Zpiderland

Wednesday, September 26, 2007

Reworks III

Πέρα από τα όποια παράπονα υπήρξαν σχετικά με το περσινό Reworks (ΙΙ) το συμπέρασμα ήταν πως τέτοιου είδους φεστιβάλ λείπαν από τη Θεσσαλονίκη (ίσως και από την Αθήνα) και πως θα έπρεπε το Reworks να στηριχτεί από τους Θεσσαλονικείς και να γίνει θεσμός.

Φέτος στην τρίτη του έκδοση το Reworks πραγματοποιείται στο λιμάνι και διαρκεί 2 μέρες αντί για 1, με άνοιγμα σε video art, σύγχρονες τέχνες, live acts και πολλές άλλες φαντάζομαι εκπλήξεις.

Ευχάριστο (;) ότι για 2η συνεχόμενη χρονιά το reworks πετυχαίνει χορηγία από τα Δημήτρια, δυσάρεστο ότι το άνοιγμα που πραγματοποιείται είναι τόσο μεγάλο που φτάνει μέχρι σε Φίλιππο Πλιάτσικα. Δεν ξέρω αν ήταν επιλογή των διοργανωτών ή αν δέχτηκαν οποιουδήποτε είδους πιέσεις, είναι όμως τουλάχιστον απογοητευτικό να βλέπεις στους δρόμους αφίσες με Πλιάτσικα-Μπλε κάτω από το λογότυπο του Reworks.

Δε λέω κάτι καινούριο σίγουρα οι διοργανωτές γνώριζαν από την αρχή ότι θα γίνει κάποιος 'α' ντόρος σχετικά με αυτή την επιλογή. Πέρσι 2 μέρες πριν το φεστιβάλ όλα τα μουσικά μπλογκς το διαφήμιζαν και το προωθούσαν με κάθε καλή θέληση. Δε νομίζω να είναι τυχαία η φετινή "μούγκα", όλοι έχουμε αποθαρυνθεί πολύ ή λίγο.
Ξέρω ότι μια απάντηση είναι :Αν είσαι μάγκας ρε φίλε έλα κάνε εσύ κάτι καλύτερο...
και η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι τόσο μάγκας. Από την άλλη όμως όταν έχεις κάνει τέτοια προσπάθεια βρίσκοντας ανταπόκριση από τον κόσμο είναι πολύ άσχημο να συμβιβάζεσαι.

Τέλος:
-Μακάρι να κάνει κάτι ιδιαίτερο ο Πλιάτσικας και να με κάνει να φαίνομαι γελοίος για αυτά που γράφω (τι θα μπορούσε να είναι αυτό δεν ξέρω)
- Πέρα από τις 2-3 εξαιρέσεις το Reworks III έχει μεγάλο ενδιαφέρον οπότε ας περιμένουμε να το δούμε πρώτα πριν το κρίνουμε.

*Ενα βιντεάκι που έφτιαξα από το περσινό Reworks ΙΙ (χωρίς τα μεγάλα ονόματα) για όποιον θέλει να πάρει μια ιδέα

www.reworks.gr
http://www.myspace.com/reworks

4 Comments:

  • χα
    φανταζεσαι να σκασει ο πλιατσικας με laptop και samplers και παιξει experimental-industial-ambient-idm-ebm κτλ?

    By Blogger A Driver Under Influence, At September 26, 2007 10:08 PM  

  • Που ξέρεις μπορεί μέχρι τώρα απλώς να μην έτυχε...
    ;-)

    By Blogger Zpi, At September 27, 2007 1:34 AM  

  • τα παιδιά πάντως μιλούν για "μη γκετοποίηση".και γουστάραν απίστευτα να έχουν πλιάτσικα και μπλε ον μπόρντ. για την πολυχρωμία του πράγματος. σε ξεχωριστή σκηνή, για μπρέικ.
    τελικά δεν ήταν καθόλου κακό. όσο τρομακτικό κι αν μου φάνηκε και εμένα προσωπικά στην αρχή.
    δεν έγινε ποτέ μίξη, αλλά δε χρειάστηκε καν. πέτυχε ίδερ γουέι.

    By Blogger discolata, At September 30, 2007 5:39 PM  

  • Μμμ το επιχείρημα της γκετοποίησης δε με πολυπείθει αλλά αν ήταν προσωπική επιλογή και δεν σας χάλασε δε μου πέφτει λόγος.
    Υποθέτω ότι περάσατε καλά αν κατάλαβα σωστά ε;

    By Blogger Zpi, At September 30, 2007 7:16 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]



<< Home