Zpiderland

Wednesday, November 03, 2010

ταχύτητα 13%

"Μόνον το 13% των ελληνικών σχολείων έχουν πρόσβαση με υψηλές ταχύτητες στο διαδίκτυο όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος αντιστοιχεί στο 67%".

Στο ίδιο άρθρο λέει παρακάτω:
"Ωστόσο, ενώ το τελευταίο χρονικό διάστημα η Ελλάδα έμεινε πίσω στην αναβάθμιση της ψηφιακής τεχνολογίας στα σχολεία, η κα. Κρους υπογράμμισε ότι χάρη σε προγράμματα της προηγούμενης κυβέρνησης, η χώρα έχει πετύχει διαδικτυακή κάλυψη σε ποσοστό 96,6% των σχολείων της επικράτειας της, δηλαδή, πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο (96%). "
και:
"Ιδιαίτερη εξάλλου αναφορά έκανε στο πρόγραμμα "Δίοδος" που τέθηκε σε εφαρμογή τον Νοέμβριο του 2005 για την φοιτητική και ακαδημαϊκή πρόσβαση σε υψηλές ταχύτητες".

Για το 96.6% στην επικράτεια δε γνωρίζω, αν και μπορώ να φανταστώ τι σαβούρα θα έχουν ξεφορτωθεί στα σχολεία της περιφέρειας - μακάρι να κάνω λάθος.
Το δίοδος από την άλλη ήταν μια καλή φάση όταν ξεκίνησε το 2005. Εδω και 3 χρόνια δεν έχει ενημερωθεί καμία προσφορά με αποτέλεσμα να μην έχει να προσφέρει τίποτε στους φοιτητές. Ισως να ήταν μια αφορμή για να γίνουν πάγιες φοιτητικές εκπτώσεςι από τις εταιρείες, αν και πιστεύω ότι ούτως ή άλλως ήταν θέμα χρόνου.

Τέλος κρίνοντας από τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις για την ανώτατη εκπαίδευση, υποθέτω ότι και τα σχολεία θα μείνουν με τους ίδιους υπολογιστές, ταχύτητες κτλ για πολλά πολλά χρόνια...

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]



<< Home