Zpiderland

Monday, April 26, 2010

Η Στρέλλα...του ΕΣΡ

Να θυμήσω ότι πριν από κανα μήνα το ΕΣΡ είχε επιβάλλει πρόστιμο στο MEGA για την προβολή της ταινίας Straight Story [την ελληνική - όχι του Lynch] και τώρα αυτό... [via enteka]

Η Στρέλλα... του ΕΣΡ

Μόνο παραλογισμός θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η απόφαση του ΕΣΡ να συσκεφθεί για να επιβάλλει πρόστιμο στην απογευματινή εκπομπή του Σεργουλόπουλου και της Μπακοδήμου επειδή είχαν ως καλεσμένη στην εκπομπή τους την κα Μπέτυ Βακαλίδου που έπαιζε στην επιτυχημένη ταινία ΣΤΡΕΛΛΑ. Η ΣΤΡΕΛΛΑ η οποία έχει 11 υποψηφιότητες στα φετινά βραβεία της Ακαδημίας Ελληνικού Κινηματογράφου αναφέρεται στη ζωή μιας τρανσέξουαλ.

Η κα Βακαλίδου, λοιπόν, με σοβαρότητα και διακριτικότητα μίλησε για την ταινία στην οποία είναι υποψήφια για το βραβείο δεύτερου γυναικείου ρόλου αλλά μας έδειξε με την παρουσία της ότι υπάρχουν σε αυτή την κοινωνία τρανσέξουαλ σοβαρές, με σεμνό ντύσιμο, επίπεδο και με εικόνα 180 μοίρες διαφορετική από την εικόνα των έξαλλων και προκλητικών γυναικών με πλαστικά στήθη που όλοι μας έχουμε στο μυαλό μας. Σε αυτή λοιπόν την υποκριτική κοινωνία, η κα Βακαλίδου αποτέλεσε λάθος παράδειγμα για το σοβαροφανές ΕΣΡ το οποίο κάλεσε τους συντελεστές της εκπομπής για απολογία.