Zpiderland

Friday, January 27, 2006

Livez

Δεν ξέρω τι λέει ο Dark Angel, κατά τη γνώμη μου ο Σαδίκης χθες το βράδυ στο Ξυλουργείο ήταν υπέροχος. Αν δε μου έχει ξεφύγει κάποια εμφάνισή του, ο Σαδίκης πρέπει να είχε να παίξει σε live γύρω στα 5 χρόνια. Η τελευταία φορά που τον είδα πρέπει να ήταν σε τζαμπέ αιφνιδιαστικό live με Διάφανα Κρίνα ή σε κάποια αμνηστιακή βραδιά.
Δεν είναι ιδέα μου όσοι είμασταν χθες στο Ξυλουργείο μείναμε απόλυτα ικανοποιημένοι και φάνηκε να το απολαμβάνει και ίδιος μαζί με τους (νέους σε ηλικία) μουσικούς του. Όσο για το καινούργιο του cd 'Το γέλιο των πολλών' πρέπει να ομολογήσω ότι στα πρώτα ακούσματα που είχα μέσω ραδιοφώνου σχημάτισα αρνητική άποψη. Είναι όμως τέτοια η δομή των κομματιών (επιτρέψτε μου να τη χαρακτηρίσω ως κουλτουριάρης αντικομφορμιστική) που απαιτεί πολλές ακροάσεις για να μπορέσεις να τα συνηθίσεις. Αυτό μου αρέσει στον Σαδίκη. Γράφει τους στίχους του, έχει δυο πράγματα να πει και τα δένει με μουσική χωρίς να χρησιμοποιεί τυποποιημένες συνταγές τύπου κουπλέ-πεφρέν τελειώσαμε. Εντυπωσιάστηκα συνειδητοποιώντας τη δύναμη των κομματιών στο live.
Από την προηγούμενη δισκογραφική δουλειά του Σαδίκη μεσολάβησε ένα σιάστημα 10 περίπου ετών. Η ασυνέπεια αυτή είναι που δείχνει πόσο συνεπής είναι ο Ντίνος απέναντι στο κοινό του.
[Τι είπα ο ποιητής - όποιος κατάλαβε κατάλαβε]

- - - - -

Συναυλιακή βραδιά και η αποψινή στο Ξυλουργείο. Η Poeta Negra διοργανώνει (πάντα σε συνεργασία με τη Kazandb σε αφορά στις συναυλίες) τη δεύτερη βραδιά φεστιβαλικού χαρακτήρα.
Wetsound Orchestra, Peekay Tayloh και 2l8 (to late) είναι οι μπάντες που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα.
[Click for more]

Από τα 3 συγκροτήματα έχω πάρει μια ιδέα μόνον από τους 2l8 του Κώστα Βοζίκη, συνέντευξη του οποίου αερίστηκε και χθες το βράδυ στα 'Διαμάντια' του Γιάννη Σημαντήρα. Κλειστοφοβικός τύπος με ευαισθησίες. Τουλάχιστον αυτή την εντύπωση μου έδωσε. Τα πρώτα δείγματα της δουλειάς του πολύ ενθαρυντικά και θα ήθελα να τον δω κάποια στιγμή (δεν ξέρω αν θα πάω απόψε) στη σκηνή.
"Δεν ξέρω πως θα ήταν τα πράγματα αν δεν είχα δώσει ποτέ το demo" ήταν ένα από τα ερωτήματα που προβληματίζουν τον Κώστα Βοζίκη. Πιστεύω ότι σύντομα θα συνηθίσει τη νέα κατάσταση στη ζωή του, ώστε να μπορέσει να απολαύσει τους ν΄ςους ορίζοντες που του ανοίγονται.
Όπως και να 'χει καλή επιτυχία

- - - - -

Τώρα που γυρίζει πρέπει να αναφέρω και το live του Αγγελάκα με τους Επισκέπτες που είναι προγραμματισμένο για το Σάββατο. Δυστυχώς δε γνωρίζω τίποτε, ξέρω μόνο ότι η είσοδος είναι 20 ευρώ (λογικό αν αναλογιστείτε ότι συμμετέχουν καμιά 10ριά μουσικοί - σε φάση Θ. Παπακωσταντίνου) και σίγουρα ο Αγγελάκας θα τη γεμίσει την αίθουσα χωρίς τη συνδρομή μου. Δεν έχει ανάγκη αυτός, τα καταφέρνει μια χαρά. Όσο για το 'Από εδώ και πάνω' είναι πλέον γνωστό ότι ήταν από τους καλύτερους εγχώριους δίσκους της χρονιάς που έφυγε.

Οτι και να διαλέξετε καλά να περάσετε.
ΕΕΕ εσένα λέω που διαβάζεις αδιάφορα. Σταμάτα να γκρινιάζεις για τη μουσική σκηνή της πόλης και σήκω πήγαινε σε μια συναυλία. Δε θα λέμε συνέχεια τα ίδια και τα ίδια...

21 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]<< Home