Zpiderland

Sunday, August 21, 2005

Template Problem

Τον Αύγουστο έκανα αρκετά μαστορέματα στο μπλογκ και ενώ πίστευα πως είχε βελτιωθεί η μούρη του μπλογκ, διαπίστωσα χθες πως υπήρχε πρόβλημα στην περίπτωση που ο χρήστης επισκεπτόταν το μπλογκ χρησιμοποιώντας Internet Explorer. Τα κείμενα εμφανίζονταν πολύ πιο κάτω, ακριβώς μετά το τέλος των εικονιδίων του sidebar.
Αντε να βρούμε τώρα τις πταίει. Το νέο background, η μπάρα του Search που καβάτζωσα από το αντίστοιχο ποστάκι του CM, οι λεζάντες που προστέθηκαν στο sidebar ή κάποια άλλη ανακατανομή σε εικονίδια και λινκς;
Τρέχα γύρευε.
Αρχικά σκέφτηκα να αφήσω του επισκέπτες που χρησιμοποιούν IE στη μοίρα τους, αλλά τα καταραμένα στατιστικά λένε πως το 54% των επισκεπτών χρησιμοποιούν IE. Αν αφαιρέσουμε τις δικές μου επισκέψεις φαντάζομαι ότι το ποσοστό θα βγαίνει γύρω στο 60%. Κρίμα δεν είναι 6 στους 10 να βλέπουν προβληματική μόστρα;
Κάθισα λεπόν κι έκανα πειράματα να βρω τι φταίει. Μην τα πολυλογώ τελικά έφταιγε ο κώδικας της μπάρας εύρεσης (Search in Zpiderland). Κάτι δεν πήγαινε καλά στο IE , του πεφτε πολύ μεγάλη και έβγαζε πρόβλημα φαίνεται. Επειδή μου άρεσε η μπάρα είπα να μην την πετάξω και συνέχισα να κάνω δοκιμές.
Τελικά από τον αρχικό κώδικα που ανέβασε ο CM άλλαξα το padding:4px;width:20em; σε padding:4px;width:17em;

Με Firefox το αποτέλεσμα μου φαίνεται ολόιδιο, με IE όμως υπάρχει διαφορά. Τα κείμενα χωράνε και εμφανίζονται κανονικά στην αρχή του μπλογκ, εμφανίζεται όμως ένα πρόβλημα αισθητικής προς τα δεξιά.

Αγαπητοί μου IE επισκέπτες παρακαλώ συμβιβαστείτε για την ώρα με τούτο το αποτέλεσμα. Δε νομίζεται όμως ότι ήρθε η ώρα να εγκαταλείψετε επιτέλους το Internet Explorer. Την επόμενη φορά δε νομίζω ότι θα έχω το χρόνο και τη διάθεση να ψάξω να βρω το πρόβλημα. Για όποιον βαριέται να ψάχνει στο Google πέταξα κι εγώ ένα εικονίδιο-λινκ κάτω αριστερά στο Sidebar που οδηγεί στο Firefox.

Παρακαλώ όποιος θεωρεί ότι η εμφάνιση του μπλογκ δεν είναι ικανοποιητική αισθητικά, ας κάνει το κόπο να μου το γράψει σε comment αναφέροντας και το πρόγραμμα πλοήγησης (Internet Explorer, Moz Firefox κτλ) που χρησιμοποιεί.
Δεκτές και οι όποιες προτάσεις - συστάσεις.

Εφχαρίστο

8 Comments:

  • Φίλε μου,

    σε καμμία περίπτωση δεν είμαι ειδικός. Αλλά το πρόβλημα που αναφέρεις έχει ασφαλώς να κάνει με τα δεδομένα πλάτη κάθε στήλης. Και όπως λες, κάποιαν τιμή πλάτους μείωσες και χώρεσαν και οι δυό στήλες. Προσωπικά δεν ξέρω τί χρησιμοποιώ, (μάλλον Ιnternet explorer είναι) και όντως βλέπω την μπάρα με το όνομά σου ποιό μεγάλη από το κουτάκι με το search που βρίσκεται πάνω της.

    Δοκίμασες να βάλεις το μικρό σου Zpi όνομα μέσα σε αυτή την μπάρα; αντί του μεγάλου με τους πολλούς χαρακτήρες;

    Σε κάθε περίπτωση, ένα μεγάλο κείμενο ρολάρει στην κάτω άκρη του screen όταν αθροιστικά το πλάτος του με το πλάτος της στήλης των links που βρίσκεται στο πλάϊ, δίνει μεγαλύτερο αριθμό από το πλάτος του Wrapper.

    Είναι λεπτομέρειες που διαπίστωσα πάνω στην δική μου ανακαίνιση. Ξεκίνησα από ένα template σαν του Dayw with rain and questions (αν το θυμάσαι, και έφτασα σ' αυτό που μπορείς να δείς σήμερα στο 'Αωρον.

    Ελπίζω να σε βοήθησα. Αν μπορώ κάτι περισσότερο, θα βοηθήσω...
    Τα λέμε.

    By Blogger το θείο τραγί, At August 21, 2005 10:26 PM  

  • Κατ'αρχάς ευχαριστώ για τη συμμετοχή both of you.
    -Τραγί πιστεύω κι εγώ ότι λογικά το πρόβλημα έχει να κάνει με τα πλάτη των κάθε στήλης. Για να βλέπεις αυτά που μου περιγράφεις πρέπει να χρησιμοποιείς Internet explorer. Είναι λίγο πολύ τα συμπτώματα που παρατηρώ κι εγώ όταν το ανοίγω με IE. Τα μεγέθη των δύο μπαρών στο search φαίνονται ανόμοια στο IE, ενώ με το Firefox φαίνεται να ταιριάζουν μια χαρά. Όπως και να'χει ένα μικρότερο όνομα δεν αλλάζει την κατάσταση - το δοκίμασα το μεσημέρι.
    -Το κρεμ φόντο των κειμένων δεν φαίνεται κάπως περίεργα στα δεξιά πριν βγούμε στο μαύρο background;
    -Τα έχω δει και τα 2 μπλογκς - θυμάμαι.

    -Art το background το έχωσα πρόσφατα για αλλαγή. Έχεις δίκιο δεν ταιριάζει και τόσο αισθητικά, αλλά για την ώρα προσπαθώ απλά να στρώσω τα βασικά προβληματα. Κρατάω την παρατήρηση για το μέλλον

    By Blogger Zpi, At August 22, 2005 2:25 AM  

  • Τελικά, τι τα θες, τα blogs είναι και λίγο αυτοαναφορικά...

    πίσω στο θέμα: Όχι μόνο το blog σου αλλά και σχεδόν κάθε σελίδα στο internet διαφέρει στην εμφάνιση όταν την βλέπεις με IE ή με Firefox. Δεν υπάρχει, φαίνεται τρόπος να τα συμβιβάσεις :-(

    Tero

    By Blogger Tero, At August 22, 2005 8:21 AM  

  • Και να σου πω την αλήθεια, πάντα κάτι πειράζω στο blog και στο IE δείχνει ο,τι να'ναι.

    Ε.. ούτε που με νοιάζει!

    By Blogger Nassos K., At August 22, 2005 1:20 PM  

  • Θυμάμαι πότε μπήκαν οι μπουρμπουλήθρες (βέβαια εσύ εδόξασες πλανητικά συστήματα), χάριν γενεθλίων, έ; Θυμάμαι.

    Τον κρεμ χρωματισμό με την συγκεκριμένη γραμματοσειρά, κατανοώ ως γραφή σε παλαιό χειρόγραφο (και για κάποιον λόγο μ' άρεσε). Φυσικά ο χαρακτηρισμός "συντηρητικός" που του απέδωσε ο Art attack τού ταιριάζει. Δεν ξέρω εσύ τί μήνυμα θέλεις να δώσεις. Γράφεις όντως πάνω σε παλαιό χειρόγραφο;

    Το bug στα δεξιά κατανοώ ως προβολή είτε ίσκιος (επίσης μ' αρέσει). Ομως, αν δείς πού και πώς τελειώνει κάτω χαμηλά, θα πείς πως αίρει την εντύπωση που μ' αφήνει. Αυτό ίσως θα διορθωνόταν (θα εξαφανιζόταν) αν μηδένιζες κάποια όρια (ή borders), στο Wrapper (Μές στο template πάντα).

    Αλήθεια, από ποιό template, πρωτοξεκίνησες την ανακαίνιση; Του Blogger, ή άλλο;

    Κλείνοντας, σημειώνω, πως σαφώς η παρατήρηση του Crazymonkey μετράει, αφού είναι και ειδικότερος.

    (Αλήθεια, τώρα πρέπει να ανησυχώ για το πώς φαίνεται το Άωρον από τα ξένα μηχανήματα;)

    By Blogger το θείο τραγί, At August 22, 2005 8:59 PM  

  • tero - Cm
    -Δίκιο έχετε και οι δγυό. Αυτή τη φορά είχα χρόνο + περιέργεια και αποφάσισα να ασχοληθώ. Την επόμενη φορά θα αφήσω το IE στη μοίρα του

    Καλό μου τραγί
    -Βασικά είχα στα σκαριά το κολαζάκι με τους ασούμε πλανήτες και βρήκα την ευκαιρία να το πετάξω στο μπλογκ λόγω γενεθλίων και καλά...

    -Σε παλιό χειρόγραφο ίσως έγραφα όταν ξεκίνησα το μπλογκ. Όσο περνάει ο καιρός γράφω πιο συχνά με πληκτρολόγιο. Το αποδεινύει και η συχνή εμφάνιση φωτογραφιών.

    -Στο Wrap δε μπόρεσα να βρω λύση για το πρόβλημα μου, αλλά βρήκα πως να διώξω το καφέ περίγραμμα που υπήρχε (πλέον είναι αόρατο) πράγμα που αποτελούσε το 2ο στόχο.

    -Αποφάσισα να αποσύρω τη μπάρα εύρεσης για την ώρα. Θα την ξαναβάλω όταν θα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με το IE για να το αποτελειώσω...

    -Το αρχικό template όπως θα κατάλαβες ήταν από το blogger. Και το τωρινό πάλι το ίδιο είναι - απλά σιγά σιγά του αλλάζω τα φώτα.

    -Καλύτερα να μην ανυσηχήσεις για την εμφάνιση του άωρον μέσω διαφορετικών προγραμμάτων πλοήγησης. Με μια δοκιμή που έκανα μόλις τώρα, όλα τα μπλογκς φαίνονται διαφορετικά - δίκιο είχε ο tero. Αστο καλύτερα μην το ψάχνεις, κι εγώ αρκετά ασχολήθηκα μου φαίνεται.

    By Blogger Zpi, At August 22, 2005 10:58 PM  

  • Βλέπω, έχεις βαλθεί να τού αλλάξεις τα φώτα, φίλε μου.

    Το βρήκα και το πρωτότυπο με την μπορντώ την ρίγα γύρω γύρω. Τώρα όμως βλέπω σιγά σιγά, τού δίνεις το χρώμα το άχρωμο του Κόσμου των Σκιών, τουτέστιν του 'Αδου.

    Εκείνο το εκτόπλασμα σίγουρα το προκάλεσε η πρόσθετη μπάρα, έ;

    Αλλά γιατί δεν εμφανίζονται τα νεότερά σου πόστ;

    Με ενδιαφέρον ρωτάω.

    By Blogger το θείο τραγί, At August 24, 2005 1:06 AM  

  • Χα όλες οι αλλαγές τώρα που γυρίζει φίλε. Δε μπόρεσα να τον ρυθμίσω σωστά τον κώδικα του Search ώστε να φαίνεται καλά μέσω IE. Τώρα εντάξει δεν είναι;
    Δεν εμφανίζονται τα νεότερα ποστς; Εγώ μια χαρά τα βλέπω όλα. Ίσως θυμάσαι ένα μικρό ποστάκι που διέγραψα προσφάτως. Μου τη βαράει καμια φορά και κάνω τέτοιου είδους διαγραφές. Αρκεί να μην έχει ειπωθεί κάτι σοβαρό που να μη σηκώνει διαγραφή.
    Αυτά για την ώρα θείο.

    ΥΓ: Κάτι τέτοια nicknames βλέπουν οι δημοσιογράφοι και λένε ότι το Internet είναι του Σατανά...
    :-)

    By Blogger Zpi, At August 24, 2005 1:16 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]



<< Home