Zpiderland

Thursday, September 29, 2005

Ράκιας Street Parade live

Πολύ ευχάριστα φαίνεται να είναι τα τραγούδια του Street Parade του ανανεωμένου Ράκια. Όσοι δε γνωρίζετε τον εν λόγω κύριο, ίσως σας βοηθήσω θυμίζοντας σας ότι ήταν μέλος των 'Κάθοδος των Μυρίων' (φωνή και δεν ξέρω τι άλλο), οι οποίοι κυκλοφόρησαν πριν από 7 περίπου έτη ένα ημι-έντεχνο δίσκο για να συνεχίσουν το 2002 με κάτι διαφορετικό σε αγγλόφωνη version. Αν δεν καταλάβατε ακόμα για ποιόν κύριο μιλάμε, ε τότε δεν υπάρχει λόγος να σπάτε το κεφάλι σας, απλώς είστε ένας από τους 10.000.000 Ελληνες που αγνοούν την συγκεκριμένη περίπτωση Ράκια.

12 χαρούμενα ροκ κομμάτια περιλαμβάνει το Street Parade. Καμία σχέση με '40 κύματα', 'Γη του Πυρός' και λοιπά τραγούδια που είχαμε ακούσει στον πρώτο δίσκο των 'Κάθοδος των Μυρίων'. 'Τόσο νωρίς' την έκανε η 'Mariloo' φεύγοντας από τη μυστική πόρτα του 'Lucky Look' - και το κέφι κορυγώνεται. Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στην εναλλακτική Run Devil Run Records, η οποία αν μη τι άλλο έχει πείσει όσους τη γνωρίζουν για τις αγνές της προθέσεις. Θυμάμαι πριν από κανα 2 χρονάκια κάποιους Σαν Ρέμους που ως καλόκαρδοι ψυχοπονιάρηδες δήλωναν σε συνεννόηση με τις τίμιες πολυεθνικές εταιρίες πως ίσως καταφέρουν να ρίξουν την τιμή των cd's τους στα 15 ευρώ. Η Run Devil Run πουλώντας το Street Parade (όπως έπραξε και με το Boooo των Los Tromos) 10.50 ευρώ πρέπει λογικά να ζημιώνεται 4-5 ευρώ με την πώληση του κάθε δίσκου. Οι κακιτέχνες που φιλοξενούνται από τη Run Devil Run θα πρέπει λογικά να έχουν βάλει τα σπίτια τους υποθήκη προκειμένου να βγάλουν δίσκο.

Όπως και να 'χει όσοι Θεσσαλονικείς ενδιαφέρονται να ακούσουν τον Ράκια ζωντανά, θα έχουν την ευκαιρία την Κυριακή 2 Οκτωβρίου στο Ξυλουργείο του Μύλου, όπου ο Ράκιας θα ανοίξει τη συναυλία των Los de Abajio. Αν δε θέλετε να δώσετε τα 15 ευρώ που θα σας ζητήσουν στην είσοδο υπάρχει λύση. 19:00 με 20:00 Παρασκευή περνάτε μια βόλτα από τα sudios του FM102 Αγγελάκη 14 την ώρα δηλαδή που αερίζεται η εκπομπή Διαμάντια και τσιμπάτε προσκλησούλα για την πάρτη σας και για την παρέα σας.
Τζάμπα είναι γκαμπρέν
Εφχαρίστο


Monday, September 26, 2005

Summer of Sam

1977 κι ένα καλοκαίρι γεμάτο εγκληματικότητα στο Bronx, με τον πρώτο serial killer στην ιστορία της πόλης να κάνει την εμφάνισή του.

Για να εξηγούμεθα την ταινία δεν την έχω δει ολόκληρη. Την τελευταία φορά που την πέτυχα στην TV παιζόταν και πάλι σε απαγορευτική ώρα, οπότες δεν τα κατάφερα. Οι ταινίες του σκηνοθέτη Spike Lee δεν ανήκουν στην ελιτ των αριστουργημάτων, παρ'όλα αυτά παρουσιάζουν στην πλειοψηφία τους εξαιρετικό ενδιαφέρον.
3 χρόνια λοιπόν πριν το '25 Hour' ο Spike Lee υπογράφει μια cult ταινία που θα πρέπει να δουν τουλάχιστον οι φανατικοί του Spike. Προτείνεται ανεπιφύλακτα στους σινεφιλ. Για τους υπόλοιπους δεν παίρνω τηνευθύνη. Το imdb τη βαθμολογεί με 6.5/10. Η ευθύνη δική σας, εγώ νύπτω...

Summer of Sam (1999)
Δευτέρα 2:00 Star τα βίντεα να δουλεύουν



ΥΓ#1: Αξίζει να δείτε πως κυκλοφορούσε ο Adrien Brody πριν βραβευτεί με Οσκαρ ως 'πιανίστας'
#2: Για περισσότερες τηλε-προτάσεις ρίξτε μια ματιά στο sidebar του cineblog

Friday, September 23, 2005

Ιεραρχική Ανωτατοποίηση

Ακούω για την ανωτατοποίηση των θεολογικών σχολών και δεν ξέρω τι να πρωτοσχολιάσω. Απο που να αρχίσω και που να καταλήξω. Όπως και να 'χει ξεκινάω:

Πολιτική προσέγγιση:

Κατ'αρχάς διαβάζω σε εφημερίδα άρθρο με τίτλο: 'Ρουσφέτι στο Χριστόδουλο'. Ε όχι και ρουσφέτι βρε παιδιά ας είμαστε Political correct. Δούναι και λαβείν είναι το σωστό. Δούναι και λαβείν.
Από ότι ακούγεται πριν από 1-2 χρόνια ο Ευθυμίου είχε προτείνει σχετικό νομοσχέδιο αλλά ο coach Σιμήτης δεν έκανε την πρόταση δεκτή. Αφού λοιπόν δεν έκατσε το συνοικέσιο (εξάλλου υπήρχαν κόντρες κυβέρνησης - εκκλησίας από την εποχή που γίνανε θέμα οι ταυτότητες) ο TV Star Christτόδουλος έκλεισε συμφωνία με τη μπλε οικογένεια. 'Βοήθα με να σε βοηθώ να ανεβούμε το βουνό', 'το 'να χέρι νίβει το άλλο' κτλ. Αφού λοιπόν η μπλε οικογένεια κέρδισε τη συμπαράσταση του μέγα Star και σημαντικής μερίδας θρησκόληπτων προσηλυτισμένων χριστιανών, οι οποίοι έχουν ακόμα την ψευδαίσθηση πως ακολουθώντας τις προτροπές του κάθε Christόδουλου υπηρετούν τον Ιησού και όχι τον ίδιο τον Christόδουλο, ήρθε η ώρα να ανταποδώσει τη χάρη. Πόσα θέλεις Chris; Ε όχι και 8 πανεπιστήμια - πάρε 2 - οκ ας τα βρούμε στα 4.
Και όχι μόνο: "οι υποψήφιοι, πριν δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις, είναι υποχρεωμένοι να περνούν από συνέντευξη, για να διαπιστωθεί το «εκκλησιαστικό τους φρόνημα» (αντιγράφω από το open με πηγή άρθρο της Ελευθεροτυπίας). Ο φίλτατος Θοδωρής που έγραψε που γράφει για το συγκεκριμένο θέμα στο open παρέλειψε να αναφέρει πως εκτός από τη συνέντευξη ο υποψήφιος σπουδαστής θα πρέπει να έχει και συστατική επιστολή από τον επίσκοπο της ενορίας του. Εντάξει σίγουρα δεν έχω καλή επαφή με τα εκκλησιαστικά δρώμενα και δυσκολεύομαι λίγο να αντιληφθώ πόσο απαραίτητη ή όχι μπορεί να είναι αυτή η συστατική αλλά το όλο θέμα με τις συστατικές και τις συνεντεύξεις όπως και 'χει βρωμάει.

Δε θεωρώ τον εαυτό μου κομματοποιημένο (ελαφρώς πολιτικοποιημένο ίσως) και δεν έχω καμία διάθεση να προβάλλω την πράσινη οικογένεια ως αγία. 9 στις 10 φορές που διαπιστώνεται ένα σκάνδαλο επι κυβερνήσεως Α γνωρίζω πως θα συνέβαινε και επι κυβερνήσεως Β. Σας παρακαλώ αποφύγετε σχόλια τύπου 'ναι καλά γιατί δε μας λες τι έκανε το ΠΑΣΟΚ' κτλ. Δεν πρόκειται να το υπερασπιστώ. Ευχαρίστως να διαβάσουμε την άποψη όσων διαφωνούν μέχρι εδώ. Περνάω στο κομμάτι που μου είναι πιο γνώριμο.


Πανεπιστημιακή προσέγγιση:

Είναι γνωστό ότι υπάρχει οικονομικό πρόβλημα μεγάλου μεγέθους. Οι εκπρόσωποι των ΤΕΙ προειδοποιούν ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα αναγκαστούν να κλείσουν σχολές. Το πρόβλημα με την πληρωμή των καθηγητών θέσης ΠΔ/407 (καθηγητές που διδάσκουν με 6μηνη σύμβαση - τρομάρα μου) είναι κι αυτό γνωστό σε όσους τουλάχιστον κινούνται σε πανεπιστημιακιούς χώρους. Για να γίνω πιο σαφής η χειμερινή (για παράδειγμα) περίοδος ξεκινάει 1 Σεπτεμβρίου και τελειώνει 28 Φεβρουαρίου. Τα κονδύλια από το Υπουργείο Παιδείας φτάνουν στα πανεπιστήμια τέλη Νοεμβρίου. Από Δεκέμβρη ξεκινάνε οι διαδικασίες για να πληρωθούν τελικά οι καθηγητές τον Απρίλιο. Το ΙΚΑ από την άλλη απαιτεί τα απαραίτητα χαρτιά με πληρωμές, δοσοληψίες κτλ που αφορούν τους διδάσκοντες να βρίσκονται στα χέρια τους στην αρχή της σαιζόν. Για αυτό το λόγο και επιβλήθηκε πέρσι πρόστιμο σε πανεπιστήμια και τέλος πάντων μην τα πολυλογώ κάθε χρόνο δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος με την οικονομική στενότητα να αποτελεί τη ρίζα του κακού. Αν συνυπολογίσουμε και τα μέλη (περίπου 1 στους 2) του εργατικού δυναμικού που είναι άνεργοι λόγω αναμονής των μονιμοποιήσεων, οι οποίοι περιμένουν 3 να πληρωθούν 3 τουλάχιστον μηνιάτικα, καταλαβαίνετε ότι το οικονομικό θέμα στα πανεπιστήμια πονάει.
Αντί λοιπόν να προσπαθήσουμε να βάλουμε μια τάξη στην προβληματική αυτή κατάσταση τι κάνουμε; Αποφασίζουμε να ανοίξουν τέσσερα νέα πανεπιστημιακά τμήματα. Το κόστος φυσικά και είναι απαγορευτικό σε έναν ήδη προβληματικό προϋπολογισμό.


Θεολογική προσέγγιση:

Δε μπορώ να καταλάβω από πότε θεωρείται απαραίτητη μια ανώτατη σχολή ΑΕΙ για σπουδαστές που θέλουν να γίνουν παπάδες. Εν ολίγοις "Ποτέ μου δεν κατάλαβα τι νόημα έχει να προσπαθείς να διδάξεις με βιβλία, «προγράμματα σπουδών» και «ορθό λόγο» το βίωμα" που έγραψε και ο χοιροβοσκός. Αδυνατώ να καταλάβω γιατί πρέπει να γίνουν ΑΕΙ οι σχετικές ιερατικές σχολές. Το μόνο που μου έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτομαι το όλο θέμα από αυτή την οπτική είναι ότι σε λίγα χρονάκια θα τον πληρώνουμε ακριβά τον αγιασμό από τους πτυχιούχους παπάδες. Ποιός ξέρει ίσως στην πανεπιστημιακή τους σχολή να διδάσκονται και οικονομικά μαθήματα όπου θα μαθαίνουν πως να χωρέσουν περισσότερα από 10 μνημόσυνα σε ένα πρωινό.
Το μόνο που απομένει είναι η ίδρυση πανεπιστημιακής σχολής Αγιοποίησης κληρικών. Μαντέψτε ποιος θα ήταν ο πρώτος επίτιμος 'Αγιος'


Θρησκευτική προσέγγιση:

Α καλέ παραλίγο να το ξεχάσω. Στις συγκεκριμένες πανεπιστημιακές σχολές θα μπορούν να φοιτούν μόνον άντρες (οκ λογικό) και μόνον Χριστιανοί Ορθόδοξοι (και αυτό λογικό έτσι). Φυσικά ισχύουν και όσα αναφέρθηκαν στην αρχή περι συστατικών επιστολών και συνεντεύξεων. Αν σας φαίνονται τόσο λογικά όλα αυτά σκεφτείτε ποιες θα ήταν οι σκέψεις και οι αντιδράσεις σας αν ιδρύονταν σε μια ξένη χώρα τέτοιου είδους ισλαμιστικές πανεπιστημιακές σχολές. Δε θα νιώθατε πως οι καλοί μας ομοϊδεάτες χριστιανοί τίθενται κατά μια έννοια στο περιθώριο. Το 'έπικρατούσα θρησκεία ο Χριστιανισμός' που ισχύει στην Ελλάδα έχει παρερμηνευτεί πολλάκοις. Το γεγονός ότι σε σημαντική πλειοψηφία οι Έλληνες πολίτες δηλώνουν Χριστιανοί Ορθόδοξοι δε σημαίνει πως πρέπει να επισκιάζονται τα δικαιώματα των υπολοίπων πολιτών. Ισως τελικά η άποψη των Ελλήνων πολιτών περί ανεξηθρησκίας να ταυτίζεται με την άποψη των τηλεθεατών της εκπομπής που αναφέρει ο Nio.

Σχετικά posts έχει γράψει και ο Πιτσιρίκος

Αμήν

Monday, September 19, 2005

Legalize It

[Legalize]:
Το "μαύρο". Έτσι κι αλλιώς όποιος θέλει να καπνίσει το βρίσκει τόσο εύκολα όσο και το απλό Marlborάκι
Τα "φρουτάκια". Ο τζόγος νομιμοποιείται στο κάθε καζίνο, αλλά αποτελεί ύψιστο κίνδυνο όταν κυκλοφορεί στις γειτονιές μας ενώ την ίδια στιγμή ο ΟΠΑΠ βγάζει φράγκα από 13 τυχερά παιχνίδια προσφέροντας ελεεινές αποδόσεις στους παίχτες (βλέπε παλιότερο post από Lefty)
Το ντοπινγκ. Αφού όλοι οι αθλητές παίρνουν αναβολικά, γιατί να στιγματίζονται και να χρησιμοποιούνται 3-4 άτομα ως αποδιοπομπαίοι τράγοι σε κάθε διοργάνωση; Κάνε μια διοργάνωση μόνο για χρήστες αναβολικών και μια ξεχωριστή τύπου Παραολυμπιάδας για τους μη χρήστες


[Or not]:


Το ρουσφέτι. Όλοι έχουν μέσο. Γιατί δεν το αναφέρεις στα κριτήρια των αιτήσεων ώστε να μην υπάρχουν γκρίνιες από εκείνους που δεν κατάφεραν να βρουν.
Τις μίζες. Για ποιό λόγο να δίνονται φακελάκια κάτω από το τραπέζι. Ελευθέρωσε κάθε είδους βρώμικων συνδιαλλαγών ώστε να μην νιώθουν αμήχανα οι άνθρωποι που μετέχουν στη δοσοληψία.
Το τέλος της ηθικής. Δεν υπάρχει λόγος να ηθικολογούμε σε μια κοινωνία όπου η ηθική μοιάζει με άγνωστη λέξη. Όσα ηθικά στοιχεία εξακολουθούν να αντιστέκονται πρέπει να εξαλειφθούν το συντομότερο δυνατό για να μπούμε επιτέλους σε μια νέα τάξη πραγμάτων όπου θα μπορεί να αποδωθεί δικαιοσύνη.
Τη φτώχεια (στη συνείδησή μας). Δε φταίμε εμείς αν οι μισοί κάτοικοι του πλανήτη ζούνε κάτω απο τα όρια της ανέχειας. Σταματήστε επιτέλους να μας δημιουργείτε τύψεις δείχνοντας στην TV πεινασμένα παιδάκια της Αιθιοπίας. Θέλω να δω το αγαπημένο μου ριάλιτυ χωρίς έγνοιες.
Τους ατμοσφαιρικούς ρύπους. Τι Κιότο και αηδίες. Αν μπορείς να κάνεις κάτι σήμερα μην το αφήνεις για αύριο. Ούτως ή άλλως η μόλυνση του περιβάλλοντος είναι ανεξέλεγκτη. Και τι έγινε αν του δώσεις 1-2 αιώνες extra ζωής;
Τον πόλεμο: Για ποιό λόγο να ψάχνεις για άλοθι πριν βομβαρδίσεις μια υποανάπτυκτη χώρα; Ολοι ξέρουν ότι ο πλανήτης σου ανήκει. Κατέστρεψέ τον όποτε εσύ το επιθυμήσεις.

Sunday, September 18, 2005

48 ώρες

Επιτυχημένη παρουσίαση εργασίας, παρακολούθηση 30 περίπου ανακοινώσεων, 3 φαγοπότια σε μπουφέδες και ψαροταβέρνα, επίσκεψη αστραπή σε καζίνο με 100 ευρώ κέρδος, beach party ως τις 5 το πρωί με μπουζούκι και κιθάρα (για όσους σύνεδρους είχαν τα κότσια), 21 ώρες χωρίς ύπνο, φίλοι, γνωστοί, νέες γνωριμίες (όχι γλυψιματικού τύπου - μακριά από εμάς) σε ένα 48ωρο που έμοιαζε με εβδομάδα.
Χαλάλι στην εξουθένωση που νιώθω αυτή τη στιγμή. Δε θέλω καν να φανταστώ σε τι κατάσταση βρίσκεται ο υπέρτατος Αμάρκος, ο οποίος ήταν επιφορτισμένος με πλήθος αποστολών και υποχρεώσεων, τις οποίες και έφερε φυσικά εις πέρας.
Ένα έχω να πω:
το Porto Carras ακόμα φλέγεται από το πέρασμά μας

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΟΣΜΕ
Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ

Wednesday, September 14, 2005

Από Δευτέρα





Καλημέρα σε όλους

ο Zpi επέστρεψε



ΥΓ: Ζητώ συγνώμη από όσους ανυποψίαστους επισκέπτες έκαναν τον κόπο να αφήσουν σχόλιο στο συνεχώς μεταλλασσόμενο αυτό post με αποτέλεσμα να μοιάζουν πλέον με άτομα που διαθέτουν ευφυία ραδικιού. Ας προσέχατε.

Sunday, September 11, 2005

Wonder Woman η Φιλόδοξη

H Wonder Woman αποτελεί ξεχωριστή περίπτωση. Δεν πρόκειται για υπερήρωα απατεώνα όπως στην περίπτωση Superman, Batman κτλ. Η Wonder Woman είχε από μικρή υπερφυσικές ικανότητες. Μπορούσε να πετάξει, είχε αφύσικη μυική δύναμη, εξαιρετική ευφυία κτλ. Παρ’όλα αυτά όταν ήταν μικρή ντρεπόταν για την ιδιαιτερότητα αυτή. Καταριόταν πολύ συχνά τις υπερφυσικές της δυνάμεις, καθώς δεν ήθελε να διαφέρει από τα υπόλοιπα παιδιά στο σχολείο. Φοβόταν ότι θα τις συμπεριφέρονταν σα να ήταν φρικιό.
Φτωχοκόριτσο η WW πέρασε την εφηβεία της στις αρχές των 00’s (1990-2000) την εποχή που η Ε. Καστρίτση γύριζε από το κατηχητικό για να προλάβει το '60' χωρίς μοντάζ'. Ήταν εσωστρεφής, αν και όμορφη δεν περιποιούταν τον εαυτό της και τριγύριζε σα λέσι φορώντας συνέχεια ακουστικά ατα αυτιά.
Όσο ήταν μικρή ντρεπόταν για τις υπερφυσικές της δυνάμεις, μεγαλώνοντας όμως άρχισε να βλέπει τα πράγματα με διαφορετικό μάτι. Ήταν την περίοδο που είχε περάσει στο πανεπιστήμιο στη σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων όταν είδε τον Κλαρκ Κεντ και τον Μπρους Γουέην να γίνονται φίρμες από το πουθενά. Σιχαινόταν τον κόσμο που δεχόταν να ξεφτιλιστεί στην TV μόνο και μόνο για λίγη πρόσκαιρη δημοσιότητα. Αν γίνανε διάσημοι αυτοί οι υπερ-κομπογιαννίτες τότε σίγουρα είναι θέμα χρόνου να με ανακαλύψουν κι εμένα οι ρεπορτερς των εκπομπών κοινωνικού προβληματισμού, συλλογίστηκε κάνοντας πρόβα στον καθρέφτη.

-WW πως μπορέσατε να κρατήσετε μυστική την προσωπική σας ζωή τόσα χρόνια;
-Ξέρετε είναι που απεχθάνομαι τη δημοσιότητα. Προτιμώ να έχω το δικό μου χώρο...

Οι πρόβες συνεχίζοταν, τα χρόνια περνούσαν, οι υπερήρωες πληθαίναν μα η Wonder Woman εξακολουθούσε να παραμένει στην αφάνεια. Η οργή της πλεόν ήταν ανεξέλεγκτη. Όποιο κανάλι και να παρακολουθούσε, όποιο εξώφυλλο περιοδικού και αν κοιτούσε τα ίδια και τα ίδια. Superman, Batman, Batman, Superman. Ακόμα και η Καστρίτση τους φιλοξενούσε στην καινούργια της glamourοεκποπή. Δεν υπήρχε πλέον αμφιβολία, τους φθονούσε μέχρι θανάτου. Οι δύο αυτοί ξεφτίλες κλέβαν τη δόξα της.
Μην έχοντας λοιπόν άλλη επιλογή η
Wonder Woman πήρε την απόφαση να φανερώσει στον κόσμο τις υπερφυσικές της ικανότητες. Τέλος η χαμηλοβλεπούσα WW, ήρθε η ώρα να τους δείξω ποια είμαι. Άρχισε λοιπόν να δέρνει κακοποιούς να πετάει πάνω από πόλεις και χωριά, αλλά τίποτε. Ο κόσμος έβλεπε αυτό που ήθελε να δει.

-Μπάμπη Μπάμπη το είδες; Ο Superman μόλις πέταξε πάνω από το χωράφι μας.

Αυτό ήταν η WW είχε εξοργιστεί. Προσπαθώντας να βρει τρόπο να προωθήσει πλέον την εικόνα του υπερήρωα, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τις γνώσεις που αποκόμισε από τα μαθήματα της σχολής. Θα ανοίξω έναν εκδοτικό οίκο με σκοπό την αποκατάστιση της αλήθειας, σκέφτηκε κι έπιασε χαρτί και μολύβι για να υπολογίσει τα απαραίτητα έξοδα. Φυσικά και τα χρήματα που διέθετε δε έφταναν σε καμία περίπτωση, αν όμως έβρισκε μερικούς χορηγούς κι έπαιρνε την επιδότηση που διαφήμιζε το κράτος για τους νέους επιχειρηματίες, πίστευε πως θα μπορούσε να τα καταφέρει.
Γεμάτη ενθουσιασμό λοιπόν μάζεψε όλα τα απαραίτητα έγγραφα-βεβαιώσεις- πιστοποιητικά και πήγε να κάνει αίτηση. Στο μυαλό της σκεφτόταν πως θα αξιοποιούσε τα 35000 ευρώ που θα έπαιρνε μετά την έγκριση της αίτησης.
Πολύ ωραία, της είπε ο υπάλληλος όταν του έδωσε τα απαραίτητα χαρτιά. Συμπληρώστε παρακαλώ και αυτά τα 15 έντυπα και είστε έτοιμη.
-Χμ μα ξέρετε αυτά τα έντυπα που μου δώσατε χρειάζονται γνώσεις λογιστή για να συμπληρωθούν
-Βεβαίως έχετε δίκιο. Ξέρετε αν επιθυμείτε μπορείτε να τα αφήσετε σε εμάς να τα συμπληρώσουμε και να τα καταθέσουμε χωρίς να μπείτε στον κόπο να αναλάβετε εσείς την ευθύνη.
-Τέλεια τι κοστίζει όλο αυτό το πακέτο
-800 ευρώ για να κατατεθεί έτοιμη η αίτηση σας και σε περίπτωση που γίνει δεκτή άλλα 1200.
-[WW κάγκελο] Μα τι είναι αυτά που μου λέτε. Τι θα πει και σε περίπτωση που γίνει δεκτή άλλα 1200
-Εντάξει εντάξει να σας το θέσω αλλιώς. 800 ευρώ για να κατατεθεί η αίτηση σας και ΟΤΑΝ γίνει δεκτή άλλα 1200.

Η WW δεν πίστευε στα αυτιά της. Εδώ πέρα δεν έδωσα μίζα 100 ευρώ για να πάρω δίπλωμα οδήγησης, θα δώσω τώρα 2000; Από την άλλη όμως τι είναι 2000 μπροστά στα 35000 που θα έπαιρνε. Μπα όχι αποκλείεται, αν μαθευτεί στο μέλλον ότι η πρώτη γυναίκα υπερήρωας λάδωσε για να πάρει επιδότηση θα καταστραφεί η φήμη της ανεπανόρθωτα. Διαολοέστειλε λοιπόν τον υπάλληλο και έφυγε περπατώντας περήφανα σαν την πέρδικα του Famous.
Δίχως άλλο αξιοπρεπές σχέδιο η WW κατέληξε στο συμπέρασμα πως δεν υπήρχε πλέον άλλη λύση πέρα από την τηλεόραση. Οκτώβρη του 2005 λοιπόν κατέληξε να κάνει ποδαρικό στη νέα εκπομπή του Παπαρούτσικου. Αφού συνάντησε τον ίδιο τον παρουσιαστή του μίλησε για τα προβλήματα της. Του είπε πως είναι υπερήρωας μα ο κόσμος την αγνοεί, πως η επιτροπή της ζήτησε μίζα για να της δώσει επιδότηση, πως ο Superman και ο Batman είναι σκέτοι τσαρλατάνοι, κτλ κτλ.
Ο Παπαρούτσικος τσίμπησε. Το ψώνιο τούτο θα μπορούσε να φέρει καλά νούμερα στην εκπομπή και η αλήθεια είναι ότι τα είχε μεγάλη ανάγκη και ο ίδιος μετά από τις τελευταίες του τηλεοπτικές αποτυχίες.
Εγινε, της είπε.
-Θα πρέπει όμως να σου βρούμε πρώτα ένα πιασάρικο όνομα, ...ά και να σε σουλουπώσουμε λιγάκι πριν βγεις στο γυαλί. Πως να πείσεις βρε κοπέλα μου πως είσαι υπερήρωας με τέτοια εμφάνιση; Είναι δυνατόν 27 χρονών κοπέλα να κυκλοφορείς ακόμα με μπλούζα Wu Tan Clan. Μμμ για στάσου, ναί ναί βέβαι το βρήκα. Το μπλουζάκι σου μου έδωσε ιδέα. Wonder Woman θα σε ονομάσουμε. Αυτό είναι βέβαια - όταν θέλω ο άτιμος πως τα βρίσκω- τέλεια τέλεια. Λοιπόν τρέχα τώρα στο Νικολά να σε μακιγιάρει και σε 4 ωρίτσες βγαίνουμε live. Και που 'σαι δε θέλω ντροπές στον αέρα. Πες τα όλα όπως τα νιώθεις. Ο κόσμος θέλει αληθινούς ανθρώπους που να ξέρουν να μοιράζονται τα συναισθήματα τους, να το θυμάσαι αυτό έτσι;
Ετσι λοιπόν η WW αφέθηκε στα χέρια του Νικολά και της Παραγωγής. Μέσα σε δύο ώρες τα φαρδιά παντελόνια είχαν εξαφανιστεί. Τη θέση τους είχε πάρει ένα καυτό μπλε σορτσάκι 10 πόντων. Στη θέση τηςριχτής μπλούζας μια κοντή στολή κομμένη με πλούσιο ντεκολτέ. Μανικιούρ-πεντικιούρ και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε και η WW στην πίστα μεταμορφωμένη.

Πτου σου μη σε ματιάξω κουκλάρα μου, χαριτολόγησε ο Παπαρούτσικος φιλώντας τη WW στο ξεκίνημα της εκπομπής.

Μην τα πολυλογώ η WW είπε τον πόνο της στην εκπομπή δίνοντας εξαιρετική ερμηνεία, ακολουθώντας πάντα τις συμβουλές του Παπαρούτσικου και της παραγωγής.

Τρομερό το δράμα που ζει αυτή η κοπέλα, μονολόγησε ο Παπαρούτσικος.
-Εμείς όμως δε θα το αφήσουμε έτσι. Θα δώσουμε αγώνα μέσα από αυτή την εκπομπή για να πραγματοποιηθεί επιτέλους η κάθαρση. Θα δώσουμε αγώνα για να αποκατασταθεί η αλήθεια σε ότι αφορά τους υπερήρωες της χώρας μας. Θα δώσουμε αγώνα για να κερδίσει η φτωχή πλην τίμια αυτή κοπέλα τη δόξα και τη τιμή που τις αξίζουν. Θα δώσουμε αγώνα για την αξιοπρέπεια του κάθε μικρού ήρωα της καθημερινότητας μας. Μέχρι να δικαιωθούμε όμως δε θα μείνουμε στα λόγια. Ο floor manager μόλις μου διεμήνυσε πως η παραγωγή χαρίζει στη WW 3000 ευρώ από καρδιάς για να μπορέσει να πληρώσει τη μίζα και να επιβιώσει μέχρι να αποκατασταθεί η αλήθεια.

Η WW ένιωθε κάπως ευάλωτη μετά από όλο αυτό το πανηγύρι, άλλαξε γρήγορα όμως διάθεση όταν συνειδητοποίησε πως η έκθεσή της στο κοινό έπιασε τόπο. Τα υπόλοιπα κανάλια έδειξαν γρήγορα ενδιαφέρον. Όχι για το σκάνδαλο περι μίζας που παίχτηκε στην εκπομπή, τέτοια είχαν δείξει με το κιλό, αλλά για τη λεκτική αντιπαράθεση της WW με Superman και Batman. Αυτό μάλιστα ήταν θέμα. Δεν είχε τολμήσει κανείς μέχρι τώρα να σπιλώσει το όνομα των αγαπημένων υπερηρώων της χώρας.
Από την επόμενη κι όλας μέρα η φωτογραφία της WW μοστράριζε σε όλα τα εξώφυλλα.

Ο ΝΕΟΣ ΥΠΕΡΗΡΩΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΟΥΣ ΘΗΛΥΚΟΥ
SUPERMAN ΤΡΕΜΕ
SUPER SEX SYMBOL

Μόνο ένα περιοδικό είχε φωτογραφία του Batman στο εξώφυλλο με τη WW να εμφανίζεται σε μικρό πλαίσιο.

O BATMAN GAY???

Ηταν φυσικά μια μόνον από τις απκαλύψεις που είχε κάνει η WW στην εκπομπή του Παπαρούτσικου. Τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν η WW βγήκε σε παράθυρα για να διαξιφιστεί live με Superman και Batman. Πολλές βαριές κουβέντες ειπωθηκαν και οι παρουσιαστές των εκπομπών κοινωνικού προβληματισμού της μεσημβρινής ζώνης τρίβαν τα χέρια τους. Οι εκδότες των κουτσομπολίστικων περιοδικών ήτνα κι αυτοί μες τη χαρά. Αύξηση των πωλήσεων κατά 50% για το τελευταίο 10ήμερο.
Το θέμα είναι ότι η WW επιτέλους έγινε διάσημοι. Ο κόσμος την αναγνώριζε στο δρόμο, τα παιδάκια ζητούσαν αυτόγραφα και τα ΜΜΕ την κηνυγούσαν από πίσω καθημερινά. Πολύ σύντομα η Marvel αποφάσισε να εκδόσει κομικς με ιστορίες της Wonder Woman, η οποία και υπέγραψε το συμβόλαιο εξασφαλίζοντας μια μικρή περιουσία.
Είχε έρθει το καλοκαίρι όταν η Marvel αποφάσισε να διοργανώσει ένα all day party φιλανθρωπικού χαρακτήρα (με απώτερο στόχο τη διαφήμιση των προϊόντων της), όπου θα παρευρίσκονται πλην των άλλων και όλοι οι υπερήρωες που έχουν συμβόλαιο. Η WW δεν είχε καμια όρεξη να βρεθεί πρόσωπο με πρόσωπο απέναντι στον Superman και τον Batman όμως υπήρχε ρητός όρος στο συμβόλαιο που την υποχρέωνε να παραστεί. Τι να κάνει λοιπόν, χωρίς να έχει επιλογή έβαλε τη στολή της και τράβηξε για το ξενοδοχείο όπου και επρόκειτο να πραγματοποιηθεί το happening.
15:00 η ώρα και η WW με το κοκταίηλ στο χέρι βλέπει τον Superman μαζί με τον Batman να την πλησιάζουν. Κρύος ιδρώτας. Οι δύο υπερήρωες φτάνουν δίπλα της. Η WW κόκκαλο.

Superman: Επ καλώς την κούκλα
Batman: Απαπά τι κούκλα καλέ. Θεά Θεά είναι
Wonder Woman: Μα τι πως; Θελώ να πω...περίμενα πως θα έχετε θυμώσει μετά από όλα αυτά που έχω πει για σας στα ΜΜΕ
B: Αχ άκου την καλέ τι λέει;
S: Βρε κουτό. Any publishity is good publishity. Μα δεν ακούς ποτέ Ταχιάου;
WW: Η αλήθεια είναι ότι δεν ακούω ραδιόφωνο.
S: Βρε το όνομα σου να προφέρουν σωστά και μη σε νοιάζει για τίποτε.
B: Αχ αχ κοίτα Κλάρκ, ήρθε ο Γουλβεριν. Τι άντρας Θεέ μου...
S: Αχ και να σε άκουγε ο Robin μαύρη θα σε έκανε...
B: Τι μαύρη να με κάνει βρε που ο στυλίστα της Marvel δε λέει να μου βάλει κανένα δροσερό χρωματάκι στη στολή να αναωθώ λιγάκι η έρμη. Χιλιές φορές του το 'πα.
WW: Δηλαδή θέλετε να πείτε πως είμαστε εντάξει. Δεν τρέχει τίποτε;
B: Αχ θα τρελαθώ η μαύροφορούσα, άκου την τι λέει. Μα φυσικά χρυσή μου μην το συζητάς.
S: Έλα τώρα μωρό μου μην το σκέφτεσαι, όλοι μια οικογένεια είμαστε εδώ στη Marvel και αν θέλεις να σου αποδείξω την αγάπη μου το δωμάτιο μου είναι το 211, είπε και της έκλεισε το μάτι.

Η Wonder Woman βρισκόταν σε μια καινούρια πραγματικότητα. Ωστε έτσι λειτουργούσε ο χώρος του life style. Ετσι λειτουργούσαν οι TV Stars που θαύμαζε στην τηλεόραση. Και τώρα; Και τώρα ήταν κι αυτή μέρος του life style. Ποτέ δεν υπήρξε στη ζωή της τόσο ευτυχισμένη.





Για τους νέους αναγνώστες έχουν ήδη κυκλοφορήσει στα διαδιχτυωτά περίπτερα του Zpiderland τα 4 πρώτα κεφάλαια της 'Υπερ Απομυθοποίησης':

Ο Superman ήταν αδερφή
Batman ο κακομαθημένος
Αόρατος άνθρωπος ο ελαφρόμυαλος
Spiderman ο Ναζιστής

Αφιερωμένο...

...στη Nenya



...πρόσεχα τον Zpi να μην βγάλει φωτογραφίες όλα τα ποτήρια που υπήρχαν στο τραπέζι (τελικά που ξέφυγε ένα κηροπήγιο)...

Saturday, September 10, 2005

Video Dance: Day 1



Όλη η αίθουσα για την πάρτη μου χθες βράδυ στο Ολύμπιον. Ο κοσμάκης φοβήθηκε τις πορείες και τις διαμαρτυρίες και κάθησε στο σπιτάκι του. Πολλοί μου αρέσουν αυτές οι περίεργες μέρες. Όλος ο κόσμος φοβάται το κυκλοφοριακό και εμείς οι τολμηροί βολτάρουμε στο κέντρο με την άνεση μας.
Στο θέμα μας τώρα τη λυπήθηκα τη Χριστιάνα Γαλανοπούλου που προλόγισε την έναρξη του festival σε 15 άτομα. Πείτε και στους φίλους σας πόσο ωραίο είναι το φεστιβάλ για να 'ρθουν κι αυτοί και το κακό είναι ότι δε μπορώ να πω και τα καλύτερα λόγια σε ότι αφορά στις ταινίες που είδα χθες βράδυ. Ίσως να ήμουν και ο μόνος που άντεξε 3 από τις 4-4.5 ώρες προβολών.
Σιγά σιγά όμως για να ξέρουμε τι μας γίνεται. Γνώριζα από την αρχή ότι θα παρακολουθούσα πειραματικές ταινίες οπότε δεν παραξενεύτηκα από το περιεχόμενο των έργων. Σε τέτοιου είδους προβολές δεν περιμένεις να δεις 20 καταπληκτικές ταινίες (σχεδόν όλες ήταν μικρού μήκους) περιμένεις να δεις 10 μπαρούφες, 7 συμπαθητικές ταινίες και 3 διαμάντια. Κάπως έτσι ήταν τα πράγματα και χθες το βράδυ, μόνο που οι καλές στιγμές ήταν δυστυχώς λίγες με αποτέλεσμα όταν κάνεις τον απολογισμό να χάνονται μέσα στο πλήθος των δυσανασχετήσεων. Παρ'όλα αυτά βεβαίως βεβαίως δεν πρόκειται να τα παρατήσω έτσι εύκολα, θα δώσω και άλλη ευκαιρία, πιθανότατα τη Δευτέρα.
Πολλές (αν όχι όλες) προβάλλονται 2 φορές κατά την διάρκεια του Festival οπότε όσοι πάτε μια φορά ρίξτε πρώτα μια ματιά στο πρόγραμμα πριν ξαναπάτε για να μην ξαναπαρακολουθήσετε το ίδιο έργο.
Από τα χθεσινά έργα που παρακολούθησα βρήκα συμπαθητικό αυτό με τον βατήρα - δυστυχώς δε θυμαμαι τίτλο καρδιά μου, κατά τις 23:15 προβλήθηκε-, αλλά η ταινία που με προβλημάτισε περισσότερο ήταν το blush. Πρόκειται για τη μοναδική ταινία που είχε διάρκεια 53 λεπτά. Αν αθροίσω τα λεπτά του έργου που μου άρεσαν και ξεχωριστά τα λεπτά που μου προκάλεσαν δυσφορία θα έχουμε 25 λεπτά αριστούργημα και 30 λεπτά τερατούργημα. Αποτέλεσμα; Τεραστούργημα. Όπως και να΄χει η ταινία είχε εξαιρετική χορογραφία, ωραία σκηνοθεσία και πολύ καλό soundtrack. Υπήρξαν δυσνόητα διαστήματα αλλά το καλό είναι πως στο τέλος ψιλοέπιασα το νόημα, κατάλαβα στο περίπου τι ήθελε να πει ο ποιητής, σε αντίθεση με άλλες ταινίες. Το blush (του Wim Vandekeybus- * εδώ υπάρχει βιντεάκι για downloading) πρόκειται να ξαναπροβληθεί την Πέμπτη 15/9 στις 23:00.
Για το live των Scion & Tikiman που πραγματοποιήθηκε στο Μύλο δε γνωρίζω τίποτε. Από ότι βλέπω στο πρόγραμμα έχουν προγραμματιστεί και διάφορα dj set sessions στο Residents για...αργά. Λέτε;


ΥΓ: Όποιος θέλει να διαβάσει μια γνώμη για το live των Τριο Βαλκάνο που πραγματοποιήθηκε χθες στο Κόδρα (στο πλαίσιο του 'Παραθίν Αλός'), μπορεί να διαβάσει την ανταπόκριση του φίλτατου Νάσου Αβδαρμάνη, στα σχόλια του προηγούμενου post.


Friday, September 09, 2005

3η Συνάντηση Jazz & Σύγχρονης Δημιουργικής Μουσικής

Πολλά είπαμε για το Video Dance Festival και σνομπάραμε το 'Παραθιν Αλός', το οποίο ξεκίνησε στις 27/8 για να ολοκληρωθεί στις 21/9. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα σωρό εκδηλώσεις που με αφήνουν τελείως αδιάφορο. Υπάρχει όμως ένα 4ημερο που φαίνεται να έχει ενδιαφέρον τουλάχιστον για τους φίλους της Jazz.
8-11/9 λοιπόν η 3η Συνάντηση Jazz & Σύγχρονης Δημιουργικής Μουσικής στο πλαίδιο του 'Παραθιν Αλός'. Θα σας έγραφα περισσότερα για αυτό το 4ημερο αλλά η ιστοσελίδα του 'Παραθιν Αλός' έχει τα χάλια της απο άποψη ενημέρωσης. Βρήκα πρόγραμμα και σχόλια για τις εκδηλώσεις που έχουν γίνει τα τελευταία 4 περίπου χρόνια, αλλά πρόγραμμα και σχολιασμοί για τα events που γίνονται αυτή την περίοδο τίποτις. Όποιος ήρωας ενδιαφέρεται να ψάξει ας το πράξει στο
http://www.podk.gr
ποιός ξέρει ίσως να είμαι εγώ ο στραβός και δεν το βρήκα.
Το μόνο που θυμάμαι από το πρόγραμμα είναι ότι το Σάββατο παίζουν οι Free Call για τους οποίους έχω ήδη γράψει στο ποστ 'Video Art Festival'. Δυστυχώς θα λείπω σε γάμο εκείνο το βράδυ. Αν πάει κάποιος στο συγκεκριμένο live ή και σε οποιοδήποτε άλλο ας κάνει τον κόπο να αφήσει ένα comment με εντυπώσεις .

Τιμή εισιτηρίου: Παντελώς άγνωστη (έκπτωση για φοιτητές, μαθητές, στρατιώτες)
Τοποθεσία: Δασάκι Κόδρα (Καλαμαριά Χιλής προς Αρετσού)
Ωρα έναρξης: 21:00

Wednesday, September 07, 2005

Slam

Από τις ελάχιστες ταινίες που αναφέρονται στο ραπ χωρίς να παρουσιάζουν τους μαύρους ως γελοίους καραγκιοζάκηδες. Στίχοι που μιλάνε στην καρδιά και ραπ άνευ μουσικής υπόκρουσης.
Στο τσαφ το προλαβαίνετε.
ΕΡΤ1 σήμερα στις 23:45


Tuesday, September 06, 2005

Video Dance Festival 2005



6o Φεστιβάλ Ταινιών Χορού και άλλων πειραμάτων

Οταν συμβαίνει κάτι διαφορετικό στη Θεσσαλονίκη τότε πρέπει να βρισκόμαστε σε εγρήγορση. Δεν συμβαίνουν και πολύ συχνά τέτοιες εκδηλώσεις όπως πολύ καλά ξέρετε όλοι οι Θεσσαλονικείς. Το festival ξεκινάει στις 9 Σεπτεμβρίου και διαρκεί μέχρι τις 17. Τόποι εγκλήματος: Μύλος & Ολύμπιον.

Δε θα κάνω τον κόπο να γράψω το πρόγραμμα, καθώς έχει ήδη αναρτηθεί στο μπλογκ του Nio (ποστ 1) και του Crazy Monkey (ποστ 2). Θα σας πω όμως δυό λογάκια για όποιους καλλιτέχνες γνωρίζω από τα ονόματα που διαβάζω στο πρόγραμμα.


Την Τρίτη 13/9 πραγματοποιείται στο club του Μύλου ένα οπτικοακουστικό project με τίτλο Null Performance. Ο Παύλος Βάκαλος αναλαμβάνει τον ήχο και ο Χρήστος Καλός το βίντεο. Έχω δει κατα περιόδους ορισμένες απο τις δουλειές του Χρήστου και μπορώ να πω ότι έχουν ενδιαφέρον. Η συμμετοχή άλλωστε του Χρήστου σε διάφορες δραστηριότητες εναλλακτικού τύπου είναι συχνό φαινόμενο στην πόλη μας (συμμετοχή στο 'Καρφώνοντας καρφιά στο κούτελο' , μέλος της ομάδας Arterground, εκδήλωση στο Pixel Dance Festival κτλ). Για να είμαι ειλικρινής οι μουσικές που συνόδευαν τις εικόνες του βιντεο στην εκδήλωση που παρακολούθησα στο Pixel Dance Festival μου κάθισαν κάπως άσχημα. Σε γενικές γραμμές μου αρέσουν οι ηλεκτρονικοί ήχοι, αλλά δε μπορώ να αντέξω το κάθε είδος της ηλεκτρονικής μουσικής. Το θέμα μας όμως είναι ότι τα παιδιά έχουν ταλέντο, έχουν μεράκι, πειραματίζονται και γουστάρουν αυτό που κάνουν και το αποτέλεσμα της δουλειάς τους είναι άκρως ικανοποιητικό.

Τον Νίκο Βελιώτη που παίζει την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου στο Θεατράκι τον γνωρίζει πλέον και η κουτσή Μαρία μετά απο τις 'Ανάσες των Λύκων' που κυκλοφόρησε μαζί με τον Γιάννη Αγγελάκα. Το cd σίγουρα μόνον ως εύπεπτο δε μπορεί να χαρακτηριστεί. Πρόκειται για μια δύστροπη δουλειά, η οποία σε κερδίζει όμως ακρόαση με την ακρόαση, αρκεί να της δώσεις το χρόνο της. Ωραίος μουσικός ο Βελιώτης και δεν είναι τυχαίο που έκανε συνεργασία με τον Αγγελάκα. Ο Αγγελάκας ήθελε έναν "κλασικό" μουσικό που να μην είναι κολλημένος στις γνώσεις που μοιράζονται στα ωδεία και τον βρήκε στο πρόσωπο του Βελιώτη, ο οποίος αν μη τι άλλο αρέσκεται σε μουσικούς πειραματισμούς. Βιολοντσέλα μέχρι θανάτου λοιπόν την Τετάρτη στο Θεατράκι με το "Βομβό" του Βελιώτη και όποιος αντέξει. Για περισσότερα σχετικά με Βελιώτη ρωτήστε τον Vjay που τον έχει δει και από κοντά σε live.

Την ίδια μέρα πάντως θα προτιμήσω την κουρτίνα Β. Δε θα ρισκάρω με τα βιολοντσέλα του Νίκου Βελιώτη. Θα πάω στα σίγουρα. Στο club του Μύλου εμφανιστεί το τρίο FREE CALL. Αυτό είναι το σίγουρο(;) θα αναρωτιέστε δικαιολογημένα. Όχι τους Free Call τους ακούω πρώτη φορά. Διαβάζοντας όμως τα ονόματα των τριών μουσικών βρίσκουμε τον Λάκη Τζήμκα στο ηλ. μπάσο, ο οποίος αποτελεί εγγύηση. Όσοι ασχολούνται με τη jazz στην πόλη θα είναι αδικαιολόγητοι αν δεν έχουν δει τον Τζήμκα live. Κάθε χρόνο εμφανίζεται με περισσότερα από 10 διαφορετικά σχήματα σε διάφορα live Jazz. Είχα την τύχη και την τιμή να παίξω μαζί του (ως μαθητής) τουλάχιστον 2 φορές σε live ωδείου και έχω να το λέω. Πρόκειται για υπέροχο τύπο και άψογο μουσικό. Στα κομμάτια που παίξαμε μαζί (Nice & Sleezy, I feel Good, Killing me Softly) υπήρξα ο χειρότερος μαθητής, αλλά αυτό φυσικά είναι μια τελείως διαφορετική ιστορία. Οι Free Call (*** οι οποίοι εμφανίζονται παρεμπιπτόντως και στην 4η Συνάντηση Jazz & Σύγχρονης Μουσικής το Σάββατο 10/9 στο Κόδρα [Παραθιν Αλός]) όπως διαβάζω από τα σχόλια του Nio συνδυάζουν στοιχεία της Jazz, Avant Garde και της ηλεκτρονικής μουσικής. Τα άλλα δύο μέλη του σχήματος είναι οι Θοδωρής Πατσαλίδης (βιολί) και Χρήστος Γερμένογλου (τύμπανα).Το οπτικό κομμάτι έχει αναλάβει ο Vinsky.

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου και πάλι στο club το event έχει τίτλο: 'Druckmachinenmusic' του CMYK. * CMYK σημαίνει CYAN, MAGENDA, YELLOW, CARBON. Πρόκειται για τα 4 βασικά χρώματα της τυπογραφίας. Τέσσερις τυπογραφικές μηχανές για τέσσερα μουσικά κομμάτια από τον Χρήστο Γούσιο. Ενα δείγμα της δουλειάς του είχαμε ακούσει πριν από μισό χρόνο περίπου στα 'Δγιαμάντγια' (συνέντευξη του Χρήστου) αλλά μη σας γελάσω δε θυμάμαι και πολλά. Θυμάμαι μόνο ότι υπήχαν πολλοί πειραματισμοί με φυσικούς ήχους που είχε ηχογραφήσει ο Χρήστος . Την εκτέλεση θα αναλάβει λοιπόν ο Χρήστος Γούσιος μαζί με τον Νικόδημο Τριαρίδη, το όνομα του οποίου ακούω ολοένα και πιο συχνά τα τελευταία χρόνια. Από το Q (στουντιο ηχογραφήσεων) ως τη συμμετοχή του στους Los Tromos (το 'Upside Down' είναι όλα τα λεφτά) και στους Ghostfish (το cd των οποίων ακόμη ψάχνω). Καλό παλουκάρι εν ολίγοις. Στο Druckmachinenmusic συμμετέχει και ο Κλεάνθης Καραπιπέρης. Δυστυχώς την Πέμπτη δε θα βρίσκομαι στη Θεσσαλονίκη, οπότε θα χαιρόμουν πολύ αν υπήρξε κάποια ανταποκρισούλα είτε με mail είτε τηλεφωνικώς.

**Για τις υπόλοιπες μέρες δε γνωρίζω τίποτε, πρέπει να σημειωθεί όμως πως την επιμέλεια των εκδηλώσεων έχουν αναλάβει η Χριστιάνα Γαλανοπούλου, ο Γιώργος Κωνσταντινίδης και οι άνθρωποι της Poeta Negra. Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στο όνομα της Χριστιάνας Γαλανοπούλου, από την οποία και ιδρύθηκε το Video Dance Festival το 2000.

Όταν κάτι "κινείται" στην πόλη μας πρέπει να κινούμαστε κι εμείς στο ρυθμό του
Είσοδος ελεύθερη


* -> update

Rεbελοσόφημα #3

Αν και πιάσαμε καινούργια σαιζόν εξακολουθώ να έχω ορισμένες εκλάμψεις (να τις κάνει ο Θεός).

Rεbελοσόφημα #3: Η κακοποίηση της απλότητας

[Την επόμενη ατάκα θα τη γράψω στο 3ο πρόσωπο όπως κάνουν οι δήθεν φτασμένοι για να προσδώσουν κύρος στο άτομο τους]

Τα Rεbελοσοφήματα του Zpi δημοσιεύονται μόνο στο μπλογκ (ΠΑ.ΟΙ.ΔΓΙΑ.)της ραδγιο-φονικής εκπομπής 'Δγιαμάντγια'. Υπάρχει συμβόλαιο μέχρι το 2011.


ΥΓ: Ζητώ συγνώμη αν σας έχω πρήξει με τα Διαμάντια, αλλά ο καθένας με τα κολλήματα του
Εφχαρίστο γκαμπρέν

Sunday, September 04, 2005

Μετάλλαξις





Friday, September 02, 2005

Βιβλιοθήκη με "ζωντανά βιβλία"

-Γεια σας. Θα ήθελα να δανειστώ έναν Αλβανό και μια transexual. Πότε θα πρέπει να τους επιστρέψω;

Δανεισμός ανθρώπων από βιβλιοθήκη; Η είδηση της ημέρας (άρθρο της Μαριλού Τζαμπελίκου) κυκλοφόρησε στη μπλογκοκοινωνία από την psilikatzoy.

Southpark Studio



Το είδα στο npat's blog
Αυτός είναι ο δικός μου Southparkικός χαρακτήρωας
Δημιουργήστε το δικό σας χαρακτήρα εδώ