Zpiderland

Friday, April 07, 2006

Δεν του πιασε...

Προειδοποίηση: Αν έπρεπε να εντάξω το παρόν ποστ σε μια κατηγορία άρθρων, θα διάλεγα την κατηγορία 'Αποκύημα Φαντασίας' και αυτό διότι αν και πιστεύω ότι σίγουρα τα πράγματα έχουν γίνει όπως τα περιγράφω, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει την ορθότητα των λεγομενων μου.

Ας γίνω όμως πιο σαφής
Ολα ξεκίνησαν πριν από 5-6 χρόνια όταν παρακολουθούσα έναν αγώνα Champions League. Το Παναθηναϊκός - Manchester United πρέπει να ήταν [εδω θα προσθέσω και στοιχεία μπας και πιστέψετε ότι θυμάμαι στα αλήθεια ποιο παιχνίδι ήταν], τότε που έκανε ντεμπούτο ο Σεϊταρίδης και έβαλε και το πρώτο του γκολ στη διοργάνωση. Σε αυτό το ματς λοιπόν εκεί που κατεβάζει τη μπάλα ο Μπασινάς πάει να βγάλει στο κέντρο πάσα για τον καραγκούνη την τσιμπάει ο Μπέκαμ και βγάζει σέντρα ακριβείας για τον Γκιγκς λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή του Νικοπολίδη. Ο Σωτηρακόπουλος σχολιάζει:
-Είναι μόνος τώρα ο Γκιγκς απέναντι στο Νικοπολίδη. Δοκιμάζει το ψιλοκρεμαστό πλασέεε. Ουφ ευτυχώς δεν του πιασε του Γκιγκς.

Βρε τον Σωτηρακόπουλο μπέρδεψε τη γλώσσα του από το άγχος, σκέφτηκα. Δεν ήξερε ποια ατάκα να διαλέξει, το 'δεν το έπιασε (όπως το ήθελε το σουτ)' ή το 'δεν του βγήκε (η φάση)' και από τη βιασύνη του είπε 'δεν του πιασε'.
Σήμερα 5, 6, 16 χρόνια (ποιος μετράει) αργότερα* διαπιστώνω πως δεν υπάρχει speaker που να μην έχει υιοθετήσει την ανόητη αυτή ατάκα. Κοινώς το 'δεν του πιασε' θεωρείται πλέον ποδοσφαιρικά δόκιμη φράση. Ο κάθε speaker την ξεστομίζει γεμάτος καμάρι νομίζοντας πως φαίνεται προς τα έξω ότι παίζει την ποδοσφαιρική αργκό στα δάχτυλα...

Χρόνια τώρα με πλανιούνται ερωτήματα στο μυαλό μου. Προσπαθώ να καταλάβω ποιος ήθελε να του πιάσει του Γκίγκς; Τι ήθελε να του πιάσει; Γιατί δεν του πιασε τελικά; Ο Γκίγκς το ήξερε ότι κάποιος προσπαθούσε να του πιάσει;
- - -
Τα ξαναθυμήθηκα όλα χθες αργά το βράδυ όταν ξαναάκουσα την ατάκα στην περιγραφή του αγώνα Ζενιτ-Σεβίλη. Καταπληκτική ιδέα του MEGA να προσφέρει στο κοινό του το πιο πληκτικό και ημιαδιάφορο παιχνίδι του UEFA σε ένα γήπεδο βούρκο. Μόνο ο εκφωνητής είχε άγχος μη τυχόν και νικήσει η Ζενίτ και μας περάσουν οι Ρώσοι στην κατάταξη της UEFA και μείνουμε με μια ομάδα λιγότερο στα Ευρωπαϊκά. Τι καταλάβατε που την κρατήσαμε την 8η θέση; Με το ποδόσφαιρο που έχουμε σε λίγο θα μας περάσει και η Ουγκάντα. Θέμα χρόνου είναι.



*Από τον Σωτηρακόπουλο την άκουσα για πρώτη φορά την ατάκα, αλλά ποιος ξέρει πότε και από ποιον εκφωνητή πρωτοειπώθηκε...

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]



<< Home