Zpiderland

Monday, March 14, 2005

Οι Γερμανοί ξανάρχονται!

Αυτός είναι ο τίτλος της έγγραφης ανακοίνωσης που εξέδωσε η ΠΑΕ Ξάνθη μετά τον Κυριακάτικο αγώνα της Ξάνθης κόντρα στη Χαλκιδόνα διαμαρτυρόμενη για την κακή διαιτησία του διαιτητή Γερμανάκου.

Η ΠΑΕ Ξάνθης διαμαρτύρεται κυρίως για δύο φάσεις:

Φάση 1η: Ο Λουτσιάνο (παίχτης της Ξάνθης) αποβάλλεται κάπου γύρω στο 70’ (και ενώ η ομάδα του βρίσκεται πίσω στο σκορ με 2-1) με 2η κίτρινη κάρτα. Ο διαιτητής έγραψε στο φύλλο αγώνα ότι έδειξε την κάρτα στο Λουτσιάνο επειδή έκανε καθυστέρηση. Δεν είδα το ματς αλλά μου φαίνεται κάπως παράλογο να έκανε ο Λουτσιάνο καθυστέρηση ενώ η ομάδα του βρισκόταν πίσω στο σκορ.

Φάση 2η: Ο Λαμπριάκος (παίχτης της Ξάνθης) εκτελεί στο 87’ πέναλτι, πετυχαίνει το γκολ αλλά ο διαιτητής διατάζει να επαναληφθεί η εκτέλεση. Ντεζαβού...ο Λαμπριάκος εκτελεί το πέναλτι, πετυχαίνει το γκολ αλλά ο διαιτητής διατάζει να επαναληφθεί η εκτέλεση για 3η φορά. Ο Λαμπριάκος εκτελεί το πέναλτι, ο τερματοφύλακας αποκρούει και το παιχνίδι συνεχίζεται. Ο διαιτητής ισχυρίστηκε ότι δεν είχε σφυρίξει στις δύο πρώτες φορές επειδή έδινε ακόμη εντολές στον τερματοφύλακα σχετικά με τη θέση που έπρεπε να πάρει κάτω από τα δοκάρια. Μπορεί να έχει και δίκιο αλλά πόση ώρα χρειάζεται τέλος πάντων για να πάρει θέση ένας τερματοφύλακας. Υπενθυμίζω ότι στην περίπτωση που ο τερματοφύλακας κινείται κατά την ώρα που εκτελείται το πέναλτι, το πλεονέκτημα το έχει η ομάδα που έχει κερδίσει το πέναλτυ.

Όπως και να ‘χει όλα αυτά φαίνονται πολύ ύποπτα, αλλά έτσι κι αλλιώς αυτή δεν είναι ούτε η πρώτη αλλά ούτε και η τελευταία φορά που αδικείται φέτος η Ξάνθη. Ο λόγος που με έκανε να γράψω το
post είναι ο αν μη τι άλλο εμπνευσμένος τίτλος της ανακοίνωσης:

Οι Γερμανοί ξανάρχονται!

Απλά Υπέροχο

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]



<< Home