Zpiderland

Wednesday, August 09, 2006

Ceasefire: No More War Crimes

Εκκληση για κατάπαυση πυρός και ανακωχή από τη διεθνή αμνηστία, η οποία και εξέδωσε κάλεσμα για ολονύχτια διαμαρτύρια σε πλατείες όλου του κοσμού για το βράδυ της Δευτέρας 7/8/06.

'We, the international community, are not powerless in the face of this crisis. We must stand up together to protect the lives of civilians and to ensure no more war crimes are commited.'


Εμείς μάλλον δεν το πήραμε χαμπάρι. Εγώ τουλάχιστον δεν είδα και δεν άκουσα τίποτε. Ακόμα όμως και αν είχε γίνει ντόρος αμφιβάλω αν θα άφηνε για λίγο ο κόσμος τις διακοπές τους και τα θερινά clubάκια για να συμμετάσχει στη διαμαρτυρία. Στα λόγια όλοι μας ξέρουμε να γινόμαστε καυστικοί και επαναστάτες, στην πράξη όμως; Στην καλύτερη περίπτωση μερικές γραμμές σε κάποιο μπλογκάκι ίσα ίσα για να μη νιώθουμε παντελώς αδιάφοροι.

Publish να φύγουν οι ενοχές

3 Comments:

  • Καλά το είπες, για αν φύγουν οι ενοχές.

    Αν ήγθελαν οι κυβερν΄λησεις, θα μπορούσαν να έχουνσταματήσει τον πόλεμο ΑΜΕΣΩΣ.

    Μη με ρωτάς γιατί δεν θέλουν....

    Κια ς μαζευόμαστε εμείς στις πλατείες, μια τρύπα στο νερό....

    By Blogger Μαύρος Γάτος, At August 09, 2006 3:47 PM  

  • Δυστυχώς γάτε και οι κυβερνήσεις πρέπει να δεχθούν πιέσεις για να λειτουργήσουν και αν δεν υπάρχει συσπείρωση από τον καθένα μας δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ τίποτε.

    Πιστεύω πάντως ότι κινητοποιήσεις πχ σαν την ολονύχτια διαμαρτυρία σε πλατείες μπορούν να έχουν κάποιο μικρό αντίκρυσμα ασκώντας πίεση στις κυβερνήσεις, αρκεί φυσικά να μιλάμε για μαζική δράση και όχι για δυό παρέες ακτιβιστών, οι οποίοι θα καταλήξουν να μοιάζουν γραφικοί.

    Καταλαβαίνουμε όλοι φυσικά ότι με τους ρυθμούς μας μέχρι να ασκήσουμε πίεση στη δική μας κυβέρνηση (όπως και οι υπόλοιποι ευρωπολίτες στις δικές τους), να θέσουν οι κυβερνήσεις το θέμα (λόγω πίεσης) στο Ευρωκοινοβούλιο, να αποφασίσουν να ασκήσουν πίεση και να πεισθούν στο τέλος Αμερικάνοι, Εβραίοι και λοιποί τσάτσοι, το Λίβανο θα έχει ισοπεδωθεί ολοκληρωτικά.

    Είναι πολύ κρίμα πάντως τόση αδράνεια. Σε τέτοιες περιπτώσεις θα έπρεπε οι πολίτες πρώτοι απ'όλους να δείξουν έμπρακτα ότι δε μπορεί να γίνονται αποδεκτές τέτοιου είδους επεμβάσεις

    By Blogger Zpi, At August 09, 2006 4:22 PM  

  • "αν δεν υπάρχει συσπείρωση από τον καθένα μας δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ τίποτε".

    -- Ok, let's do it. Now.

    By Anonymous Anonymous, At August 11, 2006 12:20 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]



<< Home