Zpiderland

Friday, May 20, 2005

Εσείς ποιά θρησκεία ψηφίζετε;

Βόλος – Πέμπτη 19 Μαϊου 18:00

Μόλις έχω σηκωθεί από το κρεβάτι μου μετά από 3ωρη σιέστα (έλα μη με κράζετε είχαν προηγηθεί δύσκολες μέρες) και ακούω το κουδούνι. Ανοίγω την πόρτα με την τσίμπλα στο μάτι και βλέπω 2 θείτσες.

-Καλησπέρα σας. Πηγαίνουμε από πόρτα σε πόρτα και ενημερώνουμε τον κόσμο για το Θεό.

Αχ καλέ αργήσατε. 5 λεπτά νωρίτερα να ερχόσασταν και θα σας μιλούσα για Χριστούς και Παναγίες. (Σκέφτομαι)

-Δίνουμε αυτά τα περιοδικά (‘Ξύπνα’ & ‘Σκοπιά’). Η ανθρωπότητα μπλα μπλα μπλα και μπλα μπλα μπλα και ο Θεός καταργεί το θάνατο και προσφέρει αιώνια ζωή. Ποιά είναι η άποψή σας;

~Σύντομη Παύση~

Ώπα ώπα δικέ μου δεν ήταν ρητορική η ερώτηση, η θεία περιμένει απάντηση.

-Εεε ξέρετε θα προτιμούσα να μην το φιλοσοφήσω σήμερα. Αν θέλετε αφήστε μου τα περιοδικά να τα διαβάσω.

Ευγενέστατες οι θείες μου αφήνουν τα 2 περιοδικά και φεύγουν ικανοποιημένες από την απάντησή μου.

Αιώνια ζωή; Χμ δε θυμάμαι να μας υποσχέθηκαν ποτέ κάτι τέτοιο οι θεολόγοι μας στο σχολείο. Φυσικά οι θείτσες ήταν οπαδοί του Ιεχωβά. Παρ’όλα αυτά μου ρίξανε πολύ διπλωματικό πρόλογο προσέχοντας να μην αναφέρουν σε καμία στιγμή τη λέξη ‘Ιεχωβά’.

Κάθομαι λοιπόν και σκέφτομαι: Πιθανή είσοδος στον παράδεισο από τη μια – αιώνια ζωή από την άλλη. Ε και τι να την κάνω την αιώνια ζωή, πολύ βαρετό μου ακούγεται. Μπα δεν ψήνομαι – παράδεισος και πάλι παράδεισος – δαγκωτό – εξάλλου εκεί είχαν κλείσει ρεζερβέ και τα αγαπημένα μου πρόσωπα που έφυγαν από τη ζωή λίγο νωρίτερα. Μπα μπα αποκλείεται. Αυτός ο Ιεχωβά έχει επιλέξει λάθος τρόπο για να προωθήσει το προϊόν του. Άκου αιώνια ζωή. Μα δεν είχε τίποτε καλύτερο να προσφέρει. Για να ρίξω μια ματιά στα περιοδικά, μπορεί να έχει καμιά καλύτερη υπόσχεση εκεί μέσα.

Το ‘Ξύπνα’ έχει τίτλο «Τι συμβαίνει με τον κινηματογράφο;» Το ξεφυλλίζω για λίγο αλλά το βρίσκω πολύ βαρετό. Δε δίνει απαντήσεις στα ερωτήματα μου. Το ‘Σκοπιά’ έχει τίτλο «Ένας κόσμος χωρίς φτώχεια πλησιάζει» και αναγγέλει τη βασιλεία του Ιεχωβά. Τώρα μάλιστα για να δούμε τι άλλο υπόσχεται ο Ιεχωβά. Αρχίζω να διαβάζω το περιοδικάκι αλλά κουράζομαι γρήγορα. Πολλές αναφορές σε Θεό και Αγία γραφή. Μια μιλάει για τον Ιεχωβά μια για το δικό μας Θεό, με μπέρδεψε. Κάπως καλύτερα τα πράγματα στη συνέχεια όπου ο αρθρογράφος κάνει σαφή το διαχωρισμό ανάμεσα στους δικούς μας και τους δικούς τους Θεούς.

...όταν ο Ιεχωβά έδωσε το Νόμο του στο αρχαίο έθνος του Ισραήλ, πρόσταξε τους Ισραηλίτες γεωργούς να μη θερίζουν εντελώς τις άκρες των αγρών τους. Δεν έπρεπε να ψάχνουν δεύτερη φοράτα ελεόδεντρα ή τα αμπέλια για να μαζέψουν τα υπολείμματα των καρπών τους. Αυτοί οι νόμοι αποτελούσαν στοργική προμήθεια για τους πάροικους, τα ορφανά, τις χήρες και άλλα ταλαιπωρημένα άτομα.

(Μπράβο ο Ιεχωβά. Κοινωνική πρόνοια με κομουνιστικές αντιλήψεις)

Επιπλέον, ο Θεός πρόσταξε τους Ισραηλίτες:

«Δεν πρέπει να ταλαιπωρήσετε χώρα ή αγόρι που είναι ορφανό από πατέρα. (βρε τι καλός τύπος που είναι αυτός ο Θεός τους). Αν τυχόν το ταλαιπωρήσετε, τότε θα κραυγάσει προς εμένα, δίχως άλλο θα ακούσω την κραυγή του. και ο θυμός μου θα ανάψει και θα σας θανατώσω με σπαθί και οι γυναίκες σας θα γίνουν χήρες και οι γιοι σας ορφανοί από πατέρα» (άπα πα. Καλέ τι μοχθηρός Θεός είναι τούτος τελικά;) κτλ κτλ

Μπα όπως καταλαβαίνετε ούτε και τώρα ψήθηκα. Σκέφτομαι τι προσφέρει η κάθε θρησκεία, χωρίς να υπάρχει φυσικά οποιοδήποτε στοιχείο που να αποδεικνύει ότι οι υποσχέσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν, και καταλήγω (κινδυνεύοντας να εκτεθώ, καθώς οι γνώσεις μου σε θέματα θρησκευτικού περιεχομένου δεν είναι ιδιαίτερα δυνατές) στον εξής θρησκευτικο-κομματικό παραλληλισμό (συνοπτικά):


Χριστιανισμός – Νέα Δημοκρατία (+ ΠΑΣΟΚ):

Ο χριστιανισμός πρωτοεφάρμοσε τις πρακτικές που ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία. Οι εκπρόσωποί του υπόσχονται πράματα και θάματα, χωρίς να ενδιαφέρονται αν θα πραγματοποιηθούν οι υποσχέσεις τους μετά το θάνατο (μετά την απομάκρυνση εκ του εκλογικού κέντρου κατά την περίοδο των εκλογών). Οι εκπρόσωποί του στηρίζονται στις υποσχέσεις του Κυρίου ο οποίος υποσχέθηκε παραδεισένια ζωή σε όσους τον ασπαστούν – ψηφίσουν. Σα να λέμε τα δικά μας τα παιδιά θα τα βολέψουμε μια χαρά. Για τους υπόλοιπους δε μπορούμε να εγγυηθούμε.

Μάρτυρες του Ιεχωβά - ΔΗΚΚΙ & ΚΚΕ

Υπόσχονται ένα καλύτερο μέλλον όπου η φτώχεια θα αποτελεί μακρινό παρελθόν. Στην πραγματικότητα όλοι ξέρουν ότι με την υποτιθέμενη κοινωνική πολιτική που υπόσχονται οι μάρτυρες ότι θα ακολουθήσουν, το αποτέλεσμα θα είναι τουλάχιστον δυσάρεστο.

Μουσουλμανισμός - ΛΑΟΣ

Ακρο δεξιό σχήμα. Υπόσχεται κισμέτ και ψυχική ανάταση στους ψηφοφόρους υποθάλποντας εμμέσως πλην σαφώς αισθήματα μίσους – φανατισμού.

Ρασταφαριανισμός - Κόμμα Οικολόγων

Είναι όλοι στον κόσμο τους

Μονοκερισμός – Ένωση Κεντρώων

Ξέρουν ότι πιστεύουν στο άπιαστο.


Αθεϊσμός – Άκυρο

Οι άθεοι συνειδητά ή όχι υποστηρίζουν και αυτοί μια θρησκεία. Τη θρησκεία του Αθεϊσμού.

Σχόλια:

#1
Διαπιστώνεται η απουσία των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ από το χώρο, οι οποίοι φαίνεται ότι έχουν ενσωματωθεί με τους ψηφοφόρους της ΝΔ στο χώρο του Χριστιανισμού. Το κόμμα του Ιεχωβά δε μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των οπαδών του σοσιαλισμού. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει χώρος για τη δημιουργία ενός νέου κόμματος με σοσιαλιστικούς προσανατολισμούς.

#2 Σύμφωνα με το γκάλοπ της avanti 17 στους 32 χρήστες του διαδικτύου δηλώνουν άθεοι. Πρόκειται για τελείως απονήρευτα άτομα. Εεε ξυπνάτε βρε τζάμπα είναι. Διαλέξτε μια θρησκεία να έχετε μια καβάτζα κι εσείς για τη μετα θάνατο ζωή. Πώς διαλέξατε κόμμα, πως διαλέξατε ομάδα, ε έτσι διαλέξτε και μια θρησκεία. Πχ Πασόκ – Ολυμπιακός – Ινδουισμός. Ποτέ δεν ξέρεις...κι αν σου κάτσει;

#3 Περισσότερες πληροφορίες για το Ρασταφαριανισμό και τον Μονοκερισμό μπορείτε να βρείτε εδώ σε παλιό post του βατράχου.

#4 Μόλις γύρισα από ταξίδι και είμαι λίγο κουρασμένος για να τσεκάρω το άρθρο ή να φιλοσοφήσω περισσότερο επι του θέματος. Οποιεσδήποτε ατασθαλίες θα εντοπισθούν και θα διορθωθούν αύριο.

#5 Ποιά θρησκεία πρέπει να διαλέξω για να σηκώσει ο Άρης την κούπα αύριο το βράδυ στην Πάτρα; Μπορεί να μου υποσχεθεί κάποιος εκπρόσωπος τέτοιο θαύμα;

17 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]



<< Home