Zpiderland

Tuesday, April 20, 2010

Mondεη Ιβιning

Πηγαίνοντας σήμερα στο σταθμό πέτυχα έναν ωραίο ταξιτζή. Μάλιστα με θυμήθηκε αμέσως επειδή είχα πάρει μια φορά κρέπα από το μαγαζί που είχε πριν από κανα χρόνο. Πιάσαμε κουβέντα και από τις εμπειρίες του ως πρώην προμηθευτής ανθοπωλείων μου έδωσε να καταλάβω ότι πρόκειται για άλλο ένα επάγγελμα που περνάει βαθιά κρίση στις μέρες μας. Παλιά αγόραζε λουλούδια ο κόσμος, δεν προλάβαιναν τις παραγγελίες, ενώ σήμερα κυνηγάνε τους πελάτες με το δίκανο. Ακόμα και οι γάμοι είναι σαφώς λογότεροι από ότι παλιά..! Μετά συνειδητοποίησα ότι δεν υπάρχουν πλέον ανθωπολεία στη γειτονιά μου εδώ και κάποια χρόνια. ..

Στο σταθμό έφτασα σχετικά νωρίς και είχα χρόνο να κάνω καμιά βόλτα σα χαζοτουρίστας. Μου έκανε εντύπωση το εκκλησάκι που υπάρχει στη γωνία. Κλειδωμένο το απόγευμα, απέπνεε μια αύρα γαλήνης και ηρεμίας έτσι όπως ήταν φωτισμένο και αδειανό. Δίπλα βρήκα κάποια φυλλάδια με σκίτσα και σαρκαστικά σχόλια κατά της τελεόρασης. Το κείμενο ιδιαιτέρως κακογραμμένο λες και το γραψε οργισμένο παπαδοπαίδι. Στο πρώτο κομμάτι λέει ότι η τηλεόραση κανει τα παιδιά μας τεμπέληδες που μαθαίνουν να διατάζουν και να κάθονται και μετά δυσκολεύονται να εξοικειωθούν στο στρατό ή όταν πιάνουν δουλειά.
Το δεύτερο το παραθέτω αν και σε μερικά σημεία δυσκολεύομαι να βγάλω τα γράμματα

"Εχουμε την καλή συνήθεια όταν διαπιστώσουμε ότι στο σπίτι μας ήρθε κάποιος κλέφτης και ληστής ή Γιαχωβάς (χιλιαστής) να μην του ανοίγουμε την πόρτα (και πολύ καλά κάνουμε). Δυστυχώς όμως δεν γίνεται το ίδιο και με την τηλεόραση, από εκείνη την πόρτα (το γυαλή) της ΤΙ-ΒΙ μπορεί να μπει στο σπίτι ο κάθε αγύρτης, ο κάθε Απατεώνας, που εκτός που θα μας κλέψη πολλά χρήματα (μέσω του ΟΤΕ) θα μας διαφθείρει και τα παιδιά και θα μας κάνει το χειρότερο κακό!!!"

Labels: