Zpiderland

Friday, April 07, 2006

Ατσαλακωτα Ονειρα

Θεσσαλονίκη με συντριβανάτη Αριστοτέλους. Θεσσαλονίκη με μετρό. Θεσσαλονίκη με Μεσογειακούς αγώνες το 2013, με παγκόσμια έκθεση EXPO το 2017, με Ολυμπιακούς Αγώνες το 2032 ή το 2036 [δεν έχουμε πρόβλημα όποτε σας βολεύει]. Μπορεί να του πήρε λίγο καιρό του Ατσαλάκωτου, λίγους μήνες όμως πριν τις Δημοτικές το βρήκε το όραμά του για τη Θεσσαλονίκη. Ανεμίζοντας με υπερηφάνια την τιμημένη σημαία της πόλης πάμε να σαρώσουμε τον κόσμο...

Αντιγράφω από τον Αγγελιοφόρο [7/4/06] τις δηλώσεις του Ατσαλάκωτου μετά από την ανακοίνωση για τις υποψηφιότητες της πόλης (για Ολυμπιακούς, EXPO κτλ):

'Ετσι πρέπει να βλέπουμε μπροστά. Να αποκτήσουμε αθλητικές υποδομές και να διεκδικήσουμε τις διοργανώσεις', εξήγησε το απόγευμα στον "Α", ομολογώντας ότι πρόκειται για δική του ιδέα, την οποία δεν έχει συζητήσει με κανέναν εκ των αρμοδίων φορέων. Μάλιστα, στην ομιλία του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ζήτησε σαν "προίκα"¨για το στρατηγικό σχεδιασμό της πόλης το 5% της φορολογίας που πληρώνουν οι Θεσσαλονικείς στο κράτος, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η μητροπολιτική διακυβέρνηση στη Θεσσαλονίκη θα γίνει πράξη το επόμενο δίμηνο'.

Για να καταλάβω τώρα. Είμαστε ο Αγροτικός Αστέρας και ο Πρόεδρος βγαίνει στα κανάλια και δηλώνει με καμάρι: Κάναμε πρόταση σε Ζιντάν, Λαμπάρντ, Μπέκαμ και Ροναλντίνιο! Και άιντε και ο Μπέκαμ είναι ντεφορμέ, πιστεύει κανείς ότι θα έρθει στον Αγροτικό Αστέρα; Πιστεύει κανείς πως ο Αγροτικός Αστέρας θα γίνει ξαφνικά Ρεάλ; Μιλάμε για κινήσεις εντυπωσιασμού που μόνο στους προχθεσινούς - βαμμένους μπλε - ΔΑΠίτες [ναι αυτούς που ζήτησαν συγνώμη από τον Βουλγαράκη επειδή βρίσαν τον Γιωργάκη] θα μπορούσαν να σκορπίσουν ενθουσιασμό. Πάρτε λοιπόν άλλη μια παρλαπίπα έτσι για να έχουμε να πανηγυρίζουμε χωρίς λόγο.
Ο Ατσαλάκωτος μάλιστα στις δηλώσεις φαίνεται να καμαρώνει για την αιφνιδιαστική πρόταση υποψηφιότητας (της Θεσσαλονίκης) που κατατέθηκε, μιας που πρόκειται για δική του ιδέα, την οποία δεν έχει συζητήσει με κανέναν εκ των αρμοδίων φορέων. Μωρέ μπράβο! Κυρ. Ατσαλάκωτε φέρτε πρώτα την EXPO στη Θεσσαλονίκη και εμείς ειλικρινά θα παραδεχτούμε την επιτυχία σας. Υποψηφιότητα θα μπορούσε να καταθέσει και η γιαγιά μου για καλλιστεία, θα υπήρχε όμως λόγος να υπερηφανεύεται για αυτό; Κι άιντε αν γίνει κανένα έργο με το 5% που θέλετε να δεσμεύσετε έχει καλώς. Αν όμως το 5% το θέλετε για να το σπαταλήσετε έτσι απλά για να κάνετε το κομμάτι σας...ε όχι πια έλεος, πάει πολύ.

Για την τρύπα του μετρό δεν έχω να σχολιάσω τίποτε. Θα περιμένω να περάσουν μερικοί μήνες μετά τις Δημοτικές και θα δούμε.

Οσο για την Αριστοτέλους ΑΕ, ε για αυτό έχουν ήδη γράψει οι εκλεκτοί συνάδερφοι:


5 Comments:

  • Πρόσεχε τι λες για τον Αστέρα, nigga...

    By Blogger Ttallou, At April 08, 2006 6:40 AM  

  • Αγροτικός Αστέρας rulez
    Κυζερίδης, Μαλλούς!

    Τι έγινε ttallouδάκι άφησες τις βόλτες στα καταγώγια του Αμβούργου για να μας την πεις;-)

    By Blogger Zpi, At April 08, 2006 2:09 PM  

  • η μανια αντιγραφης της Αθηνας και ελλειψη σοβαορυ οραματος για την πολη κατανταει αηδια.

    Οι οργανωσεις Εξπο, Ολυμπιακων Αγωνων κτλ στην Ελλαδα κατα κανονα καταληγουν σε προχειρα και υπερκοστολογημενα εργα. Δεν χρειαζεται τετοια η πολη. Αυτο που χρειαζεται ειναι ενα σοβαρο οραμα με ενα καλο μακροπροθεσμο προγραμμα αναπτυξης του...

    Προσωπικα θεωρω την αναπλαση/επεκταση της παραλιας με ταυτοχρονη αφαιρεση στρατοπεδων και ΔΕΘ ως καλυτερη ιδεα για την πολη.

    By Blogger S G, At April 08, 2006 2:27 PM  

  • 'η μανια αντιγραφης της Αθηνας και ελλειψη σοβαορυ οραματος για την πολη κατανταει αηδια.'

    Καταραμένη αλήθεια

    Δεν ξέρω πόσο ανάγκη έχει η πόλη από την EXPO κτλ. Δε νομίζω ότι θα μας χαλούσε κι όλας, αλλά το θέμα δεν είναι εκεί. Το θέμα είναι ότι (όπως συμφωνείς κι εσύ S G από ότι κατάλαβα) υπάρχουν έργα που πρέπει να γίνουν απαραιτήτως στην πόλη και οι τοπικοί φορείς αντί να επικεντρώσουν το ενδιαφέρον τους στην ουσία ασχολούνται με παπαριές προσπαθώντας να δημιουργήσουν εντυπώσεις

    By Blogger Zpi, At April 08, 2006 4:06 PM  

  • ttallou's watching ya, nigga, wherever she is ;)

    By Blogger Ttallou, At April 08, 2006 8:31 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]



<< Home