Zpiderland

Saturday, June 27, 2009

Δε σκέφτομαι και γράφω Ι.

Εισαγωγή:
6 χρόνια Δημότικό, Γυμνάσιο, Λύκειο σκέφτομαι και γράφω, εκθέσεις. 'Εχεις γράψει λίγες παραγράφους, πρέπει να γίνει μεγαλύτερη η έκθεσή σου', γράψε περισσότερα για να θέμα που δεν επέλεξες να σε ενδιαφέρει. Λυπάμαι αγαπημένοι μου φιλόλογοι, ήσασταν όλοι συμπαθείς αλλά αποτύχαμε. Αν δεν είχα ανοίξει μπλογκ δε θα είχα μάθει ποτέ να αγαπώ το γράψιμο και αυτό δυστυχώς δεν το μαθαίνουν τα παιδιά στο σχολείο.
Τον τελευταίο καιρό κάθομαι μπροστά στον υπολογιστή χωρίς να έχω στο μυαλό μου κάτι συγκεκριμένο, μου δίνω μια πρόταση και ξεκινάω 'Δε σκέφτομαι και γράφω' πληκτρολογώντας ότι μου έρχεται στο μυαλό μέσα σε μια ώρα. Πολλές φορές εκπλήσσομαι φτάνοντας στο τέλος. Δεν ήξερα τι είχα στο μυαλό μου πριν αρχίσω να πληκτρολογώ..

Ολόφρεσκια σημερινή φουρνιά λέξεων..

Δε σκέφτομαι και γράφω [Ως πότε θα υποβάλλεις τον εαυτό σου σε αυτή τη δοκιμασία]:

Ως πότε θα υποβάλλεις τον εαυτό σου σε αυτή τη δοκιμασία. Ακόμα δεν έχεις καταλάβει ότι δεν υπάρχει νόημα στις λέξεις; Τι μπορεί να γράψεις που να φέρει αλλαγή; Πόσο καλύτερα μπορείς να νιώσεις μετά από ένα γραπτό; Είσαι εσύ αυτός που γράφει ; Είσαι μήπως ο ήρωας; Ψάχνεις μέσα από αυτόν να βρεις λύσεις; Ποιος; Τι; Που είναι η αλήθεια που είναι η τέχνη κι εσύ; Ανάμεσά τους;

Θα σε βοηθήσω αφού τόσο το θέλεις. Πληκτρολόγησε. Ο ήρωας σου είναι οργισμένος. Τα ‘χει βάλει με τον εαυτό του με την κοινωνία, τους ανθρώπους που αγαπάει και μισεί. Χτύπα τα πλήκτρα πιο γρήγορα δε θα προλάβεις. Ο ήρωας σου ψάχνει στις λέξεις την εξιλέωση. Νομίζει ότι γράφοντας ένα κείμενο θα μπορέσει να αλλάξει κάτι. Μην αργείς. Γράφει -γράφε κι εσύ- χωρίς να ξέρεις γιατί χωρίς σκοπό. Μόνο ψάχνει - ψάχνε. Μη σκέφτεσαι μόνο συνέχισε να πληκτρολογείς. Το τέλος στην ιστορία του είναι που θα τον βοηθήσει να συνεχίσει. Θα τον κάνει να νιώσεις πιο ανθρώπινος. Μη σταματάς μη σκέφτεσαι. Ακολούθησέ με.

Η ιστορία έχει ως εξής. Ο ήρωας σου σταματάει να ζει συμβατικά. Κοιτάζει τον κόσμο στα μάτια και αναζητάει την αλήθεια του καθενός. Είπε γαμήσου στο συνάδελφο που του ‘δωσε ψεύτικη καλημέρα και παραιτήθηκε από τη δουλειά. Πήρε ένα χαρτί και άρχισε να απαριθμεί τα όνειρα που έκανε μικρός και μπόρεσε να υλοποιήσει. Δεν τα είχε πάει άσχημα. Μετά άρχισε να απαριθμεί όσα ήθελε να είχε αποφύγει χωρίς να το πετύχει. Τσαλάκωσε το χαρτί και βούρκωσε απογοητευμένος.

Έφυγε τρέχοντας. Έτρεξε με όλη του τη δύναμη. Έτρεξε τόσο γρήγορα που χάθηκε από πάνω του η ύλη και έγινε μια πελώρια συγνώμη. Συγνώμη για όλους τους αγαπημένους του ανθρώπους που είχε θέσει εκτός καθημερινότητας. Συγνώμη για τη γυναίκα που τον έκανε αισθάνεται ζωντανός κι εκείνος ξέχασε να την κοιτάει στα μάτια. Συγνώμη στους γονείς του για τα τόσα λάθη του που τους είχε καταλογίσει όλα αυτά τα χρόνια. Συγνώμη στον παλιό του εαυτό επειδή ξέχασε νοιάζεται και έμαθε να εγκαταλείπει. Συγνώμη.

Τελεία. Δεν έχω άλλες λέξεις. Ο ήρωας σου έκανε το καθήκον του, πέτυχε την κάθαρση. Εσύ πληκτρολογείς τις τελευταίες σκέψεις. Νιώθεις πιο καθαρός; Νιώθεις διάφανος; Καινούργιος; Τελείωσε. Άλλαξε κάτι;


Labels:

Sunday, June 21, 2009

Last Drive [19/6/09]

more photos [PaOiDgia]
B&W Photos [flickr]

Labels:

Thursday, June 18, 2009

No Sin

παραγγελιά_encore:No Sin

Tuesday, June 16, 2009

Tv Parade

Ανατριχίλα! Ανυποψίαστοι πολίτες αντίκρυσαν έντρομοι ομάδα 300ων νεαρών να χορεύουν στους δρόμους. Δίχως πληροφόρηση από την τηλεόραση βρέθηκαν ανήμποροι να αντιδράσουν μπροστά σε αυτό το ακραίο φαινόμενο. Το μόνο πράγμα που κατάφεραν να σκεφτούν ήταν να βιντεοσκοπίσουν το παράλογο συμβάν, πιθανόν για να το δουν σε οθόνη μήπως μπορέσουν να κατανοήσουν περι τίνος πρόκειται...

Monday, June 15, 2009

Street Parade

Ωραία!

Friday, June 12, 2009

ty for... - Street Parade

Τα παιδιά εν δράσει συνεχίζουν και φέτος να "ενοχλούν".
Update: Το Street Parade που αναβλήθηκε θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14/6, σύμφωνα με επίσημη πληροφόρηση via thess.gr

Thursday, June 11, 2009

Spotless mind..

I 'd love to change the world, κάθε βράδυ στην playλίστα μου μόνο για να τη βλέπω να μου χαμογελάει. 10 χρόνια μετά ο (ανεκπλήρωτος) νεανικός μου έρωτας απέκτησε χορηγό. Δε μου επιτρέπεται να ανασύρω την ανάμνηση χωρίς να παίξει πρώτα banner κινητής τηλεφωνίας.
Please doctor erase her..

Labels:

Wednesday, June 10, 2009

a moment



2l8 acoustic @ αίγλη
Απόψε [Τετάρτη 10/6/09] 2l8 με Sleeping Pillow [Βαβυλωνία - Μύλος]

Monday, June 08, 2009

GO Δαναη GO GO GO!

Από σήμερα και μέχρι να τελειώσει ο διάπλους όλα στο Pause.
Αν πάνε όλα καλά με τον καιρό σε μερικές ώρες η Δανάη Μενεξιάδη βουτάει στο Γιβραλτάρ. Αν καταφέρει να τερματίσει ξεπερνώντας κύματα, ρεύματα και καρχαρίες για 16km θα είναι η πρώτη Ελληνίδα κολυμβήτρια που το πετυχαίνει! {Ανατριχιάζω μόνο που τα γράφω}.
Go ΔΑΝΑΗ GO GO GO!

Update: yep she did it!
Οχι θα τη σταματούσαν τα καρχαρίνια...
Το βράδυ όλοι στο Λευκό Πύργο ;-)
Μπράβοοοοοοοοοο

GO DANAI! @ Facebook

Wednesday, June 03, 2009

16 sucks?

well not for long...

Monday, June 01, 2009

TV Παράλογα..

Η Θώδη μπαίνει σε κλινική. Το ΕΣΡ θυμάται να ευαισθητοποιηθεί και όλοι οι έγκριτοι δημοσιογράφοι κράζουν τους μη έγκριτους συναδέρφους που "τρέλαναν" τη Θώδη με την υπερέκθεση στηTV. Η Θώδη βγαίνει από τη κλινική και οι έγκριτοι στήνονται στη σειρά για μια τηλεοπτική συνέντευξη της Θώδη.

Το ΛΑΟΣ βγάζει τηλεοπτική διαφήμιση που διαφημίζει την απόφαση του ΛΑΟΣ να μην κάνει διαφημίσεις (κραυγάζοντας ότι δίνει λεφτά σε φιλανθρωπικό σκοπό)

"Θα ήθελα να παρακαλέσω τους Goin'Through να μην χτυπάνε τόσο ανελέητα το σύστημα από μέσα, γιατί θα πέσει προς τα έξω και θα πλακώσει ανθρώπους που είναι ακόμη εκεί"
* Παλιό αλλά διαχρονικό... [Αντικυνωνικά via Tertuliano M. Afonso]