Zpiderland

Monday, October 09, 2006

Video Dance 06?


Απόσπασμα από περσινό ποστ:

'Οταν συμβαίνει κάτι διαφορετικό στη Θεσσαλονίκη τότε πρέπει να βρισκόμαστε σε εγρήγορση. Δε συμβαίνουν και πολύ συχνά τέτοιες εκδηλώσεις όπως πολύ καλά ξέρετε όλοι οι Θεσσαλονικείς. Το festival ξεκινάει στις 9 Σεπτεμβρίου και διαρκεί μέχρι τις 17. Τόποι εγκλήματος: Μύλος & Ολύμπιον.'


Κάτι τέτοια λέγαμε και φαίνεται πως το ματιάξαμε το VideoDance. Ο Σεπτέμβρης έφυγε και το videodance δε φάνηκε πουθενά φέτος. Πληροφορίες το θέλανε να διοργανώνεται την Ανοιξη του 2007 αυτή τη φορά αντί για Σεπτέμβρη του 2006 και αυτό προφανώς όχι διότι η Ανοιξη είναι ωραία εποχή για video art προβολές, αλλά διότι υπήρξε αδράνεια από τη διεύθυνση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
Ετσι παρουσιάζεται τουλάχιστον το θέμα στην Ελευθεροτυπία της Παρασκευής που μας πέρασε και δεν έχω λόγο να το αμφισβητήσω, γνωρίζοντας ότι η Χριστιάνα Γαλανοπούλου -η οποία είχε την ιδέα για τη δημιουργία του εν λόγω φεστιβάλ με πειραματικά videos χορού και μουσικής- είχε κάθε καλή διάθεση να αναλάβει χρέη οργανωτή (δεν ξέρω ποια λέξη θα ήταν καταλληλότερη) όπως έκανε και σε όλα τα προηγούμενα χρόνια από το 2000 που πρωτοεμφανίστηκε ο θεσμός του Videodance.
Το άρθρο της Ελευθεροτυπίας που υπογράφεται από τη Βένα Γεωργακοπούλου μοιάζει αρκετά κατατοπιστικό και δίνει εξηγήσεις [με αρκετά γλαφυρό ύφος] σε ότι αφορά στα αίτια αναβολής της διεξαγωγής του Videodance.
Είναι κρίμα να εγκαταλείπονται τέτοιου είδους θεσμοί λόγω αδιαφορίας και ξέρουμε πολύ καλά ότι η Θεσσαλονίκη έχει ανάγκη από κάθε είδους καλοπροαίρετικη προσπάθεια που αποσκοπεί σε δημιουργικές αναζητήσεις.
Ας ελπίσουμε ότι το videodance θα βρει και πάλι το δρόμο του.

3 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]



<< Home