Zpiderland

Thursday, February 03, 2005

Δύσκολοι καιροί για ήρωες...

Ευτυχώς για την πάρτη μας καθαρίζει ο Σημαντήρωας. Τον Γιάννη Σημαντήρα (ή Σημαντήρωα όπως αυτόαποκαλείται τον τελευταίο καιρό) τον πρωτοάκουσα πριν από 6-7 χρόνια. Αρκούσε μια μόλις εκπομπή για να εμφανιστούν τα πρώτα σημάδια εθισμού. Ασταμάτητος ρούλος παιζόταν καθημερινά στα τύμπανα των αυτιών μου, ενώ η κοιλιά μου γουργούριζε αδιάκοπα σαν τις γουργουριστές κιθάρες που άκουγα στις εκπομπές του. Τα δε Σαββατοκύριακα ζούσα σε μια κόλαση, καθώς αντιμετώπιζα στερητικό σύνδρομο. Εκείνη την εποχή ο Σημαντήρας εκτελούσε πιστά, ως πρότυπο εργασιομανούς δημοσίου υπαλλήλου, τη ραδιοφωνική του υπηρεσία σε ωράρια που θύμιζαν γερμανική σκοπιά (2-4 π.μ.).
Μέσα από τα μπουντρούμια της Αγγελάκη 14 ο ‘ήρωας’ εξακολουθεί να παρουσιάζει τα ‘Διαμάντια’ (μέσω της συχνότητας του 102FM), τα οποία κλείνουνε φέτος 10 χρόνια παρουσίας στα κρατικά ερτζιανά. Πρόκειται για την πιο cult ημιδιαστροφική εκπομπή που μεταδίδεται, μέσω του 102FM για τη Θεσσαλονίκη και τη συχνότητα των 100.8FM για τη βορειοανατολική Μακεδονία, κάθε βράδυ και για δύο ολόκληρες ώρες από τις 22:00 ως τις 00:00. Ο Σημαντήρωας μοιράζεται με το δικό του μοναδικό τρόπο τις πανκ – ροκ εμμονές του με το εθισμένο πλέον στα ‘Διαμάντια’ ακροατήριό του. Ο Χ.Κ., ο Λόλας, ο δράκος της κοιλιάς, η μαμά ρόκερ, ο Μάρκ, η Τίνα και η Βίκυ είναι ορισμένοι από τους ορκισμένους οπαδούς της εκπομπής.
Αξίζει να τον ανακαλύψετε

6 Comments:

  • Πολλά χαιρετίσματα στους Σημαντηρατζίδες, από τη ΜάναRocker...

    By Blogger Κατερίνα Ζαφειροπούλου, At February 03, 2005 11:30 PM  

  • Να τα κατοστήσει ο Γιάννης και τα Διαμάντια. Αν και χάνω το ραδιόφωνο κατά καιρούς, παραμένει η αγαπημένη μου ραδιοφωνική εκπομπή (μακράν, δυστυχώς, αφού άλλους αξιόλογους εκφωνητές δεν ξέρω, πλέον).

    By Blogger Oneiros, At February 04, 2005 3:44 AM  

  • ΩωΩ!!! Καλως ήρθατε μάνα ρόκερ στη zpiderland. Είστε το πρώτο σημαντηρωικό μέλος (τον Μάρκ τον γνωρίζω προσωπικά) που επισκέπτεται το blog.

    Oneiros: Ατς τώρα κατάλαβα ποιος είσαι. Έχουμε γνωριστεί στο ΠΑΜΑΚ στο γραφείο του Άγγελου. Αν θυμάσαι πάλι σημαντηρική κουβέντα είχαμε πιάσει. Όπως σου είχα πει και τότε πιστεύω ότι το ραδιόφωνο της πόλης μας έχει βελτιωθεί λίγο τα τελευταία 2 χρόνια. Πάντως είναι αλήθεια πως ο Σημαντήρας είναι από τους τελευταίους των Μοϊκανών.

    By Blogger Zpi, At February 04, 2005 2:14 PM  

  • Καλως όρισες ημιΣημαντήρΩα στη zpiderland. Όντως κάτι δεν πήγε καλά με το mail που μου έστειλες σήμερα. Μόνο κινέζικα φτάσανε με το περιστέρι που ρθε το μεσημέρι. Τέλος πάντων περιμένω με ανυπομονησία τη νέα σου συγγραφική δημιουργία. Σήμερα δυστυχώς θα χάσω την εκπομπή (έχω έξοδο). Τα λέμε λίαν συντόμως.
    ΥΓ: Μην ξεχάσεις και το ημί-χρονο...

    By Blogger Zpi, At February 04, 2005 7:26 PM  

  • ΑΑααα Τίνα & Βίκυ 2 σε 1. Καλως ορίσατε. Καλά για μια θέση ημι γραμματέα δε θα το κάνουμε ζήτημα...

    By Blogger Zpi, At February 05, 2005 9:50 PM  

  • By Anonymous Anonymous, At March 06, 2007 9:17 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]



<< Home