Zpiderland

Friday, March 11, 2005

Ο Superman ήταν αδερφή

Ξέρω ότι μερικοί από εσάς μαγαλώσατε έχοντας για πρότυπο κάποιον υπερήρωα. Λυπάμαι που θα σας πληγώσω αλλά από αυτό εδώ το post ξεκινάει η υπερ απομυθοποίηση. Ήρθε η ώρα να προσγειωθείτε στη σκληρή πραγματικότητα.

Ο Superman ήταν αδερφή, το ίδιο και οι υπόλοιποι υπερ-ήρωες της παρέας του. Μην τρώτε το παραμύθι πως άλλη προσωπικότητα αυτή του superman και άλλη αυτή του Κλάρκ Κέντ, όλοι ξέρουμε ότι ήταν το ίδιο άτομο. Κλαρκ Κέντ = Superman. Και μάλιστα για να ακριβολογούμε ο Κλαρκ Κέντ ήταν αυτός που προϋπήρχε.

Ο Κλάρκ λοιπόν ήταν ένας φλωράκος. Πήγαινε κάθε μέρα στη δουλειά του, ανεχόταν τις κοροϊδίες και τα πειράγματα του κάθε μαλάκα και σκότωνε την ώρα του παίρνοντας μάτι την Λόις, το ωραίο γκομενάκι που δούλευε στο διπλανό γραφείο. Του τρέχανε τα σάλια αλλά ήξερε πως δε θα έβρισκε ποτέ το θάρρος να της μιλήσει. Αφού λοιπόν συνειδητοποίησε πως τα χρόνια περνούσαν και η μίζερη καθημερινότητά του τον έπνιγε μέρα με τη μέρα ολοένα και περισσότερο, πήρε την απόφαση να εκμεταλλευτεί τη super δύναμή του για να την πέσει στη Λόις. Με πρόφαση λοιπόν τη σωτηρία του κόσμου και τον αέναο αγώνα του καλού με το κακό, άρχισε να πολεμάει κακοποιούς, να προσγειώνει αεροπλάνα με μηχανική βλάβη, να μαζεύει γατάκια που δε μπορούσανε να κατεβούν από το δέντρο και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί ο νους σας. Και όλα αυτά για να κάνει φιγούρα στη Λόις, η οποία Λόις δεν ήταν τίποτα άλλο παρά μια επαρμένη χαζογκόμενα. Με το που είδε τον superman μπροστά της να την καμακώνει (σηκώνοντας το αριστερό του φρύδι) ζαλίστηκε από την ομορφιά του. Λες και είχε κάνει καμιά τρομερή μεταμφίεση ο Κλαρκ που μέχρι πρότινος η Λόις κοίταζε με αηδία και απέχθεια. Έβγαλε τα γυαλιά του, φόρεσε και το βρακί του πάνω από το παντελόνι και έγινε superman! Μα τι σόι υπερήρωας είναι αυτός. Αν δεν είναι ο γελοιότερος σίγουρα πάντως είναι ο πιο κακόγουστος.

Για να τελειώνουμε λοιπόν με αυτόν τον καραγκιοζάκο τον superman. Ο Κλάρκ δεν ήταν τίποτε άλλο παρά ένα καταπιεσμένο ανθρωπάκι σαν αυτούς τους κακόμοιρους εργαζόμενους που χτυπάνε καθημερινά την κάρτα στη δουλειά τους, περιμένοντας πότε θα περάσουν οι επόμενες οχτώ ώρες. Σαν αυτούς που περιμένουν πότε θα έρθουν τα Χριστούγεννα για να χαμογελάσει λίγο το χειλάκι τους. Η μοναδική αλήθεια είναι ότι αν δεν υπήρχε η Λόις στο διπλανό γραφείο, ο superman πιθανότατα δε θα εμφανιζόταν ποτέ. Θα έμενε για πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού του Κλάρκ. Θα συνέχιζε να περνάει τα βράδια του στο δυάρι του, που πλήρωνε μετά κόπων και βασάνων, βλέποντας σοφτ πορνό στο Άλτερ. Γι αυτό σας λέω πριν μυθοποιήσετε κάποιους ανθρώπους ρίξτε και μια ματιά στην περίπτωσή τους από διαφορετική οπτική γωνία...

Bonus track: Ο superman και ο spiderman είχαν μαλώσει επειδή γουστάρανε και οι δύο τη supergirl. Για σπάσιμο λοιπόν πάει ο superman και γράφει με σπρέι στον τοίχο ‘Ο spiderman είναι αδερφή’. Το βλέπει ο spiderman και τρελαίνεται. Παίρνει κι αυτός το σπρέι και γράφει: ‘Ο superman είναι ο Κλάρκ Κεντ’.

ΥΓ: Περιμένετε κι έχω πολλά ράμματα και για τη γούνα όλων των υπερ-ηρώων.

3 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]



<< Home