Zpiderland

Sunday, September 11, 2005

Wonder Woman η Φιλόδοξη

H Wonder Woman αποτελεί ξεχωριστή περίπτωση. Δεν πρόκειται για υπερήρωα απατεώνα όπως στην περίπτωση Superman, Batman κτλ. Η Wonder Woman είχε από μικρή υπερφυσικές ικανότητες. Μπορούσε να πετάξει, είχε αφύσικη μυική δύναμη, εξαιρετική ευφυία κτλ. Παρ’όλα αυτά όταν ήταν μικρή ντρεπόταν για την ιδιαιτερότητα αυτή. Καταριόταν πολύ συχνά τις υπερφυσικές της δυνάμεις, καθώς δεν ήθελε να διαφέρει από τα υπόλοιπα παιδιά στο σχολείο. Φοβόταν ότι θα τις συμπεριφέρονταν σα να ήταν φρικιό.
Φτωχοκόριτσο η WW πέρασε την εφηβεία της στις αρχές των 00’s (1990-2000) την εποχή που η Ε. Καστρίτση γύριζε από το κατηχητικό για να προλάβει το '60' χωρίς μοντάζ'. Ήταν εσωστρεφής, αν και όμορφη δεν περιποιούταν τον εαυτό της και τριγύριζε σα λέσι φορώντας συνέχεια ακουστικά ατα αυτιά.
Όσο ήταν μικρή ντρεπόταν για τις υπερφυσικές της δυνάμεις, μεγαλώνοντας όμως άρχισε να βλέπει τα πράγματα με διαφορετικό μάτι. Ήταν την περίοδο που είχε περάσει στο πανεπιστήμιο στη σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων όταν είδε τον Κλαρκ Κεντ και τον Μπρους Γουέην να γίνονται φίρμες από το πουθενά. Σιχαινόταν τον κόσμο που δεχόταν να ξεφτιλιστεί στην TV μόνο και μόνο για λίγη πρόσκαιρη δημοσιότητα. Αν γίνανε διάσημοι αυτοί οι υπερ-κομπογιαννίτες τότε σίγουρα είναι θέμα χρόνου να με ανακαλύψουν κι εμένα οι ρεπορτερς των εκπομπών κοινωνικού προβληματισμού, συλλογίστηκε κάνοντας πρόβα στον καθρέφτη.

-WW πως μπορέσατε να κρατήσετε μυστική την προσωπική σας ζωή τόσα χρόνια;
-Ξέρετε είναι που απεχθάνομαι τη δημοσιότητα. Προτιμώ να έχω το δικό μου χώρο...

Οι πρόβες συνεχίζοταν, τα χρόνια περνούσαν, οι υπερήρωες πληθαίναν μα η Wonder Woman εξακολουθούσε να παραμένει στην αφάνεια. Η οργή της πλεόν ήταν ανεξέλεγκτη. Όποιο κανάλι και να παρακολουθούσε, όποιο εξώφυλλο περιοδικού και αν κοιτούσε τα ίδια και τα ίδια. Superman, Batman, Batman, Superman. Ακόμα και η Καστρίτση τους φιλοξενούσε στην καινούργια της glamourοεκποπή. Δεν υπήρχε πλέον αμφιβολία, τους φθονούσε μέχρι θανάτου. Οι δύο αυτοί ξεφτίλες κλέβαν τη δόξα της.
Μην έχοντας λοιπόν άλλη επιλογή η
Wonder Woman πήρε την απόφαση να φανερώσει στον κόσμο τις υπερφυσικές της ικανότητες. Τέλος η χαμηλοβλεπούσα WW, ήρθε η ώρα να τους δείξω ποια είμαι. Άρχισε λοιπόν να δέρνει κακοποιούς να πετάει πάνω από πόλεις και χωριά, αλλά τίποτε. Ο κόσμος έβλεπε αυτό που ήθελε να δει.

-Μπάμπη Μπάμπη το είδες; Ο Superman μόλις πέταξε πάνω από το χωράφι μας.

Αυτό ήταν η WW είχε εξοργιστεί. Προσπαθώντας να βρει τρόπο να προωθήσει πλέον την εικόνα του υπερήρωα, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τις γνώσεις που αποκόμισε από τα μαθήματα της σχολής. Θα ανοίξω έναν εκδοτικό οίκο με σκοπό την αποκατάστιση της αλήθειας, σκέφτηκε κι έπιασε χαρτί και μολύβι για να υπολογίσει τα απαραίτητα έξοδα. Φυσικά και τα χρήματα που διέθετε δε έφταναν σε καμία περίπτωση, αν όμως έβρισκε μερικούς χορηγούς κι έπαιρνε την επιδότηση που διαφήμιζε το κράτος για τους νέους επιχειρηματίες, πίστευε πως θα μπορούσε να τα καταφέρει.
Γεμάτη ενθουσιασμό λοιπόν μάζεψε όλα τα απαραίτητα έγγραφα-βεβαιώσεις- πιστοποιητικά και πήγε να κάνει αίτηση. Στο μυαλό της σκεφτόταν πως θα αξιοποιούσε τα 35000 ευρώ που θα έπαιρνε μετά την έγκριση της αίτησης.
Πολύ ωραία, της είπε ο υπάλληλος όταν του έδωσε τα απαραίτητα χαρτιά. Συμπληρώστε παρακαλώ και αυτά τα 15 έντυπα και είστε έτοιμη.
-Χμ μα ξέρετε αυτά τα έντυπα που μου δώσατε χρειάζονται γνώσεις λογιστή για να συμπληρωθούν
-Βεβαίως έχετε δίκιο. Ξέρετε αν επιθυμείτε μπορείτε να τα αφήσετε σε εμάς να τα συμπληρώσουμε και να τα καταθέσουμε χωρίς να μπείτε στον κόπο να αναλάβετε εσείς την ευθύνη.
-Τέλεια τι κοστίζει όλο αυτό το πακέτο
-800 ευρώ για να κατατεθεί έτοιμη η αίτηση σας και σε περίπτωση που γίνει δεκτή άλλα 1200.
-[WW κάγκελο] Μα τι είναι αυτά που μου λέτε. Τι θα πει και σε περίπτωση που γίνει δεκτή άλλα 1200
-Εντάξει εντάξει να σας το θέσω αλλιώς. 800 ευρώ για να κατατεθεί η αίτηση σας και ΟΤΑΝ γίνει δεκτή άλλα 1200.

Η WW δεν πίστευε στα αυτιά της. Εδώ πέρα δεν έδωσα μίζα 100 ευρώ για να πάρω δίπλωμα οδήγησης, θα δώσω τώρα 2000; Από την άλλη όμως τι είναι 2000 μπροστά στα 35000 που θα έπαιρνε. Μπα όχι αποκλείεται, αν μαθευτεί στο μέλλον ότι η πρώτη γυναίκα υπερήρωας λάδωσε για να πάρει επιδότηση θα καταστραφεί η φήμη της ανεπανόρθωτα. Διαολοέστειλε λοιπόν τον υπάλληλο και έφυγε περπατώντας περήφανα σαν την πέρδικα του Famous.
Δίχως άλλο αξιοπρεπές σχέδιο η WW κατέληξε στο συμπέρασμα πως δεν υπήρχε πλέον άλλη λύση πέρα από την τηλεόραση. Οκτώβρη του 2005 λοιπόν κατέληξε να κάνει ποδαρικό στη νέα εκπομπή του Παπαρούτσικου. Αφού συνάντησε τον ίδιο τον παρουσιαστή του μίλησε για τα προβλήματα της. Του είπε πως είναι υπερήρωας μα ο κόσμος την αγνοεί, πως η επιτροπή της ζήτησε μίζα για να της δώσει επιδότηση, πως ο Superman και ο Batman είναι σκέτοι τσαρλατάνοι, κτλ κτλ.
Ο Παπαρούτσικος τσίμπησε. Το ψώνιο τούτο θα μπορούσε να φέρει καλά νούμερα στην εκπομπή και η αλήθεια είναι ότι τα είχε μεγάλη ανάγκη και ο ίδιος μετά από τις τελευταίες του τηλεοπτικές αποτυχίες.
Εγινε, της είπε.
-Θα πρέπει όμως να σου βρούμε πρώτα ένα πιασάρικο όνομα, ...ά και να σε σουλουπώσουμε λιγάκι πριν βγεις στο γυαλί. Πως να πείσεις βρε κοπέλα μου πως είσαι υπερήρωας με τέτοια εμφάνιση; Είναι δυνατόν 27 χρονών κοπέλα να κυκλοφορείς ακόμα με μπλούζα Wu Tan Clan. Μμμ για στάσου, ναί ναί βέβαι το βρήκα. Το μπλουζάκι σου μου έδωσε ιδέα. Wonder Woman θα σε ονομάσουμε. Αυτό είναι βέβαια - όταν θέλω ο άτιμος πως τα βρίσκω- τέλεια τέλεια. Λοιπόν τρέχα τώρα στο Νικολά να σε μακιγιάρει και σε 4 ωρίτσες βγαίνουμε live. Και που 'σαι δε θέλω ντροπές στον αέρα. Πες τα όλα όπως τα νιώθεις. Ο κόσμος θέλει αληθινούς ανθρώπους που να ξέρουν να μοιράζονται τα συναισθήματα τους, να το θυμάσαι αυτό έτσι;
Ετσι λοιπόν η WW αφέθηκε στα χέρια του Νικολά και της Παραγωγής. Μέσα σε δύο ώρες τα φαρδιά παντελόνια είχαν εξαφανιστεί. Τη θέση τους είχε πάρει ένα καυτό μπλε σορτσάκι 10 πόντων. Στη θέση τηςριχτής μπλούζας μια κοντή στολή κομμένη με πλούσιο ντεκολτέ. Μανικιούρ-πεντικιούρ και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε και η WW στην πίστα μεταμορφωμένη.

Πτου σου μη σε ματιάξω κουκλάρα μου, χαριτολόγησε ο Παπαρούτσικος φιλώντας τη WW στο ξεκίνημα της εκπομπής.

Μην τα πολυλογώ η WW είπε τον πόνο της στην εκπομπή δίνοντας εξαιρετική ερμηνεία, ακολουθώντας πάντα τις συμβουλές του Παπαρούτσικου και της παραγωγής.

Τρομερό το δράμα που ζει αυτή η κοπέλα, μονολόγησε ο Παπαρούτσικος.
-Εμείς όμως δε θα το αφήσουμε έτσι. Θα δώσουμε αγώνα μέσα από αυτή την εκπομπή για να πραγματοποιηθεί επιτέλους η κάθαρση. Θα δώσουμε αγώνα για να αποκατασταθεί η αλήθεια σε ότι αφορά τους υπερήρωες της χώρας μας. Θα δώσουμε αγώνα για να κερδίσει η φτωχή πλην τίμια αυτή κοπέλα τη δόξα και τη τιμή που τις αξίζουν. Θα δώσουμε αγώνα για την αξιοπρέπεια του κάθε μικρού ήρωα της καθημερινότητας μας. Μέχρι να δικαιωθούμε όμως δε θα μείνουμε στα λόγια. Ο floor manager μόλις μου διεμήνυσε πως η παραγωγή χαρίζει στη WW 3000 ευρώ από καρδιάς για να μπορέσει να πληρώσει τη μίζα και να επιβιώσει μέχρι να αποκατασταθεί η αλήθεια.

Η WW ένιωθε κάπως ευάλωτη μετά από όλο αυτό το πανηγύρι, άλλαξε γρήγορα όμως διάθεση όταν συνειδητοποίησε πως η έκθεσή της στο κοινό έπιασε τόπο. Τα υπόλοιπα κανάλια έδειξαν γρήγορα ενδιαφέρον. Όχι για το σκάνδαλο περι μίζας που παίχτηκε στην εκπομπή, τέτοια είχαν δείξει με το κιλό, αλλά για τη λεκτική αντιπαράθεση της WW με Superman και Batman. Αυτό μάλιστα ήταν θέμα. Δεν είχε τολμήσει κανείς μέχρι τώρα να σπιλώσει το όνομα των αγαπημένων υπερηρώων της χώρας.
Από την επόμενη κι όλας μέρα η φωτογραφία της WW μοστράριζε σε όλα τα εξώφυλλα.

Ο ΝΕΟΣ ΥΠΕΡΗΡΩΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΟΥΣ ΘΗΛΥΚΟΥ
SUPERMAN ΤΡΕΜΕ
SUPER SEX SYMBOL

Μόνο ένα περιοδικό είχε φωτογραφία του Batman στο εξώφυλλο με τη WW να εμφανίζεται σε μικρό πλαίσιο.

O BATMAN GAY???

Ηταν φυσικά μια μόνον από τις απκαλύψεις που είχε κάνει η WW στην εκπομπή του Παπαρούτσικου. Τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν η WW βγήκε σε παράθυρα για να διαξιφιστεί live με Superman και Batman. Πολλές βαριές κουβέντες ειπωθηκαν και οι παρουσιαστές των εκπομπών κοινωνικού προβληματισμού της μεσημβρινής ζώνης τρίβαν τα χέρια τους. Οι εκδότες των κουτσομπολίστικων περιοδικών ήτνα κι αυτοί μες τη χαρά. Αύξηση των πωλήσεων κατά 50% για το τελευταίο 10ήμερο.
Το θέμα είναι ότι η WW επιτέλους έγινε διάσημοι. Ο κόσμος την αναγνώριζε στο δρόμο, τα παιδάκια ζητούσαν αυτόγραφα και τα ΜΜΕ την κηνυγούσαν από πίσω καθημερινά. Πολύ σύντομα η Marvel αποφάσισε να εκδόσει κομικς με ιστορίες της Wonder Woman, η οποία και υπέγραψε το συμβόλαιο εξασφαλίζοντας μια μικρή περιουσία.
Είχε έρθει το καλοκαίρι όταν η Marvel αποφάσισε να διοργανώσει ένα all day party φιλανθρωπικού χαρακτήρα (με απώτερο στόχο τη διαφήμιση των προϊόντων της), όπου θα παρευρίσκονται πλην των άλλων και όλοι οι υπερήρωες που έχουν συμβόλαιο. Η WW δεν είχε καμια όρεξη να βρεθεί πρόσωπο με πρόσωπο απέναντι στον Superman και τον Batman όμως υπήρχε ρητός όρος στο συμβόλαιο που την υποχρέωνε να παραστεί. Τι να κάνει λοιπόν, χωρίς να έχει επιλογή έβαλε τη στολή της και τράβηξε για το ξενοδοχείο όπου και επρόκειτο να πραγματοποιηθεί το happening.
15:00 η ώρα και η WW με το κοκταίηλ στο χέρι βλέπει τον Superman μαζί με τον Batman να την πλησιάζουν. Κρύος ιδρώτας. Οι δύο υπερήρωες φτάνουν δίπλα της. Η WW κόκκαλο.

Superman: Επ καλώς την κούκλα
Batman: Απαπά τι κούκλα καλέ. Θεά Θεά είναι
Wonder Woman: Μα τι πως; Θελώ να πω...περίμενα πως θα έχετε θυμώσει μετά από όλα αυτά που έχω πει για σας στα ΜΜΕ
B: Αχ άκου την καλέ τι λέει;
S: Βρε κουτό. Any publishity is good publishity. Μα δεν ακούς ποτέ Ταχιάου;
WW: Η αλήθεια είναι ότι δεν ακούω ραδιόφωνο.
S: Βρε το όνομα σου να προφέρουν σωστά και μη σε νοιάζει για τίποτε.
B: Αχ αχ κοίτα Κλάρκ, ήρθε ο Γουλβεριν. Τι άντρας Θεέ μου...
S: Αχ και να σε άκουγε ο Robin μαύρη θα σε έκανε...
B: Τι μαύρη να με κάνει βρε που ο στυλίστα της Marvel δε λέει να μου βάλει κανένα δροσερό χρωματάκι στη στολή να αναωθώ λιγάκι η έρμη. Χιλιές φορές του το 'πα.
WW: Δηλαδή θέλετε να πείτε πως είμαστε εντάξει. Δεν τρέχει τίποτε;
B: Αχ θα τρελαθώ η μαύροφορούσα, άκου την τι λέει. Μα φυσικά χρυσή μου μην το συζητάς.
S: Έλα τώρα μωρό μου μην το σκέφτεσαι, όλοι μια οικογένεια είμαστε εδώ στη Marvel και αν θέλεις να σου αποδείξω την αγάπη μου το δωμάτιο μου είναι το 211, είπε και της έκλεισε το μάτι.

Η Wonder Woman βρισκόταν σε μια καινούρια πραγματικότητα. Ωστε έτσι λειτουργούσε ο χώρος του life style. Ετσι λειτουργούσαν οι TV Stars που θαύμαζε στην τηλεόραση. Και τώρα; Και τώρα ήταν κι αυτή μέρος του life style. Ποτέ δεν υπήρξε στη ζωή της τόσο ευτυχισμένη.





Για τους νέους αναγνώστες έχουν ήδη κυκλοφορήσει στα διαδιχτυωτά περίπτερα του Zpiderland τα 4 πρώτα κεφάλαια της 'Υπερ Απομυθοποίησης':

Ο Superman ήταν αδερφή
Batman ο κακομαθημένος
Αόρατος άνθρωπος ο ελαφρόμυαλος
Spiderman ο Ναζιστής

12 Comments:

  • χεχεχεχεχεχεχεχεχεχεχεχεχεχεχεχεχεχεχε

    Εμένα πάντως μου άρεσε το πώς πήρε ο SPiderman το όνομά του, από το Speichellecker der Mann... εκείνο ήταν κορυφαίο.

    Ελπίζω σειρά να έχει ο Χούλκ. Με το πάσο σου, άστο να βγει φυσικά, όπως και τα προηγούμενα.

    By Blogger Phantasmak, At September 12, 2005 8:59 PM  

  • Clap clap clap! έξοχο, έξοχο!

    Η Μάρβελ πάντως επεκτείνει τη λίστα των καλεσμένων στα κοσμικά πάρτυ, και τον Χουλκ δεν τον είδα πουθενά καλεσμένο...

    http://www.latimes.com/business/custom/cotown/la-fi-marvel6sep06,1,1399662.story?coll=la-headlines-business-enter

    By Blogger Beta Blank, At September 12, 2005 10:39 PM  

  • Έξοχο, indeed!

    Πάω να μελετήσω και τα προηγούμενα :)

    By Blogger neraida, At September 12, 2005 10:58 PM  

  • thankια thankia.
    Gredits και στη μία ου που μου βρήκε το φωτογραφικό ντοκουμέντο προ μηνών.

    By Blogger Zpi, At September 13, 2005 1:10 AM  

  • Αδελφέ Zpi, με αφορμή την ιστορία της WW., διάβασα και τις προηγούμενες αληθινές ιστορίες που βρίσκονται πίσω από τον μύθο των σουπερ ηρώων, που η μαχητική σου πένα δεν διστάζει να αποκαλύψει.
    Τι να σου πω ως σχόλιο; Απλώς υποκλίνομαι! Συγχαρητήρια!

    Υ.Γ.: Μιας και βλέπω ότι όλοι μετά από αυτό σου κάνουν παραγγελιές, να ζητήσω και εγώ την αληθινή ιστορία του Super Caotonic;

    By Anonymous Anonymous, At September 13, 2005 1:42 AM  

  • Yo ma nigga!
    Πολύ καλή η WW (και ως μεγάλος φαν) περιμένω και τα επόμενα. Μάλιστα, σκέφτομαι να κάνουμε και ένα site μόνο με τέτοια. Τι λες;

    Request: Ο επόμενος πρέπει να είναι ο Κάπταιν Αμέρικα. Και μάλιστα vs Super Katrina!!

    By Blogger Nassos K., At September 13, 2005 10:50 AM  

  • Καλημέρες καλημέρες. Τρίτη και 13 ε; Τέλεια.

    Δε φταίω εγώ για τα "κουσούρια" (μην ξεχνάμε και τους παπάδες μας) του Μπρους Γουέην.

    Super Caotonic Super Caotoniccc
    Ελα μωρέ Νάσο τώρα. Αφού όλοι ξέρουμε πως δεν πιάνει μπάζα μπροστά στον Carnation.

    Βρε CM ένα site μόνο με τέτοια; Και τι θα γράφουμε να το γεμίσουμε. Για τον Φοίβο με πέρασες;

    By Blogger Zpi, At September 13, 2005 11:49 AM  

  • Δεν είπα για blog. Ενα site ειπα που θα έχει όλες τις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ιστορίες των σουπερ ηρώων.

    Ασε που θέλω να συμμετέχω κι εγώ ξεμπροστιάζοντας επιτέλους την παπιούπολη! Σου έχω πει ότι το σόι Ντακ είναι το πιο ανήθικο παιδικό του κόσμου έτσι;

    By Blogger Nassos K., At September 13, 2005 2:57 PM  

  • Zpi, κοκκινίζω από τη ντροπή μου, δε μου αρέσουν τα ευχαριστώ :)

    Βρε CM, καλέ μου άνθρωπε, τι σου έφταιξαν οι πάπιες; Νομίζω είσαι δάκτυλος των άλλων σουπερ-ηρώων και θες να καταστρέψεις το καλύτερο ήρωα όλων των εποχών, τον Φάντομ Ντακ. Αλλά έννοια σου και δε θα σ'αφήσω, έχω ντοκουμέντα εγώ!

    By Blogger Beta Blank, At September 13, 2005 3:51 PM  

  • Sadistria (ή μήπως Wonder Woman) όπως βλέπεις σεβάστηκα την κρυφή σου ταυτότητα και δεν ανέφερα πουθενά το όνομα σου. Δεν άντεξες όμως και καρφώθηκες.

    CM ναι οκ το πιασα το υπονοούμενο. Θα πρέπει να αναφέρονται και οι ημερομηνίες γραφής όμως της κάθε ιστορίας, διότι ορισμένα κομμάτια βασίζονται στην επικαιρότητα.
    Δεν ήθελα να επεκταθώ στους χαρακτήρες του Disney οι οποίοι αποτελούν ασούμε σωστά πρότυπα για τα μικρά παιδιά, αν και ξέρω τι βρωμοχαρακτήρας είναι ο Donald Duck. Μόνο και μόνο επειδή το έθιξες θα μοιραστώ μαζί σας ένα φωτοντοκουμέντο που έχω στα χέρια μου, χωρίς σχολιασμό αυτή τη φορά.
    Θα συνεχίσω όμως να ασχολούμαι μόνον με υπερήρωες.

    Μια ου μου φαίνεται κι εσύ σε σωστό δρόμο βαδίζεις. Keep walking

    By Blogger Zpi, At September 13, 2005 4:49 PM  

  • perfect perfect
    έχω κάνει και request για fantastic four στο παρελθόν, ε;

    By Blogger ilias n., At September 17, 2005 12:44 AM  

  • Thnkια
    Οι παραγγελιές καταγράφονται, αλλά το delivery είναι απελπιστικά αργό.
    Υπομονή

    By Blogger Zpi, At September 18, 2005 4:11 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]



<< Home