Zpiderland

Sunday, March 06, 2005

Μιζέρια

Γκρινιάζουμε διαρκώς για τις λίγες καλές συναυλίες που γίνονται στη Θεσσαλονίκη και στην Ελλάδα γενικότερα. Μα γιατί να γίνουν περισσότερες; Γιατί να μας επισκεφτεί μια σοβαρή μπάντα από τη στιγμή που η μουσική παιδεία των Ελλήνων είναι ανύπαρκτη. Λες και δεν έχουν εμφανιστεί αμέτρητες φορές ελπιδοφόρες νέες μπάντες στη χώρα μας μπροστά σε κοινό που δε θα έφτανε καλά καλά για να φτιάξει ποδοσφαιρική ομάδα. Σήμερα άκουσα σε εκπομπή του 105.5 πως οι Primal Scream στην πρώτη συναυλία που κάνανε στη χώρα μας παίξανε μπροστά σε 29 άτομα! Μα όχι βέβαια, φυσικά και δε θα πάμε να δούμε τη νέα μπάντα. Θα περιμένουμε να γίνουν διάσημοι πρώτα. Θα περιμένουμε να έρθουν οι Radiohead και οι Red Hot Chili Peppers για να ξεκολλήσουμε τον κώλο μας από τον καναπέ. Χθες βράδυ τηλεφώνησα στον Σημαντήρα (βλ 'Δύσκολοι καιροί για ήρωες' & 'Bloggers στο ραδιόφωνο') για να του κάνω καζούρα. Δεύτερη φορά σε διάστημα δύο εβδομάδων που δίνει ο άνθρωπος δωρεάν προσκλήσεις για συναυλίες (Radio 4, MC5) και στο τέλος αναγκάζεται να παρακαλάει τους ακροατές να τηλεφωνήσουν.

Και μιας που αναφέρθηκα στο θέμα της μουσικής παιδείας δεν είναι απαραίτητο να είναι κανείς στατιστικολόγος για να προσέξει πως ένα cd της Βανδή κοστίζει περίπου 18 ευρώ και γίνεται χρυσό, ενώ ένα cd του John Coltrane ή του Miles Davis κοστίζει 6-8 ευρώ και μένει απούλητο στα ράφια. Κι ύστερα μας φταίει η πειρατεία που σκοτώνει τη μουσική. Μα την έχουν ήδη σκοτώσει από μόνοι τους οι ιθύνοντες των δισκογραφικών εταιριών..

Καταλαβαίνω πως κινδυνεύω να καταντήσω γραφικός σχολιάζοντας για δεύτερη φορά το συγκεκριμένο θέμα μέσα σε χρονικό διάστημα 15 ημερών. Παρ’ όλα αυτά δε μπορώ να μη σχολιάσω τη μίζερη αυτή κατάσταση που βιώνω καθημερινά. Για το συγκεκριμένο πρόβλημα δε ευθύνεται ούτε η κυβέρνηση, ούτε ο Μπους, ούτε ο Αρχιεπίσκοπος με την κληροσυμμορία του. Ο μοναδικός υπαίτιος είμαστε εμείς.

2 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]



<< Home