αισθάνεσαι μετά την πρόταση που έκανες εσύ ο ίδιος). Αφιέρωση ειδικής συνεδρίας για την διευκρίνιση ότι core beliefs ερμηνεύεται στα ελληνικά «πυρηνικές πεποιθήσεις» και όχι «κεντρικές πεποιθήσεις». Επεξήγηση ότι έτσι το ερμηνεύουν στο Αιγινήτειο και επομένως έτσι είναι η ελληνική γλώσσα. Παράθεση επιχειρήματος ότι core ερμηνεύεται μόνο πυρήνας, πυρηνικό, στο αγγλοελληνικό λεξικό Divry’s (=Γεωργίου Κωνσταντοπούλου εκ Δίβρης).

    5. Χωρίς να εξεταστούν οι ήδη εντοπισθείσες αρνητικές σκέψεις, ψάχνουμε και για άλλες. Αναπομπή της λίστας στο θεραπευόμενο με υπόδειξη για πιο γεωμετρικά καλαίσθητη σχεδίαση των στηλών των βαθμών επεξεργασίας κάθε αρνητικής σκέψης. Επανυποβολή στο θεραπευτή σε επόμενη συνεδρία.

    6. Self disclosures του θεραπευτή προς το θεραπευόμενο, ώστε ο τελευταίος να καταλάβει τι λάθη κάνει και να τα γράψει. Να γράψει και τις αμφισβητήσεις που θα κάνει ο ίδιος στις δικές του αρνητικές σκέψεις, καθώς και πόσο ωραία νιώθει τώρα που έκανε τη δουλειά όλη μόνος του.

    7. Συζήτηση, κατόπιν απορίας του θεραπευόμενου για την Judith Beck και το Βιβλίο της Εισαγωγή στη Γνωσιακή Θεραπεία-Cognitive Therapy, Basics and Beyond, ως προς ανάγκη δόμησης της συνεδρίας, εξαγωγή συμπερασμάτων, σύνδεση με την προηγούμενη συνεδρία, ανάγκη να συνοψίσει ο θεραπευόμενος στο τέλος της θεραπείας τι κατάλαβε και τι δεν κατάλαβε, διαδικασία με οποία οδηγούμαστε από την αρνητική σκέψη στην ενδιάμεση πεποίθηση και μετά στην πεποίθηση. Θα πρέπει να εξηγηθεί στο θεραπευόμενο (αφού συμπληρωθούν τουλάχιστο 65 ώρες συνεδριών) ότι αυτά δεν είναι απόλυτα («Ναι, υπάρχουν ορισμένοι άκαμπτοι συνάδελφοί μου που ακολουθούν αυτή τη δομημένη τεχνική. Όμως έχει γραφτεί – πού; στον Τηλεθεατή;- ότι αυτό κουράζει τους ασθενείς, και πράγματι όλοι οι ασθενείς μου, μου έχουν έρθει παρακαλώντας με, ικετεύοντάς με να μιλάμε ελεύθερα γιατί δεν αντέχουν αυτή τη δόμηση. Εγώ επειδή ενδιαφέρομαι πραγματικά για αυτούς και τους αγαπάω, δεν κάνω δόμηση, για το καλό τους»)

    8. Συζήτηση για άλλο είδος θεραπείας που έμαθε ο θεραπευτής ότι κάνουν στο εξωτερικό, και το οποίο έχει σχέση με τη γνωσιακή θεραπεία επειδή δίνει απαντήσεις π.χ. γιατί ο ασθενής νιώθει κατώτερος, ή ότι τον δουλεύουν.

    9. Ανακάλυψη ότι υπάρχουν στο φάκελο του θεραπευτή πολλές δεκάδες αρνητικών σκέψεων που λιμνάζουν επί μήνες, χωρίς να έχουν συζητηθεί. Επιχειρήματα για ανατροπή των ισχυρισμών του θεραπευόμενου («Μα εσείς φταίτε για τη διαχείριση του χρόνου, εγώ απλώς συζητάω αυτά που φέρνετε εσείς στη συνεδρία! Κοιτάξτε πως χαμογελάω σαν αυθόρμητο παιδί!»).

    10. Ο θεραπευόμενος θα μπορούσε να επικοινωνήσει με με e-mail με άλλο γνωσιακό συμπεριφοριστικό θεραπευτή, πρώην μπάτσο, και να λάβει την απάντηση («Στη γνωσιακή θεραπεία υπάρχει πάντα δομή, επαγγελματικότητα και πάντοτε σαφής χρονικός ορίζοντας»). Η φράση «σαφής χρονικός ορίζοντας», μπορεί να χτυπήσει σαν καμπάνα στο μυαλό του θεραπευόμενου. Επικοινωνία με το θεραπευτή του.

    11. Ο θεραπευτής μπορεί να στείλει μήνυμα SMS στο θεραπευόμενο, να μη ζητάει σαφή χρονικό ορίζοντα, επειδή «έχει διαταραχή προσωπικότητας» (πρώτη φορά να του το πει με SMS) και επομένως έχει «πολλή, πολλή, πολλή δουλειά ακόμα!»

    12. Ο θεραπευτής, χωρίς να ακολουθήσει τη μέθοδο που περιγράφει η Judith Beck, για μετάβαση από αρνητικές σκέψεις σε ενδιάμεσες πεποιθήσεις, πρέπει να πετάξει στη μούρη του θεραπευόμενου ό,τι «πυρηνικές» πεποιθήσεις πρέπει να έχει (προσέξτε –όχι «έχει») ο θεραπευόμενος, αφού του έχει διαγνώσει τη συγκεκριμένη διαταραχή (ίσως να είναι η συγκεκριμένη διαταραχή που έχει αναλάβει σαν εργασία να παρουσιάσει σε ομήγυρη εκλεκτών θεραπευτών, οπότε ο πελάτης γίνεται guinea pig). Έτσι, θέλει δεν θέλει, ο θεραπευόμενος έχει δύο επιλογές ή να κάνει το θύμα, αποδεχόμενος πεποιθήσεις που δεν του πάνε, ή να πάει αλλού. Μπορεί ο θεραπευόμενος να ρωτήσει με e-mail μια άλλη θεραπεύτρια τι να κάνει. Σε μια τέτοια περίπτωση, εκείνη θα πρέπει να του απαντήσει, μεταξύ άλλων, ότι «πρέπει να συζητήσετε το θέμα με το θεραπευτή σας. Αν πάτε σε άλλο θεραπευτή μην παραλείψετε να του αναφέρετε το λόγο διαφωνίας σας με τον προηγούμενο».

    13. Ο λόγος του προηγούμενου είναι προφανής. Για την περίπτωση που ο θεραπευόμενος το κρύψει από το νέο θεραπευτή του, θα πρέπει να ζητηθεί εκ των προτέρων από τους συναδέλφους να δείξουν συναδελφική αλληλεγγύη. Κανένας δεν πρέπει να δέχεται άνθρωπο που υποτίμησε τη διάγνωση και διαδικασία –καλή ή κακή- άλλου συναδέλφου.

    14. Μπορεί να γίνει δεκτό αίτημα του θεραπευόμενου για γνωσιακή-συμπεριφοριστική θεραπεία μέσω μερικών e-mails, επι αμοιβή. Φυσικά στην αμοιβή περιλαμβάνονται 40 λεπτά για τη λήψη του μηνύματος και άλλα 40 λεπτά για την αποστολή της απάντησης, επειδή το computer του θεραπευτή είναι αργό και καθυστερεί στην πρόσβαση στο Ιντερνέτ και θα το αλλάξει ….. το Μάιο. Το περιεχόμενο των απαντητικών μηνυμάτων πρέπει να περιέχει μόνο διευκρινιστικές ερωτήσεις, χωρίς να οδηγεί σε κάποιο γνωσιακό συμπέρασμα. Παράλληλα να του μαθαίνει μερικά κόλπα για να θυμάται ονόματα (π.χ. για να θυμάσαι τον Γαβριήλ Γαβριηλίδη, να έχεις στο μυαλό σου το ΓΑΒ-ΓΑΒ του σκύλου).

    15. Θα πρέπει να καταγγελθεί σαν απαράδεκτη η άποψη της Judith Beck, σύμφωνα με την οποία «είναι δυνατόν να υπάρχει και αρνητική σκέψη που να είναι αληθινή και στην περίπτωση αυτή ο θεραπευτής αντί να την αμφισβητεί, βοηθάει τον θεραπευόμενο να επιλύσει το βασικό του πρόβλημα». Αυτό φέρνει σε δύσκολη θέση το γνωσιακό θεραπευτή που έχει σαν στόχο του να δουλεύει μόνο από τα συγκεκριμένα γνωστικά λάθη, τα οποία έχουμε μάθει απέξω κι ανακατωτά. Διαφορετικά ανοίγει το κουτί της Πανδώρας και ….. Δεν είναι δουλειά του γνωσιακού θεραπευτή να ασχολείται με άλλο πρόβλημα (π.χ. αν έχασε τη δουλειά του ο θεραπευόμενος) εκτός από το να τον βοηθήσει να συνειδητοποιήσει τις στάνταρντ αρνητικές σκέψεις που κάνει.

    16. Μπορεί τέλος να ανακαλύψει ο θεραπευτής (με καθυστέρηση 3 μηνών) ότι έχει ξεχάσει συγκεκριμένο κείμενο, το οποίο είχε υποσχεθεί να διορθώσει ως προς τη διαδικασία των αρνητικών σκέψεων. Τότε του λέγει «α νόμιζα ότι τα κάνατε με άλλο θεραπευτή το καλοκαίρι!».

    17. Τελευταίο επιχείρημα, μετά από 70 ώρες συνεδριών, ο θεραπευτής μπορεί να πει «ε, αν τελικά δεν είστε ευχαριστημένος από την προσέγγισή μου, μπορείτε να πάτε σε άλλο θεραπευτή» (έχοντας βέβαια φροντίσει να σαμποτάρει επιτυχώς μια παρόμοια προσπάθεια προσέγγισης άλλου θεραπευτή). Αν ο θεραπευόμενος ζητήσει από το θεραπευτή του να του συστήσει κάποιον άλλον, εκείνος πρέπει να κάνει πως δεν ξέρει κανέναν. Μπορεί να προσποιηθεί μόλις γύρισε από σπουδές που έκανε στη Μαδαγασκάρη και δεν ξέρει ούτε έναν.

    18. Οι θεραπευτές δεν πρέπει να νιώθουν άσχημα όταν διαχειρίζονται αρνητικές σκέψεις με αυτό τον τρόπο. Με τη διαδικασία αυτή ο θεραπευόμενος θα ξεχάσει την αρχική αιτία που τον ενοχλούσε και θα έχει αγανακτήσει με το θεραπευτή του (=θα μπορούσε να αποτελέσει κάποια βερσιόν ομοιοπαθητικής!) Επίσης, όταν ο θεραπευόμενος πάψει να αγανακτεί κατά του θεραπευτή (που δεν δίνει λογαριασμό σε κανένα και δεν νιώθει ποτέ άσχημα για το «έργο» του), σημαίνει ότι είναι κοντά στο τέλος της θεραπείας.

    19. Γενικά ο Γνωσιακός θεραπευτής πρέπει να είναι ένα αυθόρμητο παιδί, απαλλαγμένο από οποιοδήποτε αίσθημα ενοχής, ευχάριστο στην παρέα του, που θα αντιμετωπίζει τα πάντα με ένα χαμόγελο και δεν θα κρατάει άσχημες σκέψεις στο κεφάλι του.


    Μερικά σχόλια:


    ergrearg ggrr στις 11/5/2006, 10:29
    Κοιταξε από ότι καταλαβαινω το προβλημα σου είναι ο θεραπευτης και αυτό συμπαρασυρει και τη μεθοδο.

    Η γνωσιακη είναι η Νο1 μεθοδος τα τελευταια χρονια αλλα μαλλον επεσες σε μ****α ψυχολογο που βαριεται η περασε τα μαθηματα με σκονακι.

    Μην κολλας σε αυτό και αν δεν θες να τον δεις παλι τον θεραπευτη η πηγαινε σε αλλον η καντο μονος σου αφου μετα από 70 ωρες κατι θα καταλαβες

    Εγω σου προτεινω το βιβλιο «ανακαλυπτοντας ξανα τη ζωη» του YOUNG εκδοδεις πατακη αυτος είναι μαθητης του ΜΠΕΚ και μιλαει για δεκα προβλημα συμπεριφορας καπου θα βρεις και το δικο σου αλλα το μεγαλο μυστικό είναι να ακολουθεις κατά γραμμα αυτά που λει και τα βηματα που σου λεει να κανεις θα τα κανεις ώστε να εχουν μια συνεχεια όχι ένα τωρα το άλλο σε ένα μηνα αυτά που σου λενε να γραφεις θα τα γραφεις συνεχεια για το κάθε προβλημα την κάθε αρνητικη σκεψη θα προσπαθεις να την ανατρεψεις πολλες φορες και αυτό θα περασει στον εγκεφαλο σου

    Η γνωσιακη διδασκετε στα πανεπιστημια παντου δεν είναι μ*****ς ολοι αυτοι οσο γελοια και να σου φαινεται λειτουγρει

    Δεν ειμαι ψυχολογος αλλα αντιμετωπισα προβλημα το οποιο το λυνω και το εξαφανιζω καθημερινα με κοπο και επιμονη αλλα αξιζει.
    Αν θες κατι άλλο εδώ ειμαι
    kostas_athens στις 11/5/2006, 01:04
    Κατ αρχήν να εξηγήσω και να ξεκαθαρίσω οτι δεν ειμαι ψυχολόγος και επιπλεον δεν ξερω το συστημα αυτο καθολου.
    Αρα σου λεω προσωπικες μου γνωμες και μιλαω σαν ασχετος.

    Στο προφίλ μου όμως θα δεις οτι δεν ειμαι και τοσο άσχετος. Απλα δεν εχω σπουδασει.


    Εγω προσωπικά πιστευω οτι το βασικοχαρακτηριστικο του θεραπευτει που σου "παει " ειναι το να μην κανει καμμια απολυτως εκτίμηση. Θετική η αρνητική.

    Αν κανει τότε είτε ειναι πολυ στις κακες του είτε δεν ξερει πως να αντιμετωπισει το προβημα σου είτε το έχει ο ίδιος και δεν τα εχει καταφερει με αυτο.

    Οποτε με αυτο το πραγμα γνώμονα, παιρνεις δρόμο

    Σε εμενα θα μου εφτανε για να φύγω η
    ...διαβεβαιωση θεραπευτή ότι 99 στους 100 ασθενείς του (SIC) καταλαβαίνουν με την πρώτη περί τίνος πρόκειται και συνεργάζονται καταγράφοντας σκέψεις τους...

    Γιατι σε συγκρινει με αλλους και αυτο ειναι εκτίμηση.

    και το πιο κατω ειναι εκτίμηση:
    ...εγώ μετά βίας βγάζω μία αρνητική σκέψη από τους πελάτες μου και εσείς μου φέρατε τόσες...

    Μου κακοφαιενται το να ανοιγει καποιος πληγες στον ενδιαφερομενο και να ανοιγει και να ανοιγει χωρις να κλεινει και καποια.
    Προτιμαω να πιανει ενα θεμα και να το ξεμπερδευει. Αλλα δεν ειμαι απολυτος σε αυτο.

    ...Μα εσείς φταίτε για τη διαχείριση του χρόνου... = εκτίμηση

    «έχει διαταραχή προσωπικότητας»
    = εκτιμηση
    έχει «πολλή, πολλή, πολλή δουλειά ακόμα!»
    = εκτίμηση

    «πυρηνικές» πεποιθήσεις πρέπει να έχει ο θεραπευόμενος, =εκτιμηση

    αφού του έχει διαγνώσει τη συγκεκριμένη διαταραχή (απο την στιγμη που το ανακοινωνει στον ενδιαφερομενο οτι εχει την ταδε διαταραχή ειναι εκτίμηση).

    Το αν σε αμφισβητει ειναι εκτιμηση αλλα ειναι καπως σχετικο εδω γιατι μπορει να ειναι θεμα της τεχνκης. Δεν ξερω και δεν επιμενω. απλα αν ποτε εκανα κατι τετοιο θα το εκανα σαν τελικό τεστ για να δω οτι ολα πανε καλα.


    Εγω πιστευω βαθεια οτι το κλειδι στο να βοηθησεις καποιον ειναι να μην κρίνεις καθολου τον άλλο με κανενα απολυτως τροπο (Αρα και να μην τον συμβουλέψεις). Απο εκει και περα αν δεν βρεις κατι καλυτερο για να κρινεις θεραπευτές χρησιμοποίησε αυτο.

    By Anonymous Anonymous, At June 18, 2008 9:26 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]



<< Home