Zpiderland

Wednesday, January 25, 2006

Εχει ο καιρος γυρισματα...

Και μια που πιασα τον - Γρηγόρη το καλό παιδί - στο πληκτρολόγιό μου, λέω να συνεχίσω με τον αδερφό του τώρα που γυρίζει...

Καιρό τώρα ακούω για τον Σάκη Αρναούτογλο χωρίς να τον έχω πετύχει ποτέ στη τιβι. Χθες λοιπόν ήρθε το πλήρωμα του χρόνου. Με το που βάζω ΕΡΤ3 το μεσημεράκι ακούω τον παρουσιαστή των ειδήσεων να προλογίζει τον Σ. Αρναούτογλου ο οποίος έχει αναλάβει το δελτίο καιρού.
Ειλικρινά μετά το χθεσινό δελτίο καιρού του Αρναούτογλου όποια Σινιόρη (και δεν ξέρω ποιες γκόμενες τον παρουσιάζουν σήμερα τον καιρό) και να μου δείξει χαμογελόντας τα συννεφάκια μέσα σε μισό λεπτό δε μου λέει τίποτε. Απαιχτος ο Σάκης. Καμία σχέση με τα συνηθισμένα δελτία καιρού. Το άτομο σολάρει κανονικά, κάνει πραγματική παρουσίαση εργασίας λες και βρίσκεται σε συνέδριο. Ορολογία τύπου "τόσες μονάδες ekto Pascal", ακριβής θερμοκρασία (τη στιγμή που γίνεται το δελτίο) με λεπτομέρεια δεκαδικού ψηφίου, ανάλυση καιρικών φαινομένων σε καμιά 20ριά μέρη της Ελλάδας και δε συμμαζεύεται.
Μετά από 5 λεπτά ταχείας εκφώνησης τον ακούω να λέει "να περάσουμε τώρα στον καιρό της Πέμπτης γιατί δεν προλαβαίνουμε να δείξουμε όλους τους χάρτες...". Έλα φίλε σταμάτα. Με κέρδισες - respect. Μετά το χθεσινό κατάλαβα τι πάει να πει δελτίο καιρού. Μέχρι χθες νόμιζα πως δελτίο καιρού είναι μια χαμογελαστή γκόμενα με ταγιέρ σε blue box. Ο Σάκης βέβαια ασχολείται με την επιστήμη της μετεωρολογίας - δεν είναι γλάστρα. Μπράβο λοιπόν και στην ΕΡΤ3, το μοναδικό κανάλι που έδωσε σημασία σε αυτό το κομμάτι των ειδήσεων.
Γρηγοράκη βγες σήμερα να κεράσεις τη φίλη σου την αγελαδίτσα και από αύριο ζήτα από το αδερφάκι σου καμιά συμβουλή, έτσι;

4 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]



<< Home