Zpiderland

Thursday, May 25, 2006

2 μηνες μετα

Σήμερα Πέμπτη, από ότι ακούω στις ειδήσεις του 102 FM, αναμένεται να ανακοινώσει ο Αβραμόπουλος τη δημιουργία της νέας υπερσύγχρονης μονάδας μοριακού ελέγχου του ΑΧΕΠΑ, η οποία πρόκειται να καλύψει τις ανάγκες της πόλης.
Ετσι ακριβώς τουλάχιστον πρέπει να έγραφε στο δελτίο τύπου που διάβασε ο Βικόπουλος στον αέρα. Μπορεί λοιπόν ο κρατικός μηχανισμός να βρίσκεται για χρόνια σε πλήρη αδράνεια, μπορεί η κοινωνία πρόνοιας να μοιάζει με κακόγουστο αστείο, όταν όμως έχουμε πρώτη είδηση μια τραγωδία όπως αυτή της 16-17χρονης τότε ως εκ θαύματος όλα λειτουργούν τάχιστα και η κοινωνία μας ξαναβρίσκει τη χαμένη της ανθρωπιά.
Από 1η Μαιου ήδη οι φιάλες αίματος που χορηγούνται στους πάσχοντες Μεσογειακής Αναιμίας του Ιπποκρατείου (πιθανότατα και των άλλων νοσοκομείων) είναι λευκαφαιρεμένες, πράγμα που σημαίνει ότι μειώνονται αισθητά οι πιθανότητες αλλεργικών συμπτωμάτων για τους μεταγγιζόμενους. Από σήμερα λοιπόν παίρνει μπρος και η εφαρμογή του μοριακού ελέγχου, η οποία ελαχιστοποιεί όσο το δυνατό περισσότερο τις πιθανότητες μετάγγισης μολυσμένου (από HIV) αίματος.
Το ξέρει καλά το επικοινωνιακό παιχνίδι ο Αβραμόπουλος και ήμουν σίγουρος ότι θα φρόντιζε να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να διορθώσει το image του. Τώρα αν όντως ενδιαφέρεται και ευαισθητοποιείται πραγματικά, αυτό είναι αλλού παπά ευαγγέλιο και δε με ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή.
Μια σημαντική λεπτομέρεια μόνο. Στο χώρο της μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας ακούγεται καιρό τώρα πως η μονάδα μοριακού ελέγχου του ΑΧΕΠΑ δεν αρκεί για να καλύψει τις ανάγκες όλης της πόλης. Για αυτό και πρόκειται να εφαρμοστεί στις φιάλες αίματος που θα χορηγούνται στους μεταγγιζόμενος του ΑΧΕΠΑ, αλλά και στους πάσχοντες Μεσογειακής Αναιμίας του Ιπποκρατείου (πιθανότατα και Αγίου Παύλου - δεν το ξέρω). Κοινώς ακούγεται πως δεν είναι δυνατό να περάσουν όλες οι φιάλες αίματος από τον μοριακό έλεγχο.
Τονίζω ότι την πληροφορία αυτή τη μεταφέρω με επιφύλαξη. Οπως και να 'χει έχω περιέργεια να δω με τι ύφος θα κάνει την ανακοίνωση ο Αβραμόπουλος. Θα κάνει δηλώσεις με τον αέρα του επιτυχημένου πολιτικού, ή με σκυμμένο το κεφάλι. Μπορεί βεβαίως να μην ευθύνεται ο ίδιος για το ατυχές συμβάν αλλά η θέση του απέναντι στους πολίτες γενικότερα, αλλά και στην οικογένεια του κοριτσιού ειδικότερα, είναι αναμφίβολα πολύ δύσκολη. Περιμένω λοιπόν να δω με τι μούτρα θα σταθούν απέναντι στις κάμερες οι αρμόδιοι και οι πολιτικοί, όπως επίσης περιμένω να ακούσω σε ποιον ακριβώς βαθμό θα καλύψει τις ανάγκες των Θεσσαλονικέων η νέα μονάδα μοριακού ελέγχου.
Μια νέα παραπληροφόρηση θα ήταν το τελευταίο πράγμα που χρειαζόμαστε. Αν τεθεί τέτοιου είδους ερώτηση στον κ. Αβραμόπουλο και τον δείτε να μασάει τα λόγια του τότε θα ξέρουμε...

6 Comments:

  • Να'σαι καλά και για τις ενδιαφέρουσες πληροφορίες και για το οτι μου θύμισες να πάω να δώσω αίμα.

    By Anonymous Anonymous, At May 25, 2006 2:02 PM  

  • Ευχαριστώ. Οπως μπορεί ο καθένας...

    Το θέμα των εγκαινίων της μονάδας μοριακού ελέγχου το περάσανε με ψιλά γράμματα στα δελτία ειδήσεων του μεσημεριού. Στο Mega έγινε μόνο μια αναφορά και αυτή φαντάζομαι λόγω των διαμαρτυριών γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού. Προφανώς για να βγει από τη δύσκολη θέση ο κ. Αβραμόπουλος την κοπάνισε γρήγορα χωρίς δηλώσεις, οπότε και τα κανάλια προτίμησαν να αφήσουν την είδηση στο περιθώριο.
    Εντύπωση μου έκανε ότι δεν αναφέρθηκε καθόλου στη 'Τρίτη Ματιά' της ΕΡΤ3. Σίγουρα το ελληνοτουρκικό μονοπωλεί το ενδιαφέρον, αλλά από εκπομπή κοινωνικο-πολιτικού ενδιαφέροντος της ΕΡΤ3 δεν περίμενα να περάσει απαρατήρητη η μονάδα μοριακού ελέγχου. Ειδικά από τη συγκεκριμένη εκπομπή που έχει καλύψει πολλές φορές με εξαιρετικά αντανακλαστικά προβλήματα και καταστάσεις που αφορούν στη Θεσσαλονίκη.

    Δε βαριέσαι ανθρωπιά, ευαισθησία και κορκοδίλια δάκρυα. Το θέμα μπαγιάτευσε και τα ΜΜΕ έχουν πιασάρικη είδηση για να ασχολούνται. Γιατί να καταπιάνονται με ξαναζεσταμένες σούπες.

    By Blogger Zpi, At May 25, 2006 4:33 PM  

  • …φίλε αναιμικέ σου χτυπώ το χέρι φιλικά στη πλάτη, όλα θα πάνε καλά…
    Όπως θα λεγε και ο Αβραμόπουλος.

    By Blogger NiO, At May 25, 2006 4:33 PM  

  • ;-)

    By Blogger Zpi, At May 25, 2006 8:48 PM  

  • Γειά και χαρά φίλε μου. Είμαι ο βικόπουλος. Ναι, ο Βικόπουλος από τον 102 fm, που διάβασε το δελτίο τύπου του Αβραμόπουλου. Βασικά, δελτίο ειδήσεων εκφωνούσα και λυπάμαι αν φάνηκε ότι διάβαζα ένα δελτίο τύπου. Συμπτωματικά έπεσα πάνω στο μπλογκ σου και ανάμεσα σε όλα βρήκα και το όνομά μου. Δες τι κάνει η ζωή τελικά. Άντε καλή συνέχεια στο έργο σου και υγεία...

    By Anonymous Anonymous, At February 08, 2007 5:35 AM  

  • Very nice site! » » »

    By Anonymous Anonymous, At March 05, 2007 3:00 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]



<< Home