Zpiderland

Wednesday, April 19, 2006

Πολιτες για την πλατεια Αριστοτελους




Το παρακάτω είναι αναδημοσίευση του κειμένου για τη συλλογή υπογραφών για τη διάσωση της Πλατείας Αριστοτέλους.



ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ

Και ξαφνικά, εμείς οι Θεσσαλονικείς, έκπληκτοι πληροφορηθήκαμε από τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας ότι ο Δήμαρχος της πόλης αποφάσισε αλλαγές στη μορφή και στη χρήση της Πλατείας Αριστοτέλους.

Μάθαμε επίσης ότι η πρόταση του Δημάρχου υπερψηφίστηκε νυχτιάτικα με 12 ψήφους από το εκλεγμένο Δημοτικό Συμβούλιο. Ως πολίτες θα πρέπει να σκεφτούμε καλά τι υπερασπίζουν τούτοι οι άρχοντες που εκλέξαμε. Μια σειρά ενέργειες του Δημάρχου έχουν το αλαζονικό σκεπτικό «αποφασίζουμε και διατάσσουμε». Η θέση του νέου Δημαρχείου, η επέμβαση στο Λευκό Πύργο και άλλα.

Αυτή τη φορά όμως οι πολίτες αντέδρασαν αυθόρμητα, θυμωμένα και μαζικά, υπογράφοντας κατά εκατοντάδες αυτό το κείμενο.

Όχι κύριε Δήμαρχε, αυτές δεν είναι διαδικασίες που μπορούν να έχουν τη συναίνεση των ενεργών πολιτών της Θεσσαλονίκης. Αν σκοπεύετε να κάνετε οτιδήποτε στην Πλατεία Αριστοτέλους πρέπει να ζητήσετε τη γνώμη της πόλης, της Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων, των φορέων της, των επιστημόνων της, του λαού της.

Η Πλατεία Αριστοτέλους είναι ιστορικό αλλά και ζωντανό Μνημείο για όλους μας. Κατά έναν συγκλονιστικό τρόπο είναι και η Ιστορία μας και η Καθημερινή μας Ζωή. Δίχως την ενεργή υποστήριξη των πολιτών δεν μπορεί να γίνει καμιά επέμβαση.

Κύριε Δήμαρχε, κάτω τα χέρια από την Πλατεία Αριστοτέλους.

Κάθε ενέργειά σας που δεν θα μας πάρει υπόψη, θα έχει σαν αποτέλεσμα να αντιδράσουμε δυναμικά και εάν χρειαστεί και δικαστικά με Ασφαλιστικά Μέτρα, όπως δικαιούται κάθε πολίτης της Θεσσαλονίκης όταν αισθάνεται πως θίγεται ό,τι πολύτιμο έχει.

- - - - -

Όποιος θέλει να διαμαρτυρηθεί προσυπγράφωντας το παρόν κείμενο διαδικτυακώς μπορεί να το κάνει άμεσα στέλνοντας email με τα στοιχεία του (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, ιδιότητα, τηλέφωνο, ηλεκτρονική διαύθυνση) στο mail της Ελένης Χοντολίδου (hodol@edlit.auth.gr)

Πιο αναλυτικά στο агит проп

8 Comments:

  • Να τη σώσω τη ρημάδα την Αριστοτέλους...Για ποιον? Για τους δήθεν που παρκάρουν ανελλιπώς τα μηχανάκια τους εκεί? οι οποίοι μετά κατευθύνονται στα δήθεν καφέ που έχουν πνίξει την εν λόγω πλατεία?

    μένω στο κέντρο και παιδί η πλατεία ήταν απο τα λίγα μέρη που μπορούσαμε να παίξουμε (όταν το Ηλέκτρα Παλλάς δεν το έκανε πάρκιν για τα πούλμαν του) οπότε τα παιδιά σκέφτομαι κι εγώ.

    Αυτό σημαίνει όμως ότι ο κάθε Θεσσαλονικιός που παρκάρει το μηχανάκι του σε όλα τα πεζοδρόμια της πόλης (καταργώντας την έννοια πεζοδρόμιο) και πιστεύει οτι το να έχει η πόλη του 7,500 καφέ (σήμερα στον Αγγελιοφόρο - η Αθήνα έχει 5,000) θα πρέπει να αλλάξει γενικά συμπεριφορά και όχι να κινητοποιηθεί για την μια ρημαδοπλατεία όσο σύμβολο κι αν είναι....

    Γιατί για τα καφέ γίνεται η ανάπλαση, προφανώς εκεί είναι οι πολύτιμοι ψηφοφόροι....Αν ο κόσμος νοιαζόταν για την πλατεία ας διαμαρτύρονταν όταν άρχισαν ΟΛΑ τα καφέ στο κέντρο να πνίγουν τα πεζοδρόμια και τους πεζούς βλέπε ενδεικτικά Social....και ας μην πατούσε ποτέ εκει....

    και να μην ακούσω σαχλά περί καημένων μοτοσυκλετιστών που δεν έχουν που να παρκάρουν γιατί ας το σκεφτόταν πριν πάρουν μηχανάκι...και μεις έχουμε να παρκάρουμε κοντά στα σπίτια μας/στη δουλειά μας το αυτοκίνητο so tough titties mr.

    By Anonymous Anonymous, At May 01, 2006 5:00 AM  

  • Φίλτατε να πω ότι έχετε άδικο δεν το λέω. Συμφωνώ μαζί σας σε όσα περιγράφετε αλλά διαφωνώ με τον αρχικό σας συλλογισμό.

    Είναι η πρώτη φορά (τουλάχιστον εγώ δε θυμάμαι άλλη περίπτωση) που φαίνεται πως έστω και μια μερίδα δημοτων αρχίζουν και αντιδρούν. Αν πνίξουμε αυτή την προσπάθεια αντί να την ενισχύσουμε θα είναι σαν να συμμετέχουμε κι εμείς στη νωθρότητα και την απραγία που κατακρίνουμε.

    Δε θα ήταν λοιπόν ωραίο να έχουμε μια πρώτη αφύπνιση στην περίπτωση της Αριστοτέλους;

    By Blogger Zpi, At May 03, 2006 12:02 AM  

  • κάτι σχετικά αντίστοιχο πήγε να γίνει και για τον εμπρησ...συγγνώμη, φωτιά στο Σέιχ Σου...θυμάμαι πως κινητοποιήθηκαν αρκετοί Θεσσαλονικείς....οι οποίοι καλώς ή κακώς απ'το δάσος ούτε απ'έξω δεν είχαν περάσει και αυτό το γνωρίζω γιατί σχεδόν κάθε σουκού πηγαίναμε εκεί στις μπασκέτες ή για πεζοπορία...Το δάσος κάηκε γιατί οι πολίτες το θέλαν εκεί θεωρητικά - δεν πήγαινε όμως κανείς σχεδόν εκεί...

    Και όταν ήταν πλεον αργά, αφυπνιστήκαμε και κινητοποιηθήκαμε αλλά το δια ταυτα είναι οτι σε 30 χρόνια θα είναι μέσα στο σχέδιο πόλης..Έτσι είναι και η Αριστοτέλους, και η θάλασσα και όλα...τα θέλουμε εκεί θεωρητικά αλλά δεν έχουν ενταχθεί στη ζωή της πόλης

    αυτό που θέλω να πω είναι οτι συμφωνώ με την κινητοποίηση και την αφύπνιση αλλά όχι για το ιδεολογικό του ρεσιστάνς - πρέπει να υπάρχει και ζουμί

    Η πλατεία "απαλλοτριώθηκε" γιατί υπάρχει γενικότερη απαξίωση στους "κοινούς" χώρους...Ακούγεται αιρετικό αλλά προτιμώ να φύγουν όλοι οι καναπέδες και όλα τα τραπεζάκια και όλα τα μηχανάκια απο κάθε πεζόδρομο της Θεσσαλονίκης και ας γίνει η Αριστοτέλους πάρκινγκ....μπορεί να το λέω και να πονάω αλλά δυστυχώς έτσι είναι

    By Anonymous Anonymous, At May 03, 2006 2:42 AM  

  • Σε ότι αφορά στο ιδεολογικό του ρεσιστάνς που αναφέρεσαι, προσωπικά δε με απασχολεί δε βλέπω τόσο μακριά. Για μένα το όλο θέμα έγκειται στην αφύπνιση, ότι κι αν σημαίνει αυτό για τον καθένα.

    Οι καναπέδες και τα τραπεζάκια θα ήθελα κι εγώ να φύγουν. Αν θα έπρεπε να απαντήσω με ειλικρίνεια σε ερώτημα σαν αυτό που θέτεις στο τέλος θα προτιμούσα την πλατεία να παραμείνει μαζί με τα υπόλοιπα (δε θα έλεγα αναγκαία) κακά, τύπου τραπεζάκια, μηχανάκια στα πεζοδρόμια κτλ, παρά μια πλατεία πάρκινγκ. Εξάλλου ποιος μπορεί να μου εγγυηθεί ότι δε θα μετατραπεί το πάρκινγκ σε δημαρχείο μετά από 10 χρόνια...


    ΥΓ: Την περίπτωση Σειχ Σου την είχα ξεχάσει. Σωστό και αυτό

    By Blogger Zpi, At May 04, 2006 1:15 AM  

  • By Anonymous Anonymous, At October 02, 2006 10:35 AM  

  • Whey protein can be an important part of your sport nutrition plan. It is one of the richest known sources of naturally occurring branched chain amino acids, or BCCAs, such as leucine, isoleucine and valine. BCCAs are especially important for athletes because during and after exercise or strenuous activity, they are taken up directly by the skeletal muscles instead of being metabloized first through the liver like other amino acids. Low BCAA levels contribute to fatigue and its best if they are replaced in one hour or less following exercise or participation in a competitive event or practice. For more information on sports nutrition, visit my site at http://www.health-nutrition-sport-supplement.info/

    By Anonymous Anonymous, At January 08, 2007 6:48 PM  

  • By Anonymous Anonymous, At March 06, 2007 11:56 AM  

  • By Blogger Unknown, At July 30, 2017 4:05 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]



<< Home