Zpiderland

Tuesday, March 11, 2008

Indestructible

Ο Ben Byer σύμφωνα με τη διάγνωση {που έγινε σε κάποια φάση της ζωής του} πάσχει από νευροεκφυλιστική νόσο του κινητικού νευρώνος ή αλλιώς από ALS όπως είναι παγκοσμίως γνωστή η πάθηση. Αποδυνάμωση των μυων, σταδιακή παράλυση σώματος, δυσχέρεια άρθρωσης και προσδόκιμο χρόνο ζωής 2-5 χρόνια σύμφωνα με την ιατρική τοποθέτηση.
Ο Ben αποφασίζει να ξεκινήσει ένα ταξίδι αναζήτησης με την κάμερα να τον κινηματογραφεί. Στόχος του αφενός η διάδοση πληροφοριών σε ότι αφορά στην άγνωστη αυτή πάθηση και αφετέρου η εύρεση απαντήσεων στις προσωπικές του αγωνίες. Οι σχέσεις του με τους δικούς του ανθρώπους και μια σειρά από ταξίδια καταά τα οποία συναντάει συμπάσχοντες (μια εκ των οποίων Ελληνίδα), ανακαλύπτει θεραπείες που ίσως μπορούν να βοηθήσουν, συζητάει με ανθρώπους της θρησκείας και της επιστήμης προσπαθώντας να βρει απαντήσεις, τη στιγμή που η πάθηση αφήνει πάνω του τα σημάδια της.
Οταν το θέμα του ντοκυμαντέρ είναι τόσο ανθρώπινο και δυνατό τότε τεχνικές κινηματογράφησης και λοιποί σχολιασμοί περνάνε σε δεύτερη μοίρα. Παρόλα αυτά η ταινία είναι άρτια φτιαγμένη και καλομονταρισμένη με ιδιαίτερα καλή μουσική επένδυση. Δουλεμένη αρκετά καλά ώστε να υποστηρίζεται το θέμα της που είναι τόσο δυνατό από μόνο του ώστε να σε καθηλώσει. Συγκλονιστική η προσπάθεια του Ben δε μπορείς παρά να θαυμάσεις την προσωπικότητά του. Σε βάζει για τα καλά μέσα στον κόσμο του και αυτό είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα της ταινίας. Δε μπορείς να βγεις από την αίθουσα απαθής.

Η ταινία επαναπροβάλλεται το Σάββατο 15/3/08 στο Ολύμπιον 15:00


http://www.indestructiblefilm.com


Labels:

4 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]



<< Home