Zpiderland

Sunday, March 06, 2005

Συνωμοσία των Μετρίων

Χθες το βράδυ κάνοντας ζάπινγκ έπεσε το μάτι μου στον ‘Αθέατο κόσμο’ του Χαρχαβέλα. Το θέμα που προβλημάτιζε τον έγκρρριτο δημοσιογράφο είχε να κάνει με τα UFO, τις κρυμμένες ερευνητικές βάσεις, τις επισκέψεις των εξωγήινων κτλ. Οι καλεσμένοι που ήρθανε στο studio για να διαλευκάνουν την υπόθεση ήταν 6. Φαντάζομαι ότι όλοι τους θα είχαν κάποιο τίτλο (επιστήμονες, καθηγητές κτλ) ώστε να προσδώσουν εγκυρότητα στη θεματολογία της εκπομπής. Έλα μου όμως που τους δύο από δαύτους (τουλάχιστον τόσους θυμάμαι εγώ) τους είχαμε πρωτοσυναντήσει στις πρώτες ‘άυπνες’ εκπομπές της Χουανίτας Πάνια πριν από 1.5 περίπου χρόνο. Δε μπορώ να ξεχάσω τις απίστευτες ατάκες που είχαν ξεστομίσει οι δύο αυτοί κύριοι, καθώς και τις απόψεις τους σχετικά με την παρουσία των εξωγήινων στον πλανήτη μας. Μιλούσαν για τους ‘Υποχθόνιους’ και τους ‘Καταχθόνιους’ οι οποίοι ήταν φυλές εξωγήινων, οι οποίοι ζούσαν στο εσωτερικό της Γης με σκοπό να την καταστρέψουν. Το panel εκείνων των εκπομπών της Χουανίτας αποτελούνταν και πάλι από 5-6 επιστήμονες. Αυτό που με είχε εντυπωσιάσει αφάνταστα είναι ότι συνομιλούσαν έχοντας ως κοινό θέμα την παρουσία των ‘Υποχθόνιων’ και των ‘Καταχθόνιων’ στη Γη και συμφωνούσαν απόλυτα μεταξύ τους, ακριβώς σα να πρόκειται για ένα πασίγνωστο και αυταπόδεικτο γεγονός.

Δεν παρακολούθησα τη χθεσινή εκπομπή του Χαρχαβέλα και έχω την περιέργεια να μάθω αν ακούστηκαν και χθες παρόμοιες απόψεις σχετικά με την επικείμενη εισβολή των εξωγήινων στη Γη. Παρακαλώ όποιον παρακολούθησε την εκπομπή να κάνει ένα comment αναφέροντας τα καλύτερα από όσα ειπώθηκαν.

Έχω βαρεθεί να βλέπω σοβαροφανείς δημοσιογράφους τύπου Χαρχαβέλα, Κουίν, Αιμίλιο το μήλο και ‘Συγνώμη δεν καταλαβαίνω’ Καμπσή να αυτοαποκαλούνται γκουρού της δημοσιογραφίας και μια και δυο και εικοσυδυό φορές μέχρι να το πιστέψει ο κόσμος, ενώ στην πραγματικότητα τα ρεπορτάζ τους δεν είναι πιο σοβαρά από τα ρεπορτάζ του Χίουιου και της Κατιάνας. Η λίστα της σοβαροφανούς δημοσιογραφίας βέβαια δε σταματάει στην απαρίθμηση των τεσσάρων αυτών δημοσιογράφων, είναι πολύυυ μεγαλύτερη. Μερικοί από αυτούς τους δημοσιογράφους είναι αλήθεια ότι έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στο χώρο της δημοσιογραφίας, παρουσιάζοντας κατά περιόδους καλά δείγματα. Αυτοί σήμερα είναι οι χειρότεροι του είδους. Για παράδειγμα αναφέρω τις εκπομπές του κ. Κουίν ο οποίος έχοντας γραμμένες στο βιογραφικό του εκπομπές τύπου ‘3 στον αέρα’, πιστεύει πως έχει το δικαίωμα πλέον να απαιτεί τη συμμετοχή του κόσμου στις εξορμήσεις του. Δε μπορώ να ξεχάσω την εξόρμηση του στην Ξάνθη (μπορεί να ήταν και άλλη πόλη ή χωριό δεν είμαι σίγουρος) όπου προσπαθούσε να αποσπάσει δυο λόγια από μια περαστική τοποθετώντας το μικρόφωνο στο στόμα της. Η κοπέλα δεν είχε καμία διάθεση να μιλήσει και να βγει στην τηλεόραση. Πώς έπρεπε να αντιδράσει λοιπόν ο κ. Κουίν; Να σεβαστεί την επιλογή της κοπέλας και να ψάξει για άλλον πελάτη; Μα φυσικά και όχι. Ο κ. Κουίν αποφάσισε προφανώς ότι η κοπέλα όφειλε να του μιλήσει (και ποιά ήταν στο κάτω κάτω αυτή η χωριατοπούλα που θα του δινε χυλόπιτα) και την πήρε από πίσω για κανά χιλιόμετρο ξεστομίζοντας ατάκες τύπου:

- Ωραία ανατροφή έχετε

- Αυτή είναι η ηθική σας;

- Τόσο δρόμο κάναμε να ρθούμε στην πόλη σας για να ασχοληθούμε με τα προβλήματά σας

Συγχαρητήρια κ. Κουίν. Είμαι σίγουρος ότι όλοι οι Ξανθιώτες κρεμόντουσαν από το στόμα σας. Επιτέλους ο Σωτήρας που όλοι περιμένανε. Είμαι σίγουρος ότι μετά από το συγκεκριμένο ρεπορτάζ η Ξάνθη έχει μετατραπεί σε πραγματικό παράδεισο.

Ειναι καιρός λοιπόν να καταλάβουν οι συγκεκριμένοι κύριοι και το λόμπι τους ότι δεν είναι δυνατόν να κοροϊδεύουν τον κόσμο με αυτόν τον τρόπο και πως θα έπρεπε να σοβαρευτούν και να κάνουν τη δουλειά τους με περισσότερη σοβαρότητα, γιατί πιστεύω ότι η κατάντια τους οφείλεται κυρίως σε θέματα προσωπικών τους επιλογών και όχι στην ανικανότητά τους. Πως μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτό; Το μόνο εύκολο. Ο φόβος τους έχει όνομα και λέγεται AGB. Αφήστε να πέσουν λίγο τα νουμεράκια τους και θα δείτε πως θα αλλάξουν τακτική οι εν λόγω κύριοι...

ΥΓ: Στο σημερινό post αποφάσισα να ακολουθήσω την τακτική της Χριστίνας Ταχιάου (‘πονηρές προθέσεις 102 FM, 16:30 – 18:00). Η Χριστίνα όταν αναφέρεται σε ανθρώπους των ΜΜΕ με στόχο να τους θίξει φροντίζει να παραποιήσει τα ονόματά τους, καθώς η αναφορά στο όνομά δημοσίων προσώπων ακόμα και όταν έχει ως στόχο τη δυσφήμηση τελικά λειτουργεί προς όφελός τους.

8 Comments:

  • "Φαντάζομαι ότι όλοι τους θα είχαν κάποιο τίτλο (επιστήμονες, καθηγητές κτλ) ώστε να προσδώσουν εγκυρότητα στη θεματολογία της εκπομπής."

    Σε βρίσκω πολύ αθώο... ;)

    By Blogger J95, At March 07, 2005 1:53 PM  

  • Πολύ καλό το post σου -πάλι. Δεν την είδα την εκπομπή. Δεν τον μπορώ αυτό τον... άνθρωπο.

    Και μάλλον θα αρχίσω κι εγώ, όχι μόνο να παραποιώ τα ονοματα, αλλά να μην αναφέρω τίποτα σχετικό. :-)

    By Blogger Nassos K., At March 07, 2005 4:11 PM  

  • Το κακό με τον κ. Χ. είναι ότι ανακαλύπτει "προσωπικότητες" τύπου Γκέλερ και, όπως προχτές, Νταίνικεν, 30 χρόνια μετά την εποχή τους και αφού έχουν αποκαλυφθεί σαν απλοί απατεώνες.
    Την εκπομπή την είδα και πέθανα στα γέλια. Οι "ειδήμονες" μας τα είπαν όλα τα ξέραν όλα και πάνω από όλα αποκαλύψανε και τις συνομωσίες των κρατούντων που δεν μας ενημερώνουν για τίποτα. Από την κούφια Γαία στην περιοχή 51 και από εκεί στην κοίλη Γαία και μετά στον Νταίνικεν!!!
    Αυτού του είδους οι δημοσιογράφοι είναι "σοβαροί" όσο εμείς, αλλά προπάντων οι συνάδελφοί τους, τους ανεχόμαστε.

    By Anonymous Anonymous, At March 07, 2005 5:22 PM  

  • Αθώος ε; Μπορεί να 'χεις και δίκιο j95
    Crazymonkey ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, αλλά περισσότερο χαίρομαι για το comment του argos που έκανε την ανταπόκριση. Argos αυτή τη φορά δε μιλήσανε για τους 'Υποχθόνιους' και τους 'Καταχθόνιους'; Εκπλήσσομαι, ίσως να μην ήταν αρκετά σοβαρό το θέμα για τον κ. Χαρχαβέλα, ή μάλλον το πιθανότερο είναι να πρόκειται για συνωμοσία. Να δείτε που κάτι μας κρύβουν...

    By Blogger Zpi, At March 07, 2005 8:03 PM  

  • Αθώους σας βρίσκω όλους μικρά μου....

    Βρε μήπως και τελικά ο ίδιος ο διαβόητος και μη ταλαντούχος κύριος Χαρχαβέλας (που τόσο εκνευριστικά λατρεύει η μάνα μου) είναι προιόν συνωμοσίας;

    Ε;

    Κάποιος εκεί πάνω ψηλά (ή μήπως τελικά να πω κάτω εκεί χαμηλά;) παίζει με τα νεύρα και τα εγκεφαλικά μας κύτταρα....

    Και τέλος πάντων καλός κι ο Γκέλλερ στα σίξτις, καλός κι ο Ντένινγκερ, στα φίφτις....Δώσαμε πια...φτάνει......

    Ψυλλιάζομαι, οτι για όλα φταίει και πάλι μια γυναίκα. Το όνομα αυτής, "Μιχαλούλη". Αν δεν του έκλεβε τη δουλειά τότε και δεν τον αντέγραφε, τώρα θα είχαμε ήσυχο το κεφαλάκι μας.....

    Αχ ρε οι γυναίκες.....

    Να μου το θυμηθείτε, μέχρι και γι΄αυτό θα κάνει σύντομα εκπομπή: Ο Θεός Μια Γυναίκα;

    φιλιά, καλό κουράγιο συνοδοιπόροι....

    By Blogger discolata, At March 07, 2005 8:42 PM  

  • zpi υποχθονιο και καταχθονιο αγορι, να απευθυνθουμε στη Μιχαλούλη να ψαξει για το Χαρχαβδελλα

    By Anonymous Anonymous, At March 08, 2005 6:15 PM  

  • Όντως την περίπτωση Μιχαλούλη την είχα ξεχάσει. King ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Αν είναι να ψάξει η Μιχαλούλη για τον Χαρχαβέλα, ας ψάξει και για τη χαμένη αθωότητα της Έλενας Καστρίτση

    By Blogger Zpi, At March 09, 2005 11:49 AM  

  • By Blogger raybanoutlet001, At August 12, 2016 8:50 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]



<< Home