Zpiderland

Thursday, July 21, 2005

Porcupine Tree Concert



Όσοι νόμιζαν πως στη Βαβυλωνία του Μύλου θα μασταν εμείς κι εμείς διαψεύθηκαν. Δε μπορώ να υπολογίσω πόσος κόσμος χωράει στη Βαβυλωνία (φαντάζομαι γύρω στα 700 άτομα), μπορώ να πω όμως ότι ο συναυλιακός χώρος γέμισε σχεδόν ασφυκτικά.
21:55 έφτασα καθυστερημένα στο Μύλο, 22:00 βγήκαν στη σκηνή οι Blackfield (εμένα πρέπει να περίμεναν για να αρχίσουν). Μπάσιμο με το ομόνυμο χιτ, ατμοσφαιρικά ροκάκια και για 35 λεπτά ακούσαμε το συμπαθέστατο δίσκο τους. Υπενθυμίζω ότι οι Blackfield είναι το νεοσύστατο συγκρότημα του τραγουδιστή των Porcupine Tree Steven Wilson ο οποίος είναι και πάλι μπροστάρης στη μπάντα μαζί με το παλικάρι από το Ισραήλ Aviv Geffen.
25 περίπου λεπτά ανάπαυλα και 23:00 just οι Porcupine στην πίστα. Ο Steven Wilson άλλαξε το μπλουζάκι του έπιασε την κιθάρα και ξανα μανά έξω με τη γνωστή του αυτή τη φορά μπάντα. Έντονες δόσεις ψυχεδέλειας σε ατμοσφαιρικά ροκ κομμάτια και προμοτάρισμα του καινούργιου δίσκου τους 'Deadwing'. Το live κράτησε ως τις 00:30, ενώ ακολούθησε encore για να τελειώσει η συναυλία οριστικά στις 00:45. Οι φανατικοί έσπευσαν να αρπάξουν Playlist και όποιο άλλο λάφυρο θα μπορούσε να αποτελέσει αξιόλογο ενθύμιο, για να κατευθυνθούν στη συνέχεια στο βάθος όπου βρισκόταν το σταντ με τα μπλουζιά στην τιμή των 22. Τα dvdιά δεν πρόσεξα πόσο κόστιζαν.
Συμπαθητικά μου φάνηκαν τα κομμάτια του καινούργιου δίσκου, αλλά όσο να 'ναι τα να ακούς σε συναυλία για πρώτη φορά 10λεπτα κομμάτια δεν είναι και ότι πιο ευκολοχώνευτο. Όσοι λοιπόν γουστάρουν γενικά τον ήχο των Porcupine Tree πέρασαν ΩΡΑΙΑ. Όσοι δεν είναι και τόσο ένθερμοι ή ήλπιζαν να ακούσουν παλιά κομμάτια πέρασαν ωραία - αλλά ξέρεις ψιλοβαρέθηκα κι όλας σε μερικά κομμάτια. Για να είμαι ειλικρινής εγώ ανήκω στην κατηγορία Β. Μου αρέσουν οι Porcupine αλλά ποτέ δεν τους παρακολούθησα "στενά". Επειδή δεν είμαι γνώστης και δεν ξέρω πόσα ακριβώς από τα κομμάτια που ακούστηκαν ήταν παλιά και πόσα καινούργια, παραθέτω το Playlist που τσίμπησε ο φίλος μου ο Παναγιώτης.

Παραλειπόμενα: Από ένα σημείο και μετά ο Steven Wilson άλλαζε κιθάρα σε κάθε κομμάτι. Υπήρχε στο βάθος ο άνθρωπος για την αλλαγή κιθάρας, πως λέμε στο μπάσκετ το παιδί για τις πετσέτες...Τον έβλεπα και τον λυπόμουνα, σε κάθε φινάλε έτρεχε να αλλάξει την κιθάρα του Wilson. Δεν τον αφήναν τον άνθρωπο να απολαύσει τη βραδιά
Ο Avin Geffen υπήρξε σωστό μοντελάκι πάνω στη σκηνή, με κυριλέ μοδάτο παντελόνι και γραβάτα, ενώ ο Steven Wilson έβγαλε τη συναυλία ξυπόλιτος.
Ο Wilson απέφυγε τα πολλά εφχαρίστο (1 μόνο) - προτίμησε τα Thank ya





5 Comments:

  • Aargh, yer killing me, mate... είσαι ο Ethan Hunt των συναυλιών! Πάω στοίχημα ότι πήγες γραμμή απ' το ζτούντιο του Γιάννη στη συναυλία (τσιμπήσαμε και το λάφυρο, πάλι). Ζηλεύω φριχτά, αλλά είχα κάτι κανονίσει από μέρες και δε θα μπορούσα να έρθω τελικά (ξέρω, όλο λόγια είμαι).

    By Blogger Oneiros, At July 21, 2005 3:38 AM  

  • Αχ τα ίδια Αστεράκη μου, τα ίδια Παντελή μου...
    Η χθεσινή συναυλία δε διεκδικεί θέση στη top list της χρονιάς, αλλά ήταν καλή.

    By Blogger Zpi, At July 21, 2005 1:02 PM  

  • εδώ στας Αθήνας στο Λυκαβητό ήταν πολύ ωραία. Ο τύπος από τους blackfield κάτι είπε για την τρομοκρατία (hopefully will not hit greece) αλλά έπρεπε να του φωνάξει κανένας από κάτω free palestine bastards :)

    Οι van der graaf generator απίθανοι. Τους λάτρεψα.-

    οι πόρκιουπάιν βγήκαν τελευταίοι και μάλλον ήμουν κουρασμένος για τα δύο πρώτα τους κομμάτια που θύμιζαν περισσότερο χιπ χοπ παρά πόρκιουπάιν... μετά ήρθαν στα ίσα τους και στο τέλος έπαιξαν και ένα ωραίο από το stupid dreams.

    Άριστα σε όλους αλλά περισσότερο στους ασπρομάλληδες van der graaf generator.

    By Blogger Νίκος, At July 22, 2005 4:15 PM  

  • Ευχαριστώ για τις πληροφορίες null, φαίνεται πως στη Θεσσαλονίκη δεν το είδαμε το καλύτερο κομμάτι. Δε βαριέσαι...

    By Blogger Zpi, At July 23, 2005 3:21 AM  

  • You have an outstanding good and well structured site. I enjoyed browsing through it Bmw m5 maitenance schedule new computer games

    By Anonymous Anonymous, At March 04, 2007 9:17 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]



<< Home