Zpiderland

Tuesday, February 21, 2006

Πες μου το sample...

...να σου πω το τραγούδι.

Πολύ καλή η νέα εκπομπή του Νίκου Κομνηνού. Κάθε Τρίτη βράδυ (23:00-00:00) στον Republic παρουσιάζονται αγαπημένα τραγούδια γνωστών καλλιτεχνών, καθώς και τα προτότυπα κομμάτια από τα οποία καβατζώθηκαν τα samples. Όπως καταλαβαίνετε ονόματα όπως Portshead, Dj Shadow κτλ έχουν την τιμητική τους στην εκπομπή, μιας που στις electro μουσικές τους φόρμες έχουν συμπεριληφθεί ουκ ολίγες φορές κλεμμένες λούπες-samples γνωστών ή τελείως αγνώστων καλλιτεχνών.
Οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί που ξοδεύουν τον χρόνο τους για να προετοιμάσουν εκπομπές αφιερωματικού περιεχομένου σπανίζουν. Πρόκειται για διαδικασία που απαιτεί χρόνο,διάθεση και υλικό, οπότε οι περισσότεροι προσπερνούν τις όποιες ιδέες τους φοβούμενοι ότι δε θα βρουν αρκετό υλικό ή ότι θα βαρεθούν και θα παρατήσουν την προσπάθεια στη μέση. Καλό είναι λοιπόν να αναγνωρίζεται ο κόπος τους όταν τελικά παίρνουν την απόφαση.
Ενα point λοιπόν στον Κομνηνό για την προσπάθειά του. Ο ίδιος ελπίζει να βρει υλικό για να βγάλει εκπομπές ως τον Απρίλιο. Ας του ευχηθούμε να βγάλει όλη τη σεζόν και από του χρόνου βλέπουμε.
Ενα point και στον Republic γενικότερα για το όλο concept. Πέρα από τις μουσικές που ακούγονται στον σταθμό, μου αρέσει ακόμα περισσότερο η διάθεση που δείχνουν οι παραγωγοί του για κάτι πιο εποικοδομητικό, για κάτι που θα ξεφεύγει από τα τετριμμένα. Το πρώτο δείγμα -μιας που συμπληρώνονται σε λίγο 6 μήνες- ήταν θετικό, ας ελπίσουμε σε ακόμη περισσότερα.

5 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]



<< Home