Zpiderland

Saturday, November 19, 2005

Ozric

Όσοι μουσικοί παίζουν προσπαθώντας να εντυπωσιάσουν το κοινό, όσοι "οργώνουν" θέλοντας να ξεχωρίσουν και να δείξουν πόσο 'γαμώ' μάγκες είναι, αναπόφευκτα θα μείνουν για πάντα καραγκιόζηδες. Μόνον ελάχιστες εξαιρέσεις μπορούν να ξεφύγουν από αυτή την κατάντια και να γίνουν Θεοί, αλλά μιλάμε για περιπτώσεις μετρημένες στα δάκτυλα. Πίστεψε με μάγκα δεν είσαι μια από αυτές.
Αναφέρομαι στην περίπτωση του ντραμερ που είδαμε χθες βράδυ στο Μύλο στο supportάρισμα των Ozric Tentacles. Ενδιαφέρουσα μπάντα με έντονο το πειραματικό στοιχείο στις συνθέσεις της. Περίεργα όργανα και μπόλικη ψυχεδέλεια. Το θέμα είναι ότι στην ουσία είδαμε δύο κομπάρσους να πλαισιώνουν τον Θεό ντράμερ ο οποίος έπαιξε παπάδες για 40 λεπτά. Λες και δεν έφτανε αυτό, είχε τη φαεινή ιδέα να πετάξει και τα φωνητικά του. Τσικιτακα τσικατατιτσακατικιτακατα.
Από την άλλη είδαμε τον ντραμερ των Ozric Tentacles να παίζει παπάδες για 2 ώρες. Ο τύπος όμως δεν ήταν μόνος του, είχε άλλους τρεις εξαιρετικούς μουσικούς στο σχήμα. Κοινώς δεν είναι κακό να είσαι καλός και να το δείχνεις, αλλά πρέπει να έχεις κι ένα μέτρο.
Κάτσε τώρα να πάω την κουβέντα εκεί που θέλω: Βλέποντας τους Ozric Tentacles εντυπωσιάστηκα από την παικτική δεινότητα των μουσικών, αλλά δεν κόλλησα τόσο με τον κιθαρίστα που έδινε ρεσιταλ ούτε με τον ντράμερ που έκανε το ένα γύρισμα μετά το άλλο αλλάζοντας με άνεση το ρυθμό όποτε χρειαζόταν. Το κόλλημα το έφαγα με την τύπισα (κλωνοποιημένη Γιόκο Ονο εμφανισιακά) που έπαιζε τα πλήκτρα. Μπορούν οι ειδήμονες να κρίνουν ποιος μουσικός παίζει καλύτερα από τους υπόλοιπους, όλα αυτά όμως ήταν τελείως ασήμαντα για την πληκτρού. Η γκόμενα είχε εκστασιαστεί. Δεν ξέρω αν και τι ακριβώς είχε πάρει πριν βγει στη σκηνή, αλλά είχε απογειωθεί. Φαινόταν πως είχε βρει τον ήχο και τις μουσικές που αναζητούσε και απολάμβανε την κάθε στιγμή της συναυλίας.
Αυτός δεν είναι και ο σκοπός;

Οι Ozric Tentacles έρχονται συχνά πυκνά στη χώρα μας και παίζουν instrumental ψυχεδελικά ροκ
Καλό είναι έστω και για την εμπειρία να τους δείτε μια φορά.
Εμας πάντως η δοκιμή μας έπεισε. Ρωτήστε και τον CM

Παραλειπόμενα:
Παραλίγο να πιάσουμε το απόλυτο ρεκόρ κούτρας στο χθεσινό live. 6 στα 7. Αξεπέραστη μοιάζει να είναι για την ώρα η επίδοση που σημειώθηκε στο live των Los de Abajo 6 στα 6. Πρέπει να σημειωθεί πως σημαντική στο δυνατό αυτό ποσοστό (85.7%) υπήρξε η συμβολή του Nio, ο οποίος και μας χάρισε μια πρόσκληση που κέρδισε στο site της Kazan db για πλάκα.



More Ozrics mobile photos here

1 Comments:

  • Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω πάει σε live του Tricky αν και θα το ήθελα. Υπήρξε μια περίοδος που λόγω υποχρεώσεων δεν είχα πολύ διάθεση και χρόνο για συναυλίες. Τώρα προσπαθώ να αναπληρώσω...

    Στους Los de Abajo υπήρξαν πολλά προσκλητήργια λόγω διαφήμισης οπότε δεν πολυμετράει. Για το Tricky δεν το περίμενα

    Οπως και να'χει πάντως η Kazan db δίνει πολλές κούτρες από εδώ και από εκεί και πιστεύω ότι στην τελική θα της βγει σε καλό

    By Blogger Zpi, At November 20, 2005 12:13 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]



<< Home