Zpiderland

Monday, November 23, 2009

Editors VS IT Crowd

Δεν ξέρω αν θα συμπεριλαμβάνεται στις λίστα με τα καλύτερα του 2009, η νέα δουλειά των Editors όπως και να ΄χει είναι από τις καλές του 09. Με την πρώτη ακρόαση ξεχωρίζει το μπιτάτο Papillon, το οποίο στην έναρξη του μου θυμίζει πάντοτε το εισαγωγικό θέμα της αγγλικής σειράς It Crowd.
Στον 4ο κύκλο (6 επεισοδίων μέσα στο 2010) το It Crowd με 3 βασικούς χαρακτήρες, κομπιουτεράδικη αισθητική τύπου commodore.. και μπόλικες δόσεις αγγλικού χιούμορ προσφέρει απολαυστικές στιγμές [αρκεί να ξεπεράσεις την κρυάδα των πρώτων επεισοδίων / ο 3ος κυκλος είναι σαφώς καλύτερος]. Πολύ έξυπνο το εισαγωγικό θέμα, αν του βάλεις λίγο μπιτ και μερικές στροφές παραπάνω στο τέμπο φέρνει σε Papillon {αν και μπορεί να είναι ιδέα μου και μόνο..}.

Το videoclip του Papillon αρκετά όμορφο, ήλπιζα όμως να καταλήγει κάπου στο τέλος πράγμα που δε συμβαίνει..





Παρατήρησεις nerd:
#σε κάποια πλάνα μάλλον κάτι δεν πάει καλά με τον αριθμό των ατόμων που τρέχουν.
#Από όσο μπορώ να διακρίνω ο αριθμός των ατόμων που ξεκινούν να τρέχουν κάθε φορά ακολουθεί την ακολουθία Φιμπονάτσι από το 3ο βήμα και έπειτα [0,1,{1,2,3,5}] ~αυτό ήταν πολύ εξυπνακίστικο...~

Labels:

3 Comments:

  • Zpi, καλησπέρα! Στέλνω ένα μήνυμα (κοινό) σε όλους εσάς που συναντηθήκαμε τον Αύγουστο του 2005 για το θέμα με τους bloggers της Θεσσαλονίκης για το Sunday. Σκέφθηκα ότι θα είχε νόημα να γράψω ένα θέμα για εσάς τέσσερα χρόνια μετά. Τι άλλαξε, πως βλέπετε τώρα το bloggin σε σχέση με το παρελθόν, αν έχει αλλάξει ο τρόπος που γράφετε και προσεγγίζετε τα πράγματα, αν τα θέματα που σας αφορούν είναι τώρα διαφορετικά από τότε.

    Υπάρχει περίπτωση να μου στείλεις με ένα μέιλ μέχρι αύριο το πρωί λίγες κουβέντες στο pavlinaex@gmail.com;!

    By Blogger Marion, At November 24, 2009 2:51 PM  

  • Δεν θα σου πω πώς έκανα από τη χαρά μου όταν διάβασα ότι θα παιχτεί ο 4ος κύκλος του IT Crowd, καθότι νόμιζα ότι θα το κάνανε discontinued (ο τρίτος κύκλος είναι απίστευτος, όντως ο καλύτερος όλων - εδώ πρέπει οπωσδήποτε να λινκάρω ετούτο γιατί αλλιώς θα σκάσω). Και έχεις δίκιο για το εισαγωγικό και το Papillion, αν και δεν το είχα σκεφτεί καθόλου.

    Θα γκρινιάξω εδώ μια που μου δόθηκε η ευκαιρία - το Papillion το βρίσκω λίγο βαρετό. Δε συγκρίνεται με τα κομμάτια που έχουν βγάλει οι Editors στον προηγούμενο δίσκο τους ο οποίος κατ' εμέ είναι η καλύτερή τους δουλειά. Φοβεροί στίχοι, πανέμορφη μουσική, για τη φωνή δεν είναι είναι ανάγκη να πω τίποτα.
    Αλλά επιφυλάσσομαι μέχρι να ακούσω όλο τον καινούργιο δίσκο τους και ύστερα να εκφράσω ίσως λίγο πιο ολοκληρωμένα τη γνώμη μου.

    Φιλιά πολλά (κι ένα extra για το IT Crowd). ;-)

    By Blogger mindstripper, At December 01, 2009 1:13 AM  

  • πωπω Mind είσαι χείμαρος. Με δυσκολία σε παρακολουθώ ;)

    Ναι δεν έχεις άδικο για τους Editors, από την άλλη προσπάθησαν να κάνουν ένα βήμα παρακάτω βγάζοντας κάτι λιγάκι διαφορετικό. Σεβαστό κατ'εμέ..

    τΟ ΙΤ θα το δω μια κι έξω όταν ολοκληρωθεί ο 4οσ κύκλος.

    Φιλιά πολλά πολλά

    By Blogger Zpi, At December 01, 2009 1:36 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]



<< Home