Zpiderland

Wednesday, February 22, 2006

Η νοσος των παικτων

Μετά από τη νόσο των πτηνών μια νέα επιδημία κάνει επανεμφάνιση. Πρόκειται για την επιδημία των παικτών. Η Σοφοκλέους γνωρίζει και πάλι ένδοξες στιγμές και οι παίκτες του χρηματιστηρίου αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο. Φυσικά και η λέξη παίχτης δεν είναι τυχαία. Ο κοσμάκης (τι γελοία λέξη) που ασχολείται με το χρηματιστήριο είναι παίχτης και όχι επενδυτής.
Όσοι ξαναμπήκαν τον τελευταίο χρόνο στο τριπάκι του χρηματιστηρίου βγάλαν κέρδη. Στην αρχή η χαρά τους ήταν βουβή. Κανείς τους δεν είχε κουράγιο να φωνάξει τις επιτυχίες του μετά από την τρελή χασούρα που είχε προηγηθεί πριν από 6 χρόνια. Σιγά σιγά τα κέρδη αρχίζουν να αυγατίζουν και οι πρώτοι ψίθυροι επιτυχίας είναι γεγονός. Το εύκολο κέρδος περιμένει στη γωνία και ο παίχτης είναι σίγουρος ότι αυτή τη φορά θα ρεφάρει.

Προσοχή λοιπόν, όταν συναντήσετε στο δρόμο παίχτη χρηματιστηρίου να κομπάζει για τις νέες του επιτυχίες πάρτε τα μέτρα σας. Πλύνετε καλά τα χέρια με σαπούνι πριν την οποιαδήποτε επαφή. Εαν είναι δυνατόν φορέστε γάντια πριν κάνετε χειραψία και όταν πάτε σπίτι κάψτε στο τζάκι τα ρούχα που φορούσατε.

Νόσος είναι θα περάσει

2 Comments:

  • Morgana σε λάθος ποστ μου κανες το σχόλιο αλλά δεν πειράζει.
    Thx για το λινκ, ωραίο το άρθρο και στο periglwssio έχουν γίνει ενδιαφέρουσες αναφορές σε θέματα που αφορούν στη γλωσσολογία.


    Να 'σαι καλά

    By Blogger Zpi, At February 23, 2006 4:53 PM  

  • I have been looking for sites like this for a long time. Thank you! » » »

    By Anonymous Anonymous, At March 06, 2007 3:36 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]



<< Home