Zpiderland

Friday, October 14, 2005

Milcho Leviev's Concert

Έπαθα πλάκα όταν τον πρωτοείδα πριν από 3 χρόνια. Τρελαίνομαι για μουσικούς που προσπαθούν να πειραματιστούν πάνω στο όραγανό τους (χμ λίγο χυδαίο μου βγήκε αυτό αλλά δε βαριέσαι). Όταν λοιπόν είδα τον Leviev να ανοίγει το πιάνο και να παίζει με το ένα χέρι τα πλήκτρα και με το άλλο τις χορδές, δεν ήταν δυνατό να μην τον λατρεύσω.

Για να μην τα ξεναγράφω από την αρχή επιτρέψτε μου να copιάρω το κείμενο που έστειλα στο Thess.gr



Ο Milcho Leviev στη Θεσσαλονίκη

Είναι δυνατό να υπάρξει πνευματική ανάταση σε μια χώρα που το κάθε 'Nylon' γίνεται πλατινένιος δίσκος μέσα σε 1 εβδομάδα;

Για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω. Μπορώ όμως να είμαι αισιόδοξος όταν βλέπω στη Θεσσαλονίκη προσπάθειες σαν αυτή των μελών του Συλλόγου Φίλων της Jazz και Δημιουργικής Μουσικής. Τα μέλη του συλλόγου, που έχει ως στόχο την υποστήριξη πολιτιστικών πρωτοβουλιών για τη διάδοση της Jazz και της δημιουργικής μουσικής, έχουν κανονίσει και για τη φετεινή σαιζόν μια σειρά από ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις. Η αρχή πρόκειται να γίνει την Τρίτη 18 Οκτωβρίου στο Ξυλουργείο του Μύλου, όπου οι Θεσσαλονικείς θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν έναν από τους καλύτερους πιανίστες των Βαλκανίων τον Βούλγαρο Milcho Leviev. Ο Leviev μαζί με τη Βίκυ Αλμαζίδου (φωνή) θα μας παρουσιάσουν κομμάτια από τη δουλειά τους 'Quiet Love', καθώς και άλλα γνωστά jazz τραγούδια. Τους δύο καλλιτέχνες θα συνοδεύσουν ο Λάκης Τζήμκας (ακουστικό μπάσο) μαζί με τον Νίκο Ψοφογιώργο.
Τη στιγμή που οι συμπολίτες μας ξοδεύουν 100ευρα στα μπουζούκια για να ράνουν με γαρύφαλλα την κάθε καταξιωμένη εγχώρια σταρ, ή αν προτιμάτε στην καλύτερη περίπτωση τη στιγμή που οι δήθεν κουλτουριάρηδες επιφανείς συμπολίτες μας κάνουν ουρά στις συναυλίες της (υπέροχης κατα τα άλλα) Vanessa Mae, η αφρόκρεμα της Jazz θα βρίσκεται την Τρίτη στο Ξυλουργείο με εισιτήριο 8 ευρώ.

Ωρα έναρξης 22:30

Περισσότερες πληροφορίες
http://www.jazznet.gr


7 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]



<< Home