Zpiderland

Friday, March 24, 2006

Sunny's Jet Lag

Πέρασαν 10 μήνες από τότε που ασχολήθηκα τελευταία φορά στο μπλογκ με τη Sunny Μπαλτζή. Ηταν μετά τη συναυλία των Archive όταν η Μπαλτζή είχε αναλάβει μαζί με την παρέα της το supportάρισμα. Εκείνη την περίοδο όσα μέλη της Βόρειας Μπλογκερίας είχαν παρακολουθήσει το live ήθελαν να την πνίξουν. Να τη βάψουν μπλε και να την πετάξουν στο Θερμαϊκό.
Μετά από κανα δυό μήνες η Μπαλτζή supportάρισε στην Αθήνα τους White Stripes. Ε καλά και που είναι το περίεργο; Το περίεργο είναι ότι τη βραδιά άνοιξαν οι Sons & Daughters και η Μπαλτζή (φαντάζομαι μαζί με τους Santa Fila) εμφανίστηκαν στη συνέχεια για να ζεστάνουν το κοινό. Μετά από αυτό ξεκίνησαν οι αντιδράσεις και στα πηγαδάκια της Νότιας Μπλογκερίας.

Για να μην τα λέω πάλι από την αρχή μεταφέρω κάποια από τα γραφόμενά μου. Την άποψη που ακολουθεί την είχα εκφράσει 1-2 μέρες μετά το live των Archive.



'Ήθελα από καιρό να τη δω Live τη Μπαλτζή. Αν και τα τραγούδια της είναι ψιλοαπαράδεκτα (για να είμαστε ειλικρινείς) αυτή η τύπισα έχει κάτι το ιδιαίτερα ενδιαφέρον πάνω της. Δικαιολογημένα δυσανασχέτησε ο κόσμος, ο οποίος ευτυχώς έκανε υπομονή μέχρι να τελειώσει η Μπαλτζή το πρόγραμμά της, χωρίς να κάνει αισθητή τη δυσαρέσχειά του. Αυτό που εκτιμώ στις προσπάθειες της Μπαλτζή είναι ότι ο στίχος της ξεφεύγει από τα τετριμμένα. Εντάξει θα μου πείτε είναι ωραίο τώρα το "ποιός σκότωσε τη Μπάρμπυ"; Ε όχι απαραίτητα αλλά τουλάχιστον είναι κάτι το διαφορετικό. Δείχνει ανήσυχο πνεύμα. Προτιμώ να ακούω διαφοροποιημένες απαισιότητες, παρά μέτριες κλισαρισμένες αηδίες. Εξακολουθώ λοιπόν να πιστεύω ότι η κοπέλα αυτή έχει ταλέντο. Καταφέρνει να το κρύβει μέσα της βέβαια, αλλά θέλω να πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα το βγάλει στην επιφάνεια.'


Λίγο πολύ στη συνέχεια είχα δηλώσει [ναι ναι σε τούτο δω τον ιερό δικτυακό τόπο] ημιαπογοητευμένος από την εξέλιξη της Μπαλτζή, αλλά θα της δώσω [ναι βρε Sunny μην απογοητεύεσαι - ξέρω κρέμεσαι από τα χείλη μου] άλλη μια ευκαιρία.
Αυτές τις μέρες κυκλοφορεί αν δεν έχει ήδη κυκλοφορήσει ο νέος δίσκος της Sunny Μπαλτζή με τίτλο Jet Lag [ζήλεψε τη δόξα των Bokomolech άραγε;]. Ο δίσκος φέρει και την υπογραφή της All Together Records [-ΕΜΙ] πίσω από την οποία κρύβεται (που λέει ο λόγος) ο Γιάννης Αγγελάκας. Οσοι ενδιαφέρεστε μπορείτε να βρείτε συνέντευξη της Μπαλτζή στο Avopolis (πιο συγκεκριμένα τη συνέντευξη πήρε ο Χάρης Συμβουλίδης).

Τον δίσκο δεν έχω ακούσει προς το παρόν, αλλά πλέον είναι θέμα χρόνου. Sunny ελπίζω να διαψεύσεις τις αμφιβολίες μας γιατί η αλήθεια είναι πως οι περισσότεροι είμαστε λίγο δαγκωμένοι...



Μια που θυμήθηκα το παλαιότερο ποστ πάρε και τούτο. Πρόκειται για ένα χαζο γκαλοπάκι που είχα στήσει προσπαθώντας να ανιχνεύσω την άποψη των μπλογκερς (και μη) σε ότι αφορά στη Sunny Μπαλτζή. Το δείγμα των 25 ατόμων (πραγματικά αστρονομικό νούμερο) αποτελεί εγγύηση για τη σημαντικότητα των στατιστικών που ακολουθούν [Αραγε το πίστεψε κανείς;]. Μη μπαίνω τώρα σε διαδικασία image capture όποιος έχει περιέργεια ας κλικάρει στο view και θα δει μόνος του τα στατιστικά. Πάντως φαίνεται πως η Μπαλτζή την πήρε την ψήφο εμπιστοσύνης του κοινού. Το ξέθαψα που το ξέθαψα το γκαλοπάκι από τις αράχνες, αν θέλετε ρίξτε και μια ψήφο πριν την κοπανήσετε










Η γνώμη σας για τη Sunny Μπαλτζή
Τρομερή - την πάω με 1000
Κάτι μου λέει - μια μέρα ίσως μας ξαφνιάσει ευχάριστα
Μπα άσε καλύτερα - τη ψιλοβαριέμαι
Την απεχθάνομαι - ωχ τι μου θύμησες τώρα
Sunny Μπαλτζή; - Τί είναι πάλι τούτο;




Free polls from Pollhost.com

7 Comments:

  • bloggo-meeting (i.e. μεθύσι κ χορός) το σάββατο.αυτό το μήνυμα έχει γραφτεί με τον ίδιο τρόπο σε πολλά άλλα blogs. όποια κάποιος θεωρούσε κάτι. feel free να το διαδώσεις όπου θες. συντονίσου

    By Blogger Chaca-Khan, At March 24, 2006 4:21 AM  

  • Την απεχθάνομαι - ωχ τι μου θύμησες τώρα

    By Anonymous Anonymous, At March 24, 2006 9:52 AM  

  • Sunny? Who the fuck is Sunny?

    By Blogger Tyxod, At March 24, 2006 11:04 AM  

  • Cm εσένα και τον άνεμο είχα στο μυαλό μου. Ξέρω ότι σας ξυπνάω τραυματικές εμπειρίες;-)

    Chaca καλή μάζωξη να έχετε. Είθε τα blogVibes να είναι θετικά

    Τζόνυ μπόι έλα τώρα άσε τα σάπια. Δεν πιστεύω να χρειάζεσαι ιδιαίτερα;

    By Blogger Zpi, At March 24, 2006 11:38 AM  

  • Τη σιχαίνομαι-γιατί επιμένεις να μου θυμίζεις πόσο;

    By Blogger Elena, At March 25, 2006 5:17 PM  

  • Εχω περιέργεια να ακούσω τον καινούριο δίσκο

    By Blogger Zpi, At March 25, 2006 8:15 PM  

  • den pidieste oloi sas leo ego... eiste oloi sas asxetoi apo mousiki kai den kserete pou pan ta tessera... to na kanete kritiki einai eykolo... giati den mpainete sto kopo na grapsete mousiki kai eseis kai na kanete live? isos na eiste kalyteroi apo tin Sunny Baltzi... oti kai na peite einai morfi i gynaika kai akseperasti!!!

    JimmyRotten

    By Blogger JimmyT, At February 18, 2008 11:22 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]



<< Home