Zpiderland

Sunday, April 30, 2006

Sex, Προβληματα και Σινεμα VI

4-10/5/06 το 6ο κινηματογραφικό αφιέρωμα 'Σεξ, προβλήματα και σινεμά' στο Ολύμπιον [& Παύλος Ζάννας] από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου σε συνεργασία με το Κέντρο Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας.
Οι ταινίες δεν είναι ολόφρεσκες αλλά πρόσφατες [2001-2005] και άκρως ενδιαφέρουσες. Kim ki-duk [Bad Guy], Antonioni, Sodebergh, Wong Kar-Wai [Eros], Spielmann [Antares] κτλ. 8 ταινίες στο σύνολο [+ Συναυλία μουσικής δωματίου & έκθεση ζωγραφικής (Παύλος Ζάννας και τα δύο)].

Για να μην ξεχνάμε και το στόχο της ενημέρωσης αντιγράφω από το φυλλάδιο που έχω στα χέρια μου.


Εχετε σκεφτεί τι σημαίνει σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία;

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η σεξουαλική υγεία δεν είναι μόνο η απουσία μιας νόσου, δυσλειτουργίας ή αδυναμίας. Ο όρος "σεξουαλική υγεία" αναφέρεται στη σύνθεση των σωματικών, συναισθηματικών, νοητικών και κοινωνικών παραμέτρων της σεξουαλικότητας, με τρόπους που προάγουν την προσωπικότητα, την επικοινωνία και την αγάπη.
Αντίστοιχα, η αναπαραγωγική υγεία δεν αναφέρεται μόνο στην απουσία μιας ασθένειας ή δυσλειτουργίας του αναπαραγωγικού συστήματος, αλλά και στην ελευθερία του ατόμου να αποφασίζει αν και πότε θα αναπαραχθεί.

Περισσότερες πληροφορίες στο σχετικό site


0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]



<< Home