Zpiderland

Thursday, September 29, 2005

Ράκιας Street Parade live

Πολύ ευχάριστα φαίνεται να είναι τα τραγούδια του Street Parade του ανανεωμένου Ράκια. Όσοι δε γνωρίζετε τον εν λόγω κύριο, ίσως σας βοηθήσω θυμίζοντας σας ότι ήταν μέλος των 'Κάθοδος των Μυρίων' (φωνή και δεν ξέρω τι άλλο), οι οποίοι κυκλοφόρησαν πριν από 7 περίπου έτη ένα ημι-έντεχνο δίσκο για να συνεχίσουν το 2002 με κάτι διαφορετικό σε αγγλόφωνη version. Αν δεν καταλάβατε ακόμα για ποιόν κύριο μιλάμε, ε τότε δεν υπάρχει λόγος να σπάτε το κεφάλι σας, απλώς είστε ένας από τους 10.000.000 Ελληνες που αγνοούν την συγκεκριμένη περίπτωση Ράκια.

12 χαρούμενα ροκ κομμάτια περιλαμβάνει το Street Parade. Καμία σχέση με '40 κύματα', 'Γη του Πυρός' και λοιπά τραγούδια που είχαμε ακούσει στον πρώτο δίσκο των 'Κάθοδος των Μυρίων'. 'Τόσο νωρίς' την έκανε η 'Mariloo' φεύγοντας από τη μυστική πόρτα του 'Lucky Look' - και το κέφι κορυγώνεται. Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στην εναλλακτική Run Devil Run Records, η οποία αν μη τι άλλο έχει πείσει όσους τη γνωρίζουν για τις αγνές της προθέσεις. Θυμάμαι πριν από κανα 2 χρονάκια κάποιους Σαν Ρέμους που ως καλόκαρδοι ψυχοπονιάρηδες δήλωναν σε συνεννόηση με τις τίμιες πολυεθνικές εταιρίες πως ίσως καταφέρουν να ρίξουν την τιμή των cd's τους στα 15 ευρώ. Η Run Devil Run πουλώντας το Street Parade (όπως έπραξε και με το Boooo των Los Tromos) 10.50 ευρώ πρέπει λογικά να ζημιώνεται 4-5 ευρώ με την πώληση του κάθε δίσκου. Οι κακιτέχνες που φιλοξενούνται από τη Run Devil Run θα πρέπει λογικά να έχουν βάλει τα σπίτια τους υποθήκη προκειμένου να βγάλουν δίσκο.

Όπως και να 'χει όσοι Θεσσαλονικείς ενδιαφέρονται να ακούσουν τον Ράκια ζωντανά, θα έχουν την ευκαιρία την Κυριακή 2 Οκτωβρίου στο Ξυλουργείο του Μύλου, όπου ο Ράκιας θα ανοίξει τη συναυλία των Los de Abajio. Αν δε θέλετε να δώσετε τα 15 ευρώ που θα σας ζητήσουν στην είσοδο υπάρχει λύση. 19:00 με 20:00 Παρασκευή περνάτε μια βόλτα από τα sudios του FM102 Αγγελάκη 14 την ώρα δηλαδή που αερίζεται η εκπομπή Διαμάντια και τσιμπάτε προσκλησούλα για την πάρτη σας και για την παρέα σας.
Τζάμπα είναι γκαμπρέν
Εφχαρίστο


5 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]



<< Home