Zpiderland

Wednesday, January 06, 2010

top 5 [I]

Top 5 | Ξένες σειρές πριν την εποχή της πειρατείας:


Degrassi Junior High
Η πρώτη ξένη σειρά που θυμάμαι να παρακολουθώ με ενθουσιασμό [οκ την Τόλμη & Γοητεία τη θεωρώ σαπουνόφουσκα ή κάτι τέτοιο..]. Καθημερινότητα συνομίλικων παιδιών από τον Καναδά. Η ζωή στο σχολείο, πρώτοι έρωτες, παιδικές φιλίες κτλ. Πολλά χρόνια μετά ακολούθησε το Degrassi the Next Generation με πολλούς από τους πιτσιρικάδες να παίζουν πλέον ως 35ρηδες. Εχει πάντως πλάκα να δει κανείς στο imdb τις φάτσες των παιδιών που έπαιζαν τότε 22 χρόνια μετά!



Crime Story Opening Theme [Οι Σκληροί του Σικάγο]
Ανάθεμα αν το είδα πάνω από 2-3 φορές. Στην ηλικία μου δεν ήταν εύκολο να παρακολουθήσεις σειρά που να προβάλλεται στις 01:50. Δε θυμάμαι τίποτε από τους χαρακτήρες, ήταν όμως αυτό το trailer με το Runaway του Del Shannon που μου έπαιρνε τα μυαλά.



The X Files
Ok προσπερνώντας ένα σχετικό κόλλημα με το Beverly Hills - το οποίο θεέ και κύρΓιε μόλις χθες διαπίστωσα ότι συνεχίζεται 20 χρόνια μετά με την Μπρέντα την Κέλλυ και διάφορους πιτσιρικάδες- ήρθε η ώρα του Μόλντερ και της Σκάλλυ. FBI, εξωγήινοι και συναρπαστικές ιστορίες, ότι πρέπει για το κλείσιμο της μέρας κατά τις 00:30 ακριβώς πριν τον ύπνο. Η δε G. Anderson{Σκάλλυ} θυμάμαι είχε ψηφιστεί στην Αγγλία ως η πιο σέξυ γυναίκα της χρονιάς ή κάτι τέτοιο {απίστευτο γούστο πχια αυτοί οι Αγγλοι}. Το μουσικό θέμα άφησε εποχή.



Friends
Τι να πεις. Μια ολόκληρη 10ετία στημμένοι στην τηλεόραση κάθε Σαββατοκύριακο στις 14:00. Οταν έπαιξε το τελευταίο επεισόδιο ένιωσα σα να 'χασα κάποιους φίλους από την παρέα μου. Το Star δοκίμασε να συνεχίσει με μια {copy}σειρά που ονομάστηκε πιτσουνάκια. Σε 2 εβδομάδες ξανάπαιξαν τα φιλαράκια επανάληψη από την αρχή. Οι επαναλήψεις φυσικά συνεχίζονται ακόμα κάθε Σαβ/κο και πιστεύω ότι είναι μια από τις σταθερές του σύμπαντος. Αν σταματήσουν να προβάλλονται τα φιλαράκια κάτι πολύ κακό μπορεί να συμβεί...



The Office [UK]
Είχα παύσει από καιρό να παρακολουθώ σειρές μέχρι που ο φίλτατος Nada μου πρότεινε να νοικιάσω το 2πλο dvd. Σκέφτομαι ότι αμα γύριζα ποτέ σειρά θα έκανα τιε αντιγραφές του Σεφερλή να μοιάζουν προτότυπες ιδέες. Η καθημερινότητα σε ένα γραφείο με έναν ελεεινό προϋστάμενο σε ψευδοντοκυμενταρίστικο ύφος. Η πρώτη μου γνωριμία με τον Ricky Gervais, τον οποίο και παρακολουθώ πλέον όσο πιο στενά μπορώ. Δεν έχω άποψη για την αμερικάνικη version που ακολούθησω και φοβάμαι να την τεστάρω..

Από εκεί και έπειτα μάθαμε το p2p και λες και μάθανε ξαφνικά και οι σεναριογράφοι να γράφουν σενάρια της προκοπής. Το συγκεκριμένο top 5 αφορά κατά κάποιο τρόπο στην εποχή της αθωότητας σε ότι έχει να κάνει με τις τηλεοπτικές σειρές.

Φφφ μόλις θυμήθηκα ότι ξέχασα τον Mcgyver! Συμφορά - top 6...
Bonus: Mcgyver

Labels: ,

8 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]



<< Home