Zpiderland

Friday, July 15, 2005

Buffer Overflow

Πόση γνώση μπορεί να αντέξει ένα μυαλό μέσα σε 2 λεπτά;

-Λοιπόν Βασίλη (Zpi) άκου πως έχουν τα πράγματα...
Αν και ο όγκος ενός κύβου ν διαστάσεων, όπου ν τείνει στο άπειρο, τείνει να γίνει ίσος με άπειρο, αντιθέτως ο όγκος μιας σφαίρας ν διαστάσεων τείνει να γίνει ίσος με το μηδεν.
Όταν λοιπόν έχουμε δεδομένα σε μορφή κύβου ν διαστάσεων, τότε η χρήσιμη πληροφορία βρίσκεται στις ακμές του κύβου, διότι στο εσωτερικό του κύβου βρίσκονται τα δεδομένα που αντιστοιχούν στον όγκο της σφαίρας, τα οποία είναι δεδομένα μηδενικής αξίας. Πρέπει λοιπόν να επικεντρώσουμε το ενδιαφέρον μας στην πληροφορία που είναι μαζεμένη στις ακμές του κύβου...



ΥΓ: Ναι Μαρκ σωστά το κατάλαβες. Η ιδέα αποτελεί μελέτη του "Πανεπιστήμονα" Νίκου και θα έχουμε την τιμή και τη χαρά να την παρακολουθήσουμε στο επόμενο συνέδριο το Σεπτέμβρη.

8 Comments:

  • Σε τι τομέα είπαμε κάνεις διδακτορικό;

    (Ή θυμάμαι λάθος και δεν κάνεις καν διδακτορικό;;)

    By Blogger Κωστής, At July 16, 2005 12:21 AM  

  • Πάει σε έχασα τελείως!!!!!!!!!!

    By Blogger Revekka, At July 16, 2005 12:33 AM  

  • Μετανάστη το διδακτορικό το τελείωσα πέρισυ, τέτοιο καιρό περίπου. Το θέμα είχε να κάνει με εφαρμογές πάνω σε στατιστικές μεθόδους Ανάλυσης Δεδομένων με δεδομένα που αφορούσαν στη διαχρονική εξέλιξη των σχετικών θέσεων των 15 χωρών-μελών της ΕΕ ως προς 9 δείκτες (πληθωρισμό, ανεργία κτλ).
    Κοινώς δεν ασχολούμαι με αστροφυσική ή κάτι περίεργο, αλλά οι κακές παρέες μερικές φορές κρύβουν εκπλήξεις.

    Rebecca κι εγώ ακόμα ψάχνομαι. Πολύ περίεργη κατάσταση να σου εξηγεί κάποιος ένα φαινόμενο, που δε μπορείς να συλλάβεις, σα να είναι κάτι το αυτονόητο. Σε γενικές γραμμές κατάλαβα τι θέλει να πει ο ποιητής, αλλά δεν κάνω τον κόπο να προσπαθήσω να κατανοήσω το τι και πως ισχύουν όλα αυτά.

    Ίσως να μην πέτυχα 100% τη διατύπωση της θεωρίας που άκουσα σήμερα το πρωί, αλλά όπως και να'χει η έκπληξη παραμένει ίδια.

    By Blogger Zpi, At July 16, 2005 2:28 AM  

  • Zpi μου, μη δίνεις και πολλή βαρύτητα σε όσα λέει ο Νίκος. Παραπάνω απ' τα μισά είναι μπουρδολογία. Σε κάποια πράγματα βέβαια όπως γνωρίζεις είναι άπ6ος...

    Πάντως, δεν ξέρω γιατί, ο πρώτος συνειρμός που έπραξα μόλις διάβασα την ιστορία με τον κύβο ήταν ο κώδικας Hamming. Άσχετο ε; Πιθανότατα.

    By Blogger amarkos, At July 16, 2005 6:34 PM  

  • A Mathematician (M) and an Engineer (E) attend a lecture by a Physicist. The topic concerns Kulza-Klein theories involving physical processes that occur in spaces with dimensions of 9, 12 and even higher. The M is sitting, clearly enjoying the lecture, while the E is frowning and looking generally confused and puzzled. By the end the E has a terrible headache. At the end, the M comments about the wonderful lecture.
    E: "How do you understand this stuff?"
    M: "I just visualize the process"
    E: "How can you POSSIBLY visualize something that occurs in 9-dimensional space?"
    M: "Easy, first visualize it in N-dimensional space, then let N go to 9"

    By Anonymous Anonymous, At July 17, 2005 7:39 PM  

  • lol!
    Χα εξαιρετικό anonymous
    Εύγε

    By Blogger Zpi, At July 17, 2005 8:02 PM  

  • By Blogger 556, At June 15, 2018 12:09 PM  

  • By Blogger 5689, At August 09, 2018 5:24 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]



<< Home