Zpiderland

Sunday, January 22, 2006

Ποσο καλο παιδι εισαι τελος παντων?

Κυριακή βράδυ και το ζαπινγκ σταμάτησε για λίγο στο 'Πολύ την Κυριακή'. Τελευταία μόδα της εκπομπής είναι να στέλνει συνεργείο σε κάποιο σπίτι -έπειτα από συννενόηση με τους ενοίκους- όπου οι ένοικοι πετάνε από το μπαλκόνι όποια έπιπλα ή συσκευές τους προστάζει ο Γρηγόρης το καλό παιδί να σπάσουν. Για αντάλλαγμα οι ένοικοι κερδίζουν ορισμένους φακέλους οι οποίοι κρύβουν πολύτιμα ή ασήμαντα δώρα.
Σήμερα λοιπόν ο Γιάννης και η σύζυγός του, της οποίας το όνομα μου διαφεύγει, ήταν το ζεύγος που είχε την τύχη να φιλοξενήσει το συνεργείο του Γρηγόρη. Αφού η κάμερα γύρισε όλο το σπίτι προκειμένου να αποφασίσει ο Γρηγόρης το καλό παιδί ποιά έπιπλα θα πεταχτούν από το μπαλκόνι, το μάτι του Γρηγόρη εστίασε στο τζαμένιο έπιπλο με τα καλά ποτήρια κτλ, αν δεν κάνω λάθος σκρίνιο λέγεται.

Γρηγόρης: -ΑΑΑ αυτό είναι. Λοιπόν Γιάννη πέτα το σκρίνιο όπως είναι από το μπαλκόνι και κερδίζετε το φάκελο νούμερο 5.

Κόκκαλο η σύζυγος

Γιάννης: -Βρε Γρηγόρη το σκρίνιο είναι προίκα της γυναίκας μου, δεν πετάμε τίποτε άλλο;

Ανένδοτος ο Γρηγόρης το καλό παιδί

Γρηγόρης: -Το σκρίνιο το σκρίνιο. Πέτα το

Χλωμή η σύζυγος δε θέλει να το πετάξει με τίποτε και ο Γιάννης το ξέρει καλά.

Αφού πέρασαν 2 τηλεοπτικά λεπτά χωρίς να μπορέσει ο Γρηγόρης να πείσει το ζεύγος, έβαλε τα μεγάλα μέσα. Δε μπορεί σου λέει όλοι έχουν την τιμή τους. Δεν είναι δυνατό να με εκθέσουν μπροστά στον κόσμο. Πλέον το διασκεδαστικό παιχνίδι είχε μετατραπεί σε προσωπική κόντρα.

Γρηγόρης: -Γιάννη δεν πρέπει να τον χάσεις τον φάκελο 5 είναι καταπληκτικός. [Τίποτε] Τελευταία προσφορά Γιάννη σου δίνω μαζί με τον φάκελο 5 και τον φάκελο 4 για να πετάξεις το σκρίνιο.

Η σύζυγος ανένδοτη δεν υπήρχε περίπτωση να πετάξει το έπιπλο.

Γρηγόρης βλέποντας το παιχνίδι να μετατρέπεται σε προσωπικό βατερλό: -Γιάννη απορώ ποιός κάνει κουμάντο σε αυτό το σπίτι;

Κάπου εκεί ο Γιάννης άρχισε να λυγίζει. Πάει να πιάσει το σκρίνιο αλλά η σύζυγος επεμβένει και παρακαλάει τον Γρηγόρη να σπάσουν μόνο το περιεχόμενο του σκρίνιου (ποτήρια-πιάτα κτλ).

Γρηγόρης: -Γιάννη πέτα το σκρίνιο όπως είναι. Σπάστο που σου λέω.
- - -

Δυστυχώς ο Γιάννης δεν άντεξε την πίεση. Επιασε το σκρίνιο μαζί με τους δύο φίλους που βρίσκονταν στο σπίτι και το πέταξε από το μπαλκόνι. Μάτια προσπάθησε η σύζυγος να τον εμποδίζει. Γυαλιά καρφιά η προίκα στην άσφαλτο και το κοινό στο σόου αφιονισμένο πανηγύριζε τη χαμένη αξιοπρέπεια του Γιάννη σαν το κοινό στις Ρωμαϊκές αρένες. Η σύζυγος έκρυψε τη στεναχώρια της στο φακό και δεν εκδήλωσε την απογοήτευσή της. Ο Γρηγόρης το καλό παιδί νικητής της αναμέτρησης επιβράβευσε τον Γιάννη δίνοντας του ένα σετ απο σερβίτσια (φάκελος 5) και μια δωροεπιταγή (δε θυμάμαι πόσων ευρώ - σίγουρα όχι πάνω από 2000).

Λοιπόν Γιάννη ξέρω ότι κι εσύ άνθρωπος είσαι και πάνω στην ψυχολογική πίεση της τηλεόρασης δε μπόρεσες να μη λυγίσεις. Τώρα τι έχεις να πεις. Άξιζε να πουλήσεις την αξιοπρέπειά σου για μια δωροεπιταγή; Πηγαίνατε βέβαια γυρεύοντας κι εσύ και η σύζυγός σου που αφήσατε το συνεργείο να μπει στο σπίτι σας. Ακόμα κι έτσι όμως δε θα ένιωθες πολύ καλύτερα αν είχες πει:

ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ ΚΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ ΣΟΥ;

Δυστυχώς η δυναμική της τηλεόρασης γιόρτασε σήμερα άλλη μια νίκη κόντρα στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια Όλα επιτρέπονται στο όνομα της τηλεθέασης.


18 Comments:

  • Γρηγόρη, άντε και γαμήσου on line!
    Και κάτσε να σε χέσει η αγελάδα!
    Θα κερδίσεις τηλεθέαση

    By Blogger A.F.Marx, At January 23, 2006 12:22 AM  

  • Γάμησέ τα man...
    Εφιάλτης...

    By Blogger Chaca-Khan, At January 23, 2006 12:40 AM  

  • ακριβώς αυτά για την αρένα σκεφτόμουν σήμερα όταν το είδα. εάινι γελοίο το πόσα καραγκιοζιλίκια δέχεται να κάνει για την τηλεθέαση.

    και μου α΄ρεζε τόσο πολύ όταν γύριζε την ελλάδα με το μικροφωνο... κρίμα

    By Blogger ., At January 23, 2006 1:54 AM  

  • Γιατί / πως αντέχεις να τα βλέπεις; Η δυναμική της τηλεόρασης γιορτάζει κάθε μέρα νίκες κόντρα στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια' αυτό είναι το παιχνίδι της.

    Όλα είναι θέμα οπτικής: αν σκεφτεί κανείς πως όλοι αυτοί οι τηλεοπτικοί καραγκιόζηδες εισβάλλουν στο σπίτι του -όπως καλή ώρα το συνεργείο του Γρηγόρη- δε θα δυσκολευτεί να κρατάει τη συσκευή κλειστή για όσους αποδεικνύονται άξεστοι επισκέπτες.

    By Blogger Oneiros, At January 23, 2006 5:52 AM  

  • τι είναι το σκρίνιο;

    By Blogger Tyxod, At January 23, 2006 9:39 AM  

  • Μιας που συμφωνούμε όλοι περνάω κατευθείαν στο Γιάννη. Το σκρίνιο είναι σα ντουλάπι με γυάλινη πόρτα ώστε να φαίνονται ωραία τα κρυστάλλινα ποτήρια που θα έχει τοποθετήσει μέσα η νοικοκυρά. Κάπως έτσι τουλάχιστον κι εγώ χθες το έμαθα.

    Οντως το καλό παιδί ήταν συμπαθητικό όταν γύριζε την Ελλάδα με το μικρόφωνό του. Φαντάζομαι ότι θα το έβλεπε το θέμα ως αγροτικό. 'Θα κάνω ένα χρόνο περιοδεία να δείξω πόσο καλό παιδί είμαι και μετά θα έχω να το λέω σε κάθε συνέντευξή μου' Μετράει στο βιογραφικό...

    Oneiros κάτσε να πετάξω και μια φωτογραφία τώρα που το θυμήθηκα.

    By Blogger Zpi, At January 23, 2006 12:12 PM  

  • α οκ. Έχω σκρίνιο.

    (sorry παιδιά, αλλά εγώ δεν τα βλέπω αυτά και δεν ενημερώνομαι. την άλλη κυριακή zpi, αντί να δεις τα σκρίνια, πάρε ένα τηλ εκείνη την ώρα και διέκοψε το δια(ο)λογισμό μου. πάμε για καμιά μπύρα, κτλ κτλ σκρίνια κτλ κτλ)

    By Blogger Tyxod, At January 23, 2006 2:59 PM  

  • Αν και δεν βλέπω καθόλου την εκπομπή του Γρηγόρη, έχω να πώ ΄πώς καλά τους κάνει και πετάει τα πράγματά τους απο το παράθυρο, τέτοια βόδια που είναι μήπως έπρεπε να πετάξει και τους ίδιους μήπως και συνέλθουν, μήπως και βάλουν μυαλό..Το επόμενο στάδιο θα είναι να τους δέρνει κιόλας για τις αποκοτιές τους..

    By Blogger Marina, At January 23, 2006 3:26 PM  

  • Καλά ρε Zpi δε ντρέπεσαι να βάζεις διαφήμιση του Σαδίκη? Α πουλάκι μου έτσι παίρνεις τα free pass ε?


    Θέμα 2. Αν η τηλεόραση σε εκνευρίζει έχει πετύχει το σκοπό της μαν. Η παρέλαση των γελοίων συνεχίζεται εδώ και χρόνια (Τσαουσόπουλος/Φερεντίνος/Αρναούτ Ογλού/Αναγουλιάς).Κάθε εποχή έχει και τον μαλάκα της.

    By Blogger Dark Angel, At January 23, 2006 6:22 PM  

  • Παλιο, κλεμμενο, χιλιοειπωμενο αλλα ΤΟΣΟ αληθινο:

    ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΗ TV , ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΖΩΗ

    (Αντε, δειτε κανα DVD)

    By Blogger averel, At January 23, 2006 9:10 PM  

  • Dark, Averel: Μέσα σε όλα.

    Dark γιατί ρε συ τι σου κανε ο Σαδίκης να του τα ψάλλω; Τον εκτιμώ (χωρίς να τον ξέρω προσωπικά) ως άνθρωπο και ως καλλιτέχνη. Ταπεινός και μετρημένος χωρίς να νοιάζεται να πουλήσει δίσκους. Τέτοια εντύπωση μου έχει δώσει.

    Σκεφτόμουν να του αφιερώσω κι ένα ποστάκι. Φαντάζομαι θα κάνεις επανάσταση στα σχόλια έτσι;

    Θα μου τα πεις κι από κοντά μια μέρα. Κάτι θα ξέρεις εσύ

    By Blogger Zpi, At January 24, 2006 1:39 AM  

  • Εγώ πάντως, πάει καιρός που έχω εγκαταλείψει ΕΝΤΈΛΩΣ αυτόν τον τεχνολογικό..."καταστροφέα" (πλέον), για οποιαδήποτε χρήση. Προτιμώ το ράδιο (Λυκεσσά για ενημέρωση, Σημαντήρα για τα περί μουσικής δρώμενα και για ψυχαγωγία), άντε και κανα δυο εφημερίδες...
    Η τηλεόραση, όπως έχει καταντήσει, μόνο με φρίκη και απογοήτευση με γεμίζει!

    Πέστα averel! Ό,τι κι αν είναι, πάντως, παρωχημένο δεν είναι αυτό που λες! Μάλλον πιο επίκαιρο από ποτέ!

    Φένια

    By Anonymous Anonymous, At January 24, 2006 8:47 PM  

  • Ρε δε γαμείς και τον Γ. και την τιβι;
    Εσύ ma nigga γιατί τα βλέπεις όλα αυτά;
    Κόκκινο κουμπάκι off δεν έχει ο κουβάς σου;
    Put the skrinio down slowly

    By Blogger Nassos K., At January 25, 2006 2:30 PM  

  • Εϊ Εϊ οχι να μου βγει και το όνομα. Δεν τα βλάπω δεν έχω τέτοιο βίτσιο. Ξέμεινα Κυριακή βράδυ σπίτι κι είπα να ρίξω μια ματιά. Για κανα μισάωρο προσπάθησε ο καψερός να βρω κάτι και γύρω στο 5ο ζάπινγκ έκανα μια στάση στο φίλο μας τον Γρηγοράκη - χρόνια του πολλά του καλού παιδιού.

    Ε μετά πάτησα το κόκκινο κουμπάκι.

    Φένια τα λέμε αύριο ελπίζω

    By Blogger Zpi, At January 25, 2006 3:20 PM  

  • γτπ... πάει πολύ καιρός που σταμάτησα να βλέπω τηλεόραση... και ο λόγος δεν ήταν αυτά τα καραγκιοζιλίκια που περιγράφεις... (υπήρχαν καραγκιόζηδες και τότε αλλά ήταν πιο μαζεμένοι) αλλά οι διαφημίσεις... σε κάθε διαφήμιση που έβλεπα, ένιωθα να με περνάνε για μαλάκα και δεν το άντεχα... τέσπα... Δεν θέλω να πω κι άλλα... θα γίνω κουραστικός... Απλά καθώς βλέπεις τηλεόραση σκέψου "τι βλέπω τώρα; τι μήνυμα μου περνάει αυτό; τι θέλει να μου πει το άλλο;".. Απλά καθώς βλέπεις τηλέόραση (σκέψου)...

    By Blogger PsyxiatroZ, At January 26, 2006 12:39 PM  

  • Η αλήθεια είναι ότι η τηλεόραση έχει και τις καλές στιγμές της, αλλά αν θέλεις να μετρήσουμε πόσα και τι είδους μηνύματα περνάνε μέσω διαφημίσεων και εκπομπών γενικότερα, πάω πάσο. Είναι φανερό ότι ο πήχης έχει πέσει πολύ χαμηλά...

    By Blogger Zpi, At January 27, 2006 2:49 AM  

  • ε ρε τι καλά χάνουν τα παιδιά τα ξένα...
    εγω δηλαδή που διάβασα το ποστ και γέλασα μάλον εχω έλλειψη ευαισθησίας :)

    By Blogger didymous skulls, At January 29, 2006 5:44 PM  

  • Οχι απαραίτητα Didymous. Είναι περιστατικό για γέλια και για κλάματα. Ο καθένας διαλέγει και παίρνει

    By Blogger Zpi, At January 30, 2006 2:58 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]



<< Home