Zpiderland

Thursday, June 02, 2005

Tavling I

Όσο μετριόφρων κι αν είμαι (όποιος θέλει το πιστεύει) δε μπορώ να μην παραδεχθώ ότι ως φοιτητής και υπ. διδάκτορας υπήρξα υπέρτατος ταβλαδόρος. Δε μπορώ να πω είχα και μεγάλο δάσκαλο. Στα 18 μου νόμιζα ότι ήμουν παιχταράς μέχρι που άρχισα να παίζω με το νέο μου φιλαράκι τον Bani. Η παιχτική ιδιοφυία του Bani με ανάγκασε να αναθεωρήσω. Φοιτητική ζωή, άφθονος ελεύθερος χρόνος για τάβλι και σύντομα ο μαθητής Zpi έφτασε το επίπεδο του Bani και όπως συμβαίνει πολύ συχνά σε τέτοιες περιπτώσεις, ο μαθητής έφερε τον καθηγητή σε πολύ δύσκολη θέση για πολλά έτη.

Εκτός από τον Bani όμως υπήρξαν πολλοί άλλοι άτυχοι ταβλαδόροι που προσπάθησαν να τα βάλουν με τον Zpi και καταράστηκαν την ώρα και τη στιγμή. Αμέτρητοι τάχα μου τάχα μου παιχταράδες βρήκαν το μάστορά τους. Ένα καλοκαίρι μάλιστα πριν από 3 χρόνια είχα πετύχει ένα τρομερό ντεμπαράζ κερδισμένων στοιχημάτων με αποτέλεσμα να αναγκαστούν 4 φίλοι μου να απαντούν καθημερινώς στην ερώτηση μου «Τί είσαι» λέγοντας «Είμαι το πουτανάκι σου». Όσοι αναιδείς απαίτησαν ρεβάνς προσπαθώντας να ξεπλύνουν την ντροπή κατέληξαν να μου λένε την ίδια ατάκα σε άλλες γλώσσες.

Η αλήθεια είναι όμως ότι δεν ήταν όλοι οι αντίπαλοι έμπειροι παίχτες. Σίγουρα το γεγονός ότι έβαλα στοίχημα με αρκετούς ερασιτέχνες φίλους ταβλαδόρους δεν με τιμά, αλλά τι να κάνουμε δε μπόρεσα να αντισταθώ στον πειρασμό της καζούρας.

Ώρα να επανέρθω στην τωρινή πραγματικότητα. Μια μέρα λοιπόν εντελώς ξαφνικά πριν από 3 περίπου χρόνια έχασα ολοκληρωτικά το ενδιαφέρον μου για το τάβλι. Τα είχα ξαναπεράσει στο παρελθόν και με το μπιλιάρδο, οπότε ήξερα τι με περίμενε. Χωρίς ενδιαφέρον για το παιχνίδι δε μπόρεσα να ξανακερδίσω παρτίδα. Ο κάθε άσχετος μπορούσε πλέον να ξεφτιλίσει τον μέχρι πρότινος μυθικών διαστάσεων ήρωα Zpi. Η τύχη μου με εγκατέλειψε όπως εγκαταλείπουν τα ποντίκια το βυθισμένο καράβι.

Η έλλειψη του ενδιαφέροντος, ίσως και οι απανωτές ήττες, σε συνδυασμό με το φόρτο εργασίας με έκαναν να παρατήσω το άθλημα. Για 3 χρόνια δεν ξαναέπαιξα τάβλι. Υπήρξαν 2-3 φορές που προσπάθησα να παίξω, αλλά συνειδητοποίησα ότι μου ήταν αδύνατο να βγάλω ολόκληρο σετ ως τα 7 ή έστω ως τα 5.

Την Κυριακή που μας πέρασε ο δρόμος μου με έβγαλε στην Αθήνα όπου και με φιλοξένησε για το συγκεκριμένο βράδυ ο φίλος μου τον Tommy. Ο Tommy υπήρξε ένας από τους λίγους παίχτες με τους οποίους χαιρόμουνα να παίζω τάβλι. Ατελείωτα παιχνίδια κατά τη διάρκεια της φοιτητικής θητείας με σασπένς και απρόσμενο τέλος έλαβαν μέρος στην πρώην κατοικία του στη Μανουσογιαννάκη στη Θεσσαλονίκη. Παιχνίδια συνοδευόμενα πάντα και με το κατάλληλο στοίχημα, το οποίο έδινε σημαντικό κίνητρο στον νικητή. Είπα λοιπόν να ξαναδοκιμάσω την τύχη μου. Σε περίπτωση ήττας θα ήμουν υποχρεωμένος να γράψω στο μπλογκ μια παράγραφο για τον Tommy. Σε περίπτωση ήττας δε θέλω να πω τι θα έκανε ο Tommy για μένα, διότι θα τον εκθέσω ανεπανόρθωτα. Μην πάει το μυαλό σας στο πονηρό, πάντως ήταν δελεαστική πρόταση.

Το παιχνίδι ξεκίνησε και το αποτέλεσμα: πανωλεθρία. 8-2 το ματσάκι περίπατος για τον Tommy. «Πάει ρεβανς για 2η παράγραφο;» ρωτάει ο Tommy. «Πάει» του λέω κι εγώ και ξαναξεκινάμε, ως τα 5 αυτή τη φορά. Αποτέλεσμα: Τραγωδία. 5-2 το ματσάκι κατοχυρώνεται για τον Tommy. Δεν υπήρχε χρόνος και διάθεση για 3η παρτίδα. Πάλι καλά γιατί στο τέλος θα αναγκαζόμουν να γράψω ολόκληρο μυθιστόρημα.

Το θέμα όμως είναι ότι μετά από 3 χρόνια κατάφερα να ξαναπαίξω ολόκληρο σετ και μάλιστα να βγάλω και τη ρεβανς. Όπως θα έλεγε και ο Πωλ Νιούμαν στον αυθάδη Τομ Κρουζ στο ‘Χρώμα του Χρήματος’: Μπορεί να χάσω σήμερα, μπορεί να χάσω και στην επόμενη αναμέτρηση, αλλά θα συνεχίσω να παίζω και κάποια στιγμή αναπόφευκτα η νίκη θα γίνει δική μου.

I’m back




ΥΓ: Tommy υποσχέθηκες να ‘ρθεις Θεσσαλονίκη στις 18 Ιουνίου. Καταλαβαίνεις ότι θα απαιτήσω ρεβανς, σο b πριπερντ. Το post που ακολουθεί δικό σου.

14 Comments:

  • Ωραίο σπορ το tavling. Καλοκαιρινότατο. Άντε, καλές σας μονομαχίες :-)

    By Blogger mindstripper, At June 02, 2005 11:34 PM  

  • Ποτέ δεν ήμουν μεγάλος φαν του tavling αλλά ποτέ δεν λέω όχι σε μια καλοκαιρινή παρτίδα μετά τις βουτιές στην θάλασσα και πριν τις βουτιές στην χωριάτικη σαλάτα, αν και χάνω κατα 99%
    Θα χρειαστώ μαθήματα.

    By Blogger Nassos K., At June 03, 2005 12:06 PM  

  • zpi den organonoume kanena tournoua na thimithoume ton kairo pou se mathaina tavli?

    By Anonymous Anonymous, At June 03, 2005 2:01 PM  

  • Mindstrpper, lefty: Thx
    CM πιστεύω ότι μπορεί να κανονιστεί
    king: Χαχα και έλεγα δε θα τσιμπήσει δε θα τσιμπήσει...και τελικά τσίμπησε.
    Βρες αντιπάλους και ο Zpi θα κάνει τη μεγάλη επιστροφή!

    By Blogger Zpi, At June 03, 2005 4:37 PM  

  • Θα κάνεις πισωγύρισμα στο τάβλι θυσιάζοντας τί?: το γκρουπ, τη σκηνοθεσία, τη δουλειά, τα blogs???
    Ποιός είσαι τελοσπάντων?
    Εγώ λέω να κάνεις μια πολυεπίπεδη υπερπαραγωγή που να παίζουν όλα ταυτόχρονα!! Έχω κανα-δυο ιδέες.. Θα λέγεται:
    "Ο ταλαντούχος κύριος ζζζpi"!!

    By Anonymous Anonymous, At June 04, 2005 10:20 AM  

  • Χαχα θα σκηνοθετήσω μια ταινία με ένα μουσικό συγκρότημα που τελικά διαλύεται. Για να αναπληρώσουν το κενό ο κιθαρίστας πιάνει δουλειά ως εκπαιδευτικός αξιοποιώντας το αραχνιασμένο του πτυχίο, ο μπασίστας κολλάει στο διαδίκτυο όπου και δημιουργεί το προσωπικό του μπλογκ, ενώ ο ντράμερ με τον τραγουδιστή το ρίχνουν στο τάβλι.
    Στο τέλος δολοφονούνται όλοι από αγανακτησμένες groupies. Ο μοναδικός τους δίσκος γίνεται ανάρπαστος, ξεπερνάει σε πωλήσεις ακόμα και τους δίσκους της Άτζελας. Τα ονόματα των μουσικών σκαλίζονται στο πεζοδρόμιο του Χόλυγουντ, ενώ οι groupies γίνονται πλούσιες παίζοντας σε ριάλιτυ σόου μέσα από τη φυλακή.
    Φώσκολε φάε τη σκόνη μου

    By Blogger Zpi, At June 04, 2005 12:57 PM  

  • Το tavling είναι αρρώστια!!Χειμώνα-καλοκαίρι (αν και λέει περισσότερο το καλοκαιράκι) με ένα καφεδάκι είναι ότι καλύτερο!Πόρωση!!Μακάρι να μπορούσαμε να μαζευτούμε όλοι μαζί και να κάναμε ένα τουρνουά!

    By Blogger Revekka, At June 04, 2005 6:15 PM  

  • Χμμμ... Πόσο είπαμε ότι είναι το στοίχημα;

    Tyxod

    By Anonymous Anonymous, At June 06, 2005 1:38 AM  

  • anonymous το στοίχημα ήταν 2 παραγραφούλες, αλλά τσιγγουνιές θα κάνουμε τώρα...Μου φαίνεται πως θα υπήρχαν πολλές συμμετοχές αν οργανώναμε διαδικτυακό τουρνουά. Για την ώρα όμως δεν πολυψήνομαι. Προηγούνται άλλες υποχρεώσεις.

    By Blogger Zpi, At June 06, 2005 11:47 AM  

  • Lemmy λες να μην το ξέρω :-)
    Όσο για το στοίχημα είναι θέμα αρχών. Όταν θα αρχίσω να φοβάμαι τον αυτοεξευτελισμό τότε θα σταματήσω να βάζω στοιχήματα.

    By Blogger Zpi, At June 06, 2005 2:41 PM  

  • zpi apaito organosh tourne mesa apo to blog sou.otan de tha exeis douleia

    By Anonymous Anonymous, At June 06, 2005 5:03 PM  

  • Χμμμ... δεν αναφέρομαι ούτε σε διαδικτυακό τουρνουά ούτε στο στοίχιμα με τις παραγραφούλες... Το στοίχημα σε live tavling ποιο ήταν... Μοιρίζομαι τη τσέπη μου να γεμίζει (ναι, αυτό είναι πρόκληση!)

    By Anonymous Anonymous, At June 07, 2005 8:33 AM  

  • Κατάλαβα κατάλαβα. Είδατε ότι ο κακόμοιρος zpi βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση και βρήκατε ευκαιρεία να επωφεληθείτε. Tyxod έχω ένα κακό συνήθειο: δε λέω ποτέ όχι σε προκλήσεις. ;~P
    Δεν ξέρω από που είσαι αλλά αν έρθεις Θεσσαλονίκη θα σε περιποιηθώ αναλόγως.
    Πόσο μου αρέσει να λέω μεγάλα λόγια.

    By Blogger Zpi, At June 07, 2005 2:16 PM  

  • Μπορεί να χάσεις σήμερα, μπορεί να χάσεις και στην επόμενη αναμέτρηση, αλλά θα συνεχίσεις να παίζεις και κάποια στιγμή αναπόφευκτα θα καταλάβεις οτι η νίκη θα είναι πάντα δική μου!!!!

    ΧΑ ΧΑ ΧΑ
    Γελάω σατανικά!!!! :[

    By Anonymous Anonymous, At June 14, 2005 2:03 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]



<< Home